Dålig update

Hej på er! :)
Nu har det varit dålig update på mig, men tiden har inte funnit alls. Igår blev det heldag i skolan.. usch, har hur mycket helst framför oss! :O Längtar till nästa vecka är över, så är det värsta över iaf... fyy, blir så stressad av sånt här. Men det får gå som det går helt enkelt, nåt mer kan man inte göra!
Därefter blev det iaf att åka till dagis och hämta gullungarna :) Pratade lite med förskollärarna också, jag har ju jobbat där.. de såg att jag var gravid, hehe. Syns ju gaaanska bra nu ;P
Sen käkade vi gott hemma hos lilla Kalle och Oscar, innan jag gick hem för att natta tjejerna. De var inte så peppade på att sova, men till slut så. Jag gjorde inte många knop jag heller när de somnat, somnade bara någon timme senare nere i gästrummet.
Så blev det upp 6.15 idag för att göra dem klara.. skjutsade Hailey å Oscar till dagis, sen åkte jag hem. Sov till Våra bästa år började, sen har jag hållit mig vaken.
Får se vad som sker ikväll? Precis duschat, så ska väl ta och torka håret och fixa mig nu. Sen blir det hem till mamma och co en sväng tänkte jag. :) Ikväll hakar jag väl på Sarah å Camilla dit de ska, men vart vet de inte än. Det visar sig! :) Första valborgen på några år som man är nykter nu.. men inte mår jag sämre för det. ;)

Ni får ha en underbar kväll, alla som ska festa och ni som icke ska! :)


Pluggar på

Hejsan!
Sitter bara hemma och pluggar idag.. känner att jag måste komma någon vart med det där. Så såå ser min dag ut, roligt. :P Får belöna mig med andra avenyn ikväll.
Imorron går jag heldag i skolan, slutar vid 16 sen åker jag direkt in till valbo och hämtar Hailey och Oscar på dagis :) Skjutsar hem dem och sover kvar hos Nova och Hailey till på fredagen, när jag åker och lämnar Hailey och Oscar igen på förskolan. :) Får passa på att plugga där imorron kväll också, när de somnat. :)

Annars i helgen har jag inte planer.. inte på sista april heller. :p Finns inte så mycket roligt att hitta på, meen jag får väl haka på Sarah och Camilla kanske, vad de nu ska göra. :) Om det är någon som ska vara nykter på sista april, kan ju den personen säga till mig också tycker jag. :p

Nääe, det var väl bara att fortsätta då.

Puss!


pluuugg

God kväll!
Kom hem för en timme sen ungefär. Umgåtts med Viktor hela dagen. Det var trevligt! Först blev det en fika på stan, samt promenad. Sen en sväng till Ica och slutligen köpis. Köpte inget idag, kikade mest bara runt :) Mötte upp Thomas, Persson å co också.
Kanske har jag och Viktor äntligen kommit överens om ett namn på bebis också.. Alexander :) Kan hända det blir en liten Alexander.. Vi får se :) Jag hade aldrig tänkt på namnet innan, så för några nätter sen så drömde jag att jag gillade det namnet. Så vaknade jag och tänkte att det är ju faktiskt fint. Och han höll med, som tur var. Vi har ju inte varit så överens på namnfronten tidigare, iaf inte när det gäller killnamn.. och det är ju en liten kille vi får. :) Men vi får se, det visar sig.. bra med lite olika alternativ iaf. :)

Nu måååste jag sätta fart med pluggandet.. det är en sak som är säker. Jag känner stress, stress å stress just nu. :/ Inge vidare.. har två gruppuppgifter som ska vara klara i mitten på nästa vecka, sen den där jäkla tentan, som det känns just nu kommer jag inte ens att klara den. :( gaah, men vi får se.

Skulle ju kommit mycket längre igår än vad jag gjorde, men bara för jag slarvat med järntabletterna två dagar i rad så var jag så sjukligt trött igår.. somnade väl innan 12 och idag vaknade jag 10.30. Men idag har jag varit pigg iaf.. så ikväll och i princip hela dagen imorron ska gå till plugg! Yeess!

Den här låten spelas mycket i mina högtalare nu :) Tycker den är såå skön.




:))

Hej måndag!
Sitter hemma och tar det chiiiill.. gick bra att lämna barnen imorse, de var så snälla så :) Jag fick sova i gästrummet hos dem och vaknade redan kl 5 imorse, sen kunde jag inte somna om.. men det ändrades när jag var hemma strax innan 8.30, då sov jag två timmar till innan jag kikade på Våra bästa år. Sen sov jag ännu 45 min innan jag gick upp helt och hållet. :P
Kl 16 hämtar jag upp Camilla och åker in till valbo, hon ville till köpis och handla idag och jag ska hämta Hailey och Oscar på dagis vid 16.30. Så lämnar jag dem hemma sen, väntar till Haileys mormor och Oscars föräldrar kommit hem, sen åker jag tillbaka till köpis igen. Ska inte köpa nåt spec idag vad jag vet nu, men roligt att sällskapa Camcie också :P
Får ju låna Annas bil hela veckan btw! :) Tycker jag var jättesnällt, behöver inte lämna tillbaka den förrän på måndag :) En audi, automatväxlad är den också. Med andra ord väldigt rolig att köra. ;) Underbart snäll och go familj det där!

Ikväll måååste jag börja plugga. 40 svåra instuderingsfrågor ska göras om Ekologi och miljö, ingen hit precis. :/ Läängtar till den 3 juni nu och skolan är över för ett bra tag framåt. Då har jag bara massa annat mysigt och roligt att fokusera framåt på :) Men viktiga praktiska saker som ska göras också.. Så ääre.
Hörde på nyheterna att det är babyboom i sandviken nu under 2010 också. Så de planerar fler förskolor nu.. det tycker jag är rooligt :)

Ni får ha en fin dag ute i solen! Pusss!

Vecka 24 <3

Hejss!
Söndag idag, snart ny vecka. Tiden bara springer iväg..
Hade en trevlig kväll igår :) Jag, Sarah å Camilla var hos Sarah först, sen gick vi ner till en lokal där Christofer hade fest med sina lumparpolers. Lisa, Norman och Emelie kom sen också. Blev inte kvar i lokalen så länge, gick upp till hans lägenhet istället. De drack och det var rätt chiill :)
Vid halv12-tiden tog jag sällskap med Camilla å Sarah som skulle till lobby, så gick jag hem sen. Var hemma lite innan 12.. chillade en stund innan jag lade mig och sov.

Ikväll ska jag hem till Nova och Hailey i valbo :) Peter och Anna ska bort till cypern med jobbet över veckan, så då ska jag få sova hemma hos dem inatt och skjutsa Hailey och lilla grannpojken Oscar till förskolan imorron. Så ska jag hämta dem också.. får låna Annas bil :) Sen ska jag hämta dem även på torsdag på förskolan, vara med dem på kvällen och sova där, sen lämna av dem på fredagen. Deras mormor är där annars under tiden, så jag ska inte vara där nå mer i veckan vad jag vet nu. Men ska bli kul å få lite tid med de sötnosarna :)

Idag går jag även in i vecka 24 :) <3<3

Ca 27 cm och 700 gram. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt de behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern.
Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud.
Ögonen är fortfarande slutna men det har börjat blinka med ögonlocken.
Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl.
Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft.
Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Om barnet skulle födas nu så finns det vissa chanser att barnet skulle överleva utanför livmodern.

Det blir allt mer påtagligt att du snart ska bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.

Trött

Hej!
Blev en rätt tidig morron denna morron med.. vaknade väl vid halv10-tiden. Men det är skönt det å :)
Hade en trevlig dag igår. Blev köpis med Sarah först, jag hittade lite mer bebiskläder, i lite större storlekar denna gång :) Så även leggings till mig själv.
Sen åkte vi hem, kikade lite talang och åt pizza. Såg även disturbia som gick på tv, helt okej film. Tove kom förbi när den nästan var slut, vi satt bara å babblade en massa :) Sen kom även Christofer och hans fyra gamla lumparpolare från lite olika städer i sverige förbi också. Simon, Thomas, Mattias och Olle hette de allihopa om jag inte minns fel :p Trevliga grabbar!
De drack ju så sen drog de vidare på 8an. Jag, Tove och Sarah åkte ut och åkte lite bil :)
Fick skjuts hem sen och jag somnade sött.

Får se vad denna dag har att erbjuda? Ska hem till mamma och pappa en sväng på eftermiddagen.. får se med kvällen, det får bli en överraskning vad som sker då :p Kanske drar hem till Sarah eller nåt :)

Bebiskläderna som inhandlades igår :)








Underbara fredag

God morgon!
Idag vaknade jag med tuppen, eller ja, för att vara mig så är det ju det :P Redan 8.30. Men var fortfarande trött så försökte somna om.. samtidigt var jag lite kissnödig men tänkte att bara jag somnar om så äre lugnt. Men då började bebis sparka en massa, på kissblåsan och bredvid den.. så det gjorde ju självklart mig mer kissnödig :P Bara att gå upp då, sen kunde jag inte somna om. Han fick som han ville, den lille busen! ;P

Idag är det fiiint väder :) Gilla gilla! Ska äta frukost nu, ta en dusch och kika på Våra bästa år. Ett måste när man är ledig att kika på det! ;D
Sen blir det lugnt innan jag drar till köpis med Sarah. Får se om jag hittar något.. lite leggings behövs iaf, fler järntabletter måste inhandlas.. så får vi se sen när jag ska till barnmorskan den 4 maj om det behövs ätas några mer, eller om jag klarar mig utan dem. Lite mer bebiskläder fast i större storlekar än de jag köpte sist. De växer ju såå fort :) Slänger isf ut bilder på det senare eller imorron.
Sen ikväll blir det bara lugnt hemma hos Sarah, vi ska käka pizza/kebab eller liknande och se på tv och film tänkte vi! Mysigt!

För övrigt i helgen har jag inga planer, inga planer alls. Vad händer för er? Fest ? :p

Ni får ha en bra fredag iaf! :D

Haha :)

Hahahhaa.. det här klippet är såååååå roligt!! :D :D


Helg

Hejsan!
Då hade man helg igen :) Blev bara redovisningar idag på förmiddagen och det gick bra. När vi skulle åka hem från gävle var det snöstorm dock :( såå tragiskt. Gillar inte sverige just nu!!
Men finare väder i sandviken iaf :)
Blev en powernap på eftermiddagen, nu sitter jag hemma hos mamma och pappa igen.. hade inget att göra så tänkte se på en film här. Camilla är dock inte hemma, hon är å jobbar.. mindre skoj då :P

Meeen men!
Ha det fint! :)

Snöade!!

Hejsaaaaan!
Imorse när jag vaknade och på förmiddagen så snöade det ute.. det uppskattas INTE! Som tur var bara blötsnö men ändå! Nu har det slutat iaf.. hoppas det inte kommer mera! Dock så var det skönt ute faktiskt.. blev en promenad upp till östanbyn, hem till Maria och hämtade overheadbilderna vi ska ha på redovisningen av vårt miljöprojekt imorron i skolan. Hon har tvärr blivit sjuk, så kan inte vara med imorron.. Jag å Emelie får styra upp det där. ^^

Går iaf bara förmiddagen imorron, sen är vi ledig en vecka framåt.. eller det blir ju plugg ändå. Vi ska väl ses någon dag och diskutera en gruppuppgift också.
Men snart är det helg igen iaf, och pengar får man. Dock väldigt mycket räkningar denna månad! :/ Blir iaf en tripp in till valbo på fredag med Sarah och kika lite.. något hittar jag nog. Lite mer bebiskläder kan ju behövas bland annat :)

Ikväll blir det bara chill.. ska göra pannkakor nu. Andra avenyn senare!

Hittade denna bild på över ett år när jag kikade tillbaka i bloggen :P höhö


Thuesday

Hejsan och god kväll! :)
Sitter hemma hos mamma nu, Camilla lurade hit mig och sa att vi skulle gå hem till Peter och spela playstation 3, men han var ju aldrig hemma och vi orkar inte gå dit om en halvtimme. Så blir någon film snart istället, jag är ju faktiskt ledig imorron :)
Var i skolan annars idag, föreläsning först och sen var vi ute i skogen och kikade på träd och knoppar.. kaaallt var det! Frös fortfarande lite sen fast det gått några timmar.. det gillar vi inte. Nu får den där riktiga vårvärmen komma tillbaka igen!

Fick en kommentar tidigare av någon jag inte vet vem det är, skriv gärna igen vem du är och om du har någon blogg. Blir ju nyfiken jag ;)

"oj hur ska du orka, så lång tid kvar och så stor :) Lycka till."

Svar: Tack så mycket :) Än så länge har jag inga problem alls fast att jag blivit stor, har inge ont i ryggen eller foglossning eller liknande. Mår prima hittills i graviditeten. Men man vet aldrig hur man känner sen, får hoppas jag klarar mig ifrån ryggont och sånt iaf.. känns som min mage kommer vara riktigt stor i sommar, när den är så stor redan nu och med tanke på att jag inte har tid förrän den 21 aug :P Får se om sommaren blir jobbig eller ej.. men det ska nog gå bra. Det är ju helt klart värt det om inte annat :)

Kram på er! 

Treevlans

Tjaaaa!
Lite gladare nu än jag var tidigare tror jag.. man har sina perioder. Oftast blir jag det nog på kvällarna, dagar kan vara så grymt sega, speciellt om inget händer också!
Tillbringat eftermiddagen och kvällen hos mamma å pappa. Jag och Camilla köpte glass och skulle gå ut och gå en sväng, blev istället att vi satte oss på en bänk uppe i en lekpark och pratade skit istället. Gick sen in och färgade våra utväxter.. så käkade vi sallad och såg på heartbreak hotel. En bra måndag!

Ska väl strax sussa nu så jag orkar med heldag imorron i skolan.

Magen idag :) <3 Märker när jag är ute och går hur vissa okända folk man möter verkligen kan glo på magen, kanske se lite förvånade ut. De kanske tror jag är yngre än vad jag är och ska ha barn. Hehe, inte gör det mig något iaf, de får titta hur myckte de vill.. det är ju det finaste jag har, som jag är så stolt över!
Jag älskar dig, underbara lilla krabat som är där inne! Mest av allt!







Måndag

Hej!
Ska strax laga lite mat, sen blir det hem till sis och umgås med henne idag. Färga på håret måste jag göra, det behövs verkligen nu :p
Sen laddar jag för skola imorron igen.. Jaa, idag hade jag inte mycket mer att komma med!

Hejdå

Vecka 23 <3

Hej!
Så var den trista söndagen här.. bläsch. Fint väder ute iaf, ett stort plus. Det betyder promenad om en stund!
Hade en trevlig kväll igår, är ju typ världens godaste mat på Church street? Yes, it is.
Sen skulle jag med halv 8-bussen hem, missade den precis, så bara att vänta en timme till på att nästa skulle gå. Satte mig med dom på fiket vid bion en stund istället. Sen blev det hem till mamma och pappa, jag kikade på Ondskan, var ju inte igår jag såg den. Bra film det :)

Sen blev det hem å sova.

Som sagt går jag in i vecka 23 idag. :)

Vikt ca 600 gram och ca 22 cm lång.
Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet är ungefär 4 cm.
Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ändra fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.
Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktigt stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet. Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddat inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta mer vilopauser om sammandragningarna är besvärande.

Church street

Hej lördag!
Precis ätit lunch, ska diska upp det nu och sen göra mig klar. Blir att haka på Camilla och Wille in till gävle ikväll när de ska äta på church street. Jag blev så sugen eftersom maten där är sååå god! Sen ska de på bio, då tar jag dock bussen hem istället. Åker hem till mamma å pappa å kikar film eller nåt. :)

Igår blev en trevlig kväll med Sarah, vi såg på talang och nån halvkass b-film jag hyrt. I Love You Beth Cooper hette den. Lite rolig emellanåt, men ingen jag direkt rekommenderar :p

BTW, jag har inte gått upp ett kg i vikt heller, fast att jag fått sån stor mage :) Vägde 53 innan jag blev gravid, sen gick jag ner till 51, det är vanligt att gå ner i början.. för mig berodde det på att jag inte fick i mig lika mycket mat som jag fått tidigare, pga lite lätt illamående. Men nu har jag bara gått upp till 52. Men jag mår bra, jag äter bra numera och mår bra i övrigt så. :)
Idag när jag klämde på bröstet kom det ut gul vätska också.. haha, inget man är såå van vid. Men det är helt normalt, förbereder mjölken bara. Redan i februari fick jag ju ut genomskinlig vätska, men nu har den fått färg också. Mamma sa det, hon var inte alls lika stor när hon väntade första, som jag är nu.. å hon fick inte ut mjölk under första graviditeten heller. Det är vanligare man blir större fort om man fått barn innan, och även att få ut mjölk om man fått barn innan. Meen, det är ju olika ändå det där, såklart ! :) Går in i vecka 23 imorron, så får bli en ny magbild i veckan som kommer nu.

Ni får ha en fin lördag, hör av er om ni har tråkigt vettja!

Sunny friday

Goddag!
Sitter hemma, men känner att nu måste jag faktiskt ut och röra på mig, det är ju fint väder igen! :) Får bli en promenad och en tripp till Ica också.
Igår när jag kom hem var Camilla och Wille här, var sociala med dom ett tag, men vid halv 12 somnade jag i sängen och vaknade igen halv 2.. och de var FORTFARANDE KVAR :P Men mamma hämtade upp dom en timme senare, och jag kunde äntligen krypa ner ordentligt.
Ikväll blir det hem till Sarah igen och ta det lugnt bara, se på tv och gotta oss i chips med dip eller nåt. Mums!

Puss, ha en fin fredag !

Helg dåå

Hej på er!
Nu har man helg då :) Jobbade klart med det sista idag så vi slipper ses imon å göra klart det. Skönt!
Drar hem till Sarah ikväll och umgås lite, Camilla ska vara här med Wille så då passar jag på att dra till Sarah, så får de toffla ifred ;p Men sen drar jag nog hem å våldgästar dem! Höhö :P

Vad händer annars i helgen för er då? Inga superordentliga planer här än, men det kanske kommer. :))

Nu ska jag läsa veckorevyn, sen fixa mat! PUSSS!

tired

God kväll!
Har precis ätit och diskat, ska väl lägga mig ner i soffan nu och läsa lite i en pluggbok.. kanske. Eller så skjuter jag upp det, det visar sig :P
Haft en trevlig dag iaf. Jag och Maria åkte till stjärnsund imorse, hem till Emelie. Mysigt ställe! Satt och solade, den värmde på riktigt ordentligt så lite färg fick man nog på sig. Så gick vi till stjärnsunds skola och förskola, gick dit för att fota och prata lite med en förskollärare som jobbar där. Så ska vi göra som ett arbete av det :) Blev klara snabbare än vad vi trodde..
Kom hem och var hemma en stund, sen blev det en skön promenad lite i skogen och genom stadsparken med Sofia. Underbara vårväder! Det här är nästan bästa tiden på året tycker jag, när det är vår och inte sommar än. På sommaren kan det ju vara för varmt ibland istället. Men äh, jag gillar nog sommaren bäst ändå! :) Men det är riktigt bra som det är nu också.

Trött är jag idag, så kommer inte ha problem att somna ikväll.. men det är ju sällan jag har det, som tur är :) Har föreläsning imorron 9-12. Sen ska vi göra klart vårt grupparbete, får se när vi blir klara. Men då slipper vi åka in på fredag, och får helg istället. :D
Andra avenyn kl 9, yees! Synd det är sista säsongen nu, vill ju att det ska fortsätta! :/ Riktigt, riktigt, riktigt bra
är det!

Ska väl lägga mig i soffan och försöka läsa lite då. Lillen sparkar inne i magen för fullt just nu. :) Mammas älskling.

Godnatt puss!

Niice

Dålig uppdatering från min sida idag, har varit ont om tid helt enkelt.
Gick i skolan från 9.15-16. Hade kursavslutning på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen. Ska dit på torsdag förmiddag för en föreläsning, annars har vi inga fler lektioner denna vecka. Men vi har ett grupparbete som ska var klart på fredag, som vi ska börja på imorron. Så då åker jag till stjärnsund faktiskt. Emelie bor där så jag och Maria åker dit och gör vårt arbete med henne. Kul att kolla in de trakterna också, har ju aldrig varit där. :)

Ikväll har jag umgåtts med Sofia, vi tog en promenix till ica, sen var vi hos henne och kikade på dating in the dark. Jag fick även lite kläder av henne som hon inte använder mer, bra för mig att ha nu när magen växer och växer. :) Så det tackar jag för!!

Fanns inte så mycket mer att skriva just idag, jag återkommer imorron! ;)

Natti på er mina vänner !


Wonderful

Hej igen på er!
Haft en riktigt skön å härlig dag ute i solen. Åh, vad jag älskar detta vackra väder, låt det fortsätta såhär :) Blev en promenad med Camilla, vi köpte glass och gick en sväng. När vi tröttnade ville vi gå in för att hälsa på vår bror Peter också. Ringde två ggr utan svar, gick dit å ringde på, han öppnade inte.. sen satte vi oss på bänken utanför där han bor och solade, solen ligger på så bra där. Då ringde han upp, men vi fick inte komma in för att han nyss hade vaknat eller nåt, pga att han jobbat natt :p Så vi satt där ute och pratade, som ledde till en hel del skratt som det ALLTID gör när vi umgås. Så ringde Camilla han igen för hon skulle säga något hon glömt, då sa han att han hörde oss från fönstret när vi satt och skrattade, att det var drygt å sa åt oss att gå därifrån. Haha, han tyckte nog vi blev rätt dryga. Satt kvar en stund, men sen gick vi därifrån faktiskt.

Ikväll har jag legat å läst i "Vi föräldrar - special. Första året". En intressant bebistidning för blivande föräldrar, jag fastnade i den och det är väldigt intressant och lärorik läsning.

Nuu ska jag äta en äggmacka, och lägga mig och kika på Roast på Berns, som äntligen är tillbaka igen med en ny säsong. Älskar det roliga komikerprogrammet, när de ska roasta kändisar. Man får sig en del skratt. :D
Sen blir det sova för att orka upp till skolan imorron.

Natti, puss !

vecka 22 <3

Ny vecka igen då.
Vår ute, det älskar vi! Håller på att tvätta nu, ska göra klart det sen åker jag hem till mamma å co. Tar en promenad med Camilla i det fina vädret!

Jag går in i graviditetsvecka 22 också, underbart :) (21+1)

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm.
Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt.
Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och de hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en förmåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet, men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation.

Kvällen

Hej på er!
Solen skiner, underbart vårväder ute! Känns faktiskt inte så jobbigt idag, fast att det är söndag. :p sköönt. Blir bara lugnt idag, ska strax laga lunch sen ska jag ta mig en skön promenad. Därefter ska jag baka den där kladdkakan jag nämnde igår. Helena hade bakat den å sa att den blev jättegod, så det lär ju inte bli annat än succé. :D Sitter även och lyssnar på Daniel Bedingfield - If you're not the one, den är väl från 2004 eller nåt. Men sååå vacker låt!

Kvällen igår var trevlig faktiskt :) Blev lite folk hemma hos Sarah som förfestade. Först var det bara hon å jag, sen kom även Christofer å därefter Linn. Sen ramlade Kim, Lillis, Åke, Baggen, Timmie, Tobbe, Jagge å två till in också. Lite senare drog några som skulle på steeltown, så kom även Josefin och hennes två vänner. De och Sarah drog på lobby vid halv 12 tiden. Jag, Linn, Christofer å Jagge drog upp till Linn en liten sväng, jag fick därefter skjuts hem. Hamnade vid datorn en stund, innan jag somnade sött.

Bilder från igår, jag var ju fotografen som vanligt.






















Saaturday

Hejsan!
Ska ta tag i disken nu, sen gå iväg å handla lite. Tänkte köpa ingredienser för jag ska prova mig på att göra en vit kladdkaka imorron. :D Kan ju inte bli annat än gott! Älskar vit choklad, å kladdkaka också så att :p
Igår blev det chill hos Sarah, Camilla var här och festade.. hon var lite seg hit, så Wille och hans tre vänner Tony, Mona å Caroline kom hit lite innan. Sen drog jag när Camilla kom.. jag å Sarah glodde på nån dålig film. :p

Ikväll blir det att vara hemma hos Sarah när några ska festa där, som det ser ut nu. :)

Slänger upp dessa två bilder som jag inte hunnit gjort än, från förra helgen.




Wille och Camilla.

Larsson, Sarah å Sofia.

promenix

Heellu!
Funderar om jag ska ta mig en promenad ner till ica strax.. inte alls sugen på det, men lär väl. Blir hem till Sarah ikväll bara, chilla å se på talang eller nåt :) Tar nog med mig donkenmat dit.. blev sugen på det :p
Hade en riktigt rolig lektion i skolan idag, bra avslutning på den inte alltför roliga kursen vi haft må jag säga :)

Sen fick jag tillbaka 3011 kr på skatten också! ;D Looove it !

Stort grattis till Sofia som fyller 22 år idag! Nu är du lika gammal som mig ett tag! ;D

Ni får ha en bra fredag :)

Heelg

Ja, snart så är det helg iaf :) En lektion imorron, 9-12. Pluggfri är jag också, det är inget jag är van med numera. Men såå skönt! Blev en powernap idag på eftermiddagen, sen kom Camilla hit. Vi har käkat sallad å chillat. Strax ska jag iväg å handla lite, får se vad som händer resten av kvällen. Går inget bra på tv heller, seegt. :S

Får se vad som sker i helgen.. På lördag blir det nog att umgås med Sarah, Camilla å co kanske, när de festar. Imorron är jag sugen på bio! Var länge sen sist! Gäller att hitta nån som vill haka på bara, nån som känner sig manad?! :)

Nuu dra iväg en sväng, puss på er!

andra avenyn

Sitter hos mamma å pappa nu, straax blir andra avenyn. Sen kanske se nån film, sen åker jag hem. Skola 8.30 imorron, men går bara förmiddag.. :) sen förmiddag på fredag, sen helg. Vad händer i helgen btw? No plans :)
Är pluggfri några dagar framåt å, det gillar vi. Kursen verkar okej, mycket grupparbeten. Slutar den tredje juni, sen är jag leedig över 14 månader framåt. :D

Nuu glass och tv, tjngeeen!

ny kurs

Hellooj!
Varit hemma en stund nu, blev heldag i skolan. Seminarium på förmiddagen, redovisning av observationsuppgiften på eftermiddagen. Ska skriva en seminarietext nu ikväll som ska in, från seminariet idag, sen är denna kurs över! Om jag inte skulle få göra om något då som jag inte klarat, det får väl visa sig :p Skönt å rikta in sig på en ny kurs iaf, som börjar imorron.. kan nog bli intressant tror jag.

Nuu ska jag laga mat, sen skriva texten. Annars blir det väl bara tv-kväll ikväll eller liknande.. börjar inte förrän 10 imorron iaf, sköönt.

Inge mer tid med bloggande idag ;D Höörs!

hihi!

Jag känner sån lycka när jag känner sparkar från min lille prins :) Nu är det full liv å rörelse i magen. Kommer en spark, så äre lugnt en liten stund men jag känner ändå rörelser. Så kommer nästa spark igen. Älskade lilla vän! Du är det finaste jag har! <3

Måndag idag, och annandag påsk. Trist väder ute, för mig känns det dock bara skönt när jag ska vara inne och göra klart allt plugg. Enklare att göra det om det är tråkigt väder. Imorron ska lite saker redovisas och lämnas in, sen börjar vi en ny kurs på tisdag. Vi ska läsa "Natur och miljö ur barns perspektiv". Hoppas den blir intressant!

Igår blev det film med Sarah å Camilla hos mig :)

Lägger upp en bild på magen, som jag knäppte för några min sen. Inne i vecka 21 nu som sagt (20+1). Ungefär 4½ månad kvar till BF.







Mitt underbara

Helloj!
Sitter här och ska strax laga lite lunch. Blev en sen frukost idag för jag vaknade 11.30. Somnade väl rätt sent också, var hemma efter 2. Blev en superbra film med Sarah å Tove igår, Orphan heter den. Jag har redan sett den förut, men ville gärna se den igen, för den är så otroligt bra! Men var bättre första gången såklart, när man inte visste hur det skulle gå. Jag som inte blir rädd av filmer, fick ju rysningar av den här när jag såg den första gången. Likadant blev det även för Sarah å Tove, haha :)
Sen var vi ute å åkte bil i över två timmar, najs att åka bil med hög bra musik på! Love it ! Hämtade upp två till som ville åka med också. Jag tror lillkillen i magen gillar att åka bil, det blev liv på han när vi åkte minsann. :D Lovley! Märker även mer av rörelser på kvällarna än på mornarna. Kanske är en liten kvällsmänniska. Hihi.

Idag är det fint väder, men jag har plugg att göra. :S blää. Får se om jag tar en promenad innan, det är ju skinande vackert ute.
Går även in i vecka 21 idag ju :) Underbart! (20+0)

Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare. Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten är runt 420 gram. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringen börjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut.

Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar.
Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten. Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum.
Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare.

Jag har sagt det förut, men jag längtar sååå efter dig. Vill ha dig i min famn nu. Känner sådan obeskrivlig kärlek till dig, fast jag aldrig träffat dig. <3 Blir tårögd ibland bara av att tänka på dig, på hur lycklig du gör mig genom att bara finnas. Kommer göra allt för dig, mammas lilla stjärna. Älskar dig mest av allt lilla älskling!

vårkänslor

Heelt underbart väder ute idag! :) Första gången för i år som jag fått riktiga vårkänslor. Love it!
Blev en promenad med Sarah nyss, in på ICA å småhandlade och en glass kändes given i detta väder. Kunde gå med skinnjackan utan att frysa också. Då syns min bebismage mycket mer också, det gillar jag. :D

Igår blev det att umgås lite med Camilla, Sarah, Sofia, Larsson och Wille hemma hos Sarah. Jag å Sofia drog därifrån i hyfsad tid, gick hem till henne å glodde på en film istället. De andra gick ut i gävle.
Nuu ska jag strax hem till mamma och co å äta påskmat. Därefter blir det chill och film med Sarah å Tove :)

Söta Helena kom med tulpaner till mig idag med, när hon hade hämtat å lämnat boken hon skulle låna. Söött tycker jag, tack så mycket vännen :)


kvällens planer

Hej igen!
Tro det eller ej, men några min efter jag skrivit det senaste blogginlägget så blev jag helt plötsligt sugen på att följa med folket ut ikväll. Jag blir sådär spontan av mig då och då, jag var sugen samtidigt som jag inte alls var det. Kul att komma ut och bara sitta och dricka en cola å glo på folk. Samtidigt segt när man är nykter, kommer säkert vara smockat dessutom. Så jag var lite osäker där ett tag, men nu blir det istället att umgås med Sofia ikväll. Så blir vi med på förfesten en sväng också. Spar in pengar också, inte fel! ;D

Meen, ni får väl ha en fin kväll då! :)

Långfredag

Idag är det långfredagsmys, om det så är det sista jag gör!!!
Hahaha, jag å Camilla var bra flummiga igår, då kom vi på att idag måste man ju sjunga sådär istället.
Blev iaf chill igår med Sarah först, hennes tv funkade inte så vi käkade chips, lyssnade på musik och satt å snackade istället. Trevligt det med :) Sen följde hon med mig en bit på vägen hem. Såå skönt ute igår kväll!
Camilla och Wille hade kikat film i min lya under tiden, så när jag kom hem så var jag social å flummig med dem i någon timme. Sen åkte de, jag lade mig å sov :)

Nuu håller jag på å tvättar. Måste göras det med! Så har jag nyss käkat, ska diska nu. Sen blir det lite pluggläsning. Läser en intressant bok faktiskt, så idag äre inte jobbigt att plugga. Men ikväll får jag se vad som händer.. Sarah, Camilla å Wille ska på förfest i gävle som det ser ut, å sen gå ut där. Folket de ska festa med är roliga, hade varit kul å träffa dem iofs. Men jag känner jag skippar det, då lär jag slösa pengar ändå på buss å sånt. Gå ut lockar mig inte alls mera just nu.. känns som slöseri på pengar för något som inte blir spec kul! Får se om det blir någon mer gång innan lillprinsen är född eller om det skippas helt. I sommar blir det väl sätta sig på någon uteservering såklart, fast att folk dricker. Det är mys på sommaren :)
Talang blir idag, sitter väl hemma å glor på det å någon film eller nåt jag. :) Kanske tar en skön promenad också!

Hör av er om det händer något som är aktuellt för mig! :)

PUSS !

Gammal bild på mig å Sofia, mars 08 :p




Jajaaa

Okej då, det var bara ett aprilskämt det där om pengarna! Måste jag tyvärr säga, jag önskar ju att jag kunde säga motsatsen :p 215 miljoner skulle man vunnit, som den där lyckliga mannen som gjorde det för nån vecka sen. Ojojoj.. vilken dröm!

Blev en lunch på matkällan med Viktor och Persson, sen ICA och så har det blivit lite småplugg bara. Boken jag skickat efter och behöver till tisdag har ju inte kommit fram än!!! Dåååligt less man kan bli!!! :S:S GAH! MEN, jag har tur som har snälla klasskompisar, nu får jag låna den av Maria! :) Kanon kanon, shit vad glad och tacksam jag känner mig!! :)

Ikväll blir det hem till Sarah och chilla :)

Ha en niiiice kväll!



:O :O

JAG HAR VUNNIT PENGAR!!!!!!!!!!! Kan inte fatta att det är sant!!!!!!!!!!!

Gah, jag kan verkligen inte fatta att det är sant :D :D :D
SJUKT LYCKLIG! <3

Natti!

Hej sverige!
Nu är det sovtime för mig.. dåligt med bloggande idag, ja ingenting blev det ju på hela dagen. Tyckte inte jag hade så mycket intressant att komma med. Ikväll har Lillsanna varit här, vi åt kladdkaka och snackade massa :) Very nice!

Nu är påskhelgen här, mysigt!
Men nuu ska jag sussa sött.
Natti natti!

Natti!

Hej sverige!
Nu är det sovtime för mig.. dåligt med bloggande idag, ja ingenting blev det ju på hela dagen. Tyckte inte jag hade så mycket intressant att komma med. Ikväll har Lillsanna varit här, vi åt kladdkaka och snackade massa :) Very nice!

Nu är påskhelgen här, mysigt!
Men nuu ska jag sussa sött.
Natti natti!

RSS 2.0