4 veckor

Hejsan!
Strax är det sleeptime, men ville ju självklart slänga in ett inlägg först :) Idag är Alexander hela 4 veckor, och på fredag är han en månad! Tiden går fort när man har roligt. :D
Tagit det ganska lugnt idag, jag var ute en sväng och gick med Alexander och mp3n på eftermiddagen :P Ikväll kom Sarah hit och sällskapade mig och Camilla till Idol m.m. Trevligt värre. :D

Imorron lutar det åt valbo en sväng, måste inhandla lite fler kläder till Alexander.. storlek 56 börjar ju bli för litet nu, han måste ha mer 62:or helt enkelt. :D

Nybadad kille :)



Börjat le har han gjort också :) Glad kille :)



trött

Då har nästan hela denna dagen gått också då. Tycker dagarna flyger fram numera, det är aldrig långtråkigt och man har att göra heela tiden. ;D Men trött hinner jag vara också, tänkte lägga mig och vila nu innan Idol börjar igen.
I förmiddags kom Johanna på besök iallafall, mycket trevligt! :) Alexander fick present av henne med, eftersom hon är ett stooort SAIK-fan så fick han en napp och strumpor det stod "Saik" på, sen en haklapp det stod "född saikare" på. :D Skitgulliga, tack såå mycket!
Annars har det väl inte hänt jättemycket idag, tog en promenad med Alexander och mamma på eftermiddagen, så blev det en snabbis till ica på kvällen.

Nu, viiila! :)

Alexander igår innan promenad :)
Finns inte ord för vad jag älskar denna lilla krabat, har aldrig någonsin känt en sådan stark kärlek för en människa förut. Du är det absolut finaste och underbaraste jag någonsin varit med om! Inte heller har jag varit så beskyddande för någon, som jag är för dig, älskade barn <3 Jaja, jag erkänner väl att jag är en hönsmamma då.. ;D




naatti

Hallojs!
Ännu ett sent inlägg av mig, verkar bli en vana numera som sagt.. kikade på Idol för en stund sen, helt rätt personer som gick vidare tycker jag. :)
Annars idag blev det bvc igen. Alexander växer så det knakar, idag vägde han 5300 gram och var 57,5 cm lång. Vår bjässe det. :) Inte så konstigt heller, som han äter och äter.. varannan timme vaknade han inatt igen och var hungrig. Han har då inte ärvt sin aptit efter mig iallafall, den har han efter Viktor. ;) Visst, jag älskar mat, men jag har svårt att få i mig alldeles för mkt.
Lite senare idag tog jag och Viktor en promenad med honom.. känns verkligen att hösten är här nu, och lillen fick inviga sin söta overall som han fått av Sarah. :D

Nu ska jag ta nåt att äta, sen krypa ner. Får se om jag hinner mata hjärtat innan.

Naaatti!

sleeptime

Tjenixen!
Ska strax ta och sova, blev en timmes powernap för ett litet tag sen, men sen vaknade lillen och ville ha mat. :) Nu sover han igen.. han äter ännu mer nu än tidigare, de två senaste nätterna har han vaknat varannan timme och varit hungrig. Sömnigt värre. ;P
Sarah och Sirpa kom hit idag och hälsade på. :) Alexander fick en jättesöt haklapp av Sirpa som det stod hans namn på, och sen fick vi blöjor också. Väldigt behövligt, tusen tack!! :))
Imorron blir det bvc igen, får se hur det ser ut på viktfronten den här gången. :)

Hörs imorron, nuu äre sleeptime! :)


saturdaay

Tjenis!
Lördag kväll, å här sitter jag. :) Badade precis prinsen och nu sover han sött igen. Bror Stefan är här på besök så jag och han tänkte slå på en film att kika på.
Hållt mig inomhus hela dagen annars idag, pga regnvädret. Viktor och Andreas kom hit en sväng på eftermiddagen. :) Imorron kommer Sarah och Sirpa hit, Sirpa ska äntligen få träffa lilleman. :)

Nytagna bilder.

<3



Lite busig tidigare på dagen...




....och lite trött någon timme senare ;D




Goodnatt

Känns som jag nästan jämt skriver mitt i nätterna numera :p Hinner som sagt knappt sitta på dagen, blir oftast när det är lugnt överallt och man inte har mycket för sig.
Ska strax sova, matade Alexander för en stund sen och nu sover han. Får se när herrn vaknar och är hungrig igen.
För övrigt blev det en sväng på stan med mamma och Alexander idag. Jag köpte en overall, strumpor, vantar och en mössa till hjärtat. Ikväll kom Sarah och Tove hit, kikade på IDOL och pratade, trevligt trevligt! :))

Men nu tackar jag för mig, godnatt!

home

Då var man hemma i sandviken igen :) Kändes lite småtrist att åka ifrån hofors idag faktiskt, men nu när jag varit hemma några timmar känns det helt okej ändå.
Alexander sov ett bra tag tidigare, ammade han runt 22.30 och sen blev det bad för hans del. Nu sover han igen, får se hur natten blir då :)

Sker för er i helgen då? Imorron får jag träffa Sarah igen iaf :) Hon kommer hit och kikar idol of coourse ;D Får inte missas! Annars visar det sig.. är ju "stora träffen" på stan, så blir dit någon dag och kika på lite fler kläder och sådant till lillhjärtat.

Nu ska jag vänta på att tvätten blir klar, sen soova.

Natti natt!

onsdag

Hejsssan!
Hamnade man här igen, ska ta och sussa om en stund. Varit en trevlig dag idag, först kom Stina och David hit på förmiddagen och hälsade på. De ville ju träffa Alexander sååklart :) Fika och massa snack blev det. Sen blev det lugnt en stund för att senare gå hem till Maria, Petter och deras lilla Hailey. :) Alexander fick träffa sin kusse ännu en gång.. trevligt trevligt. Jag kan tycka Alexander är liten annars, men ser man honom brevid Hailey så blir han en bjässe. :D Mitt gohjärta.

Imorron åker jag hem till sandviken igen, nu har vi haft våran vecka här i hofors. Lite småtrist faktiskt, varit riktigt lugnt och skönt här..

Återkommer imorron, ha en bra kväll! :)

chilling

Hej!
Har precis sett andra avsnittet av "Ensam mamma söker", som jag missade i söndags. Riktigt riktigt bra och underhållande! Sen är det IDOL ikväll dessutom.. ser fram emot alla fredagar man har framför sig nu med idoltittande. Höstens höjdpunkt. ;)

Yesyes. Men nu ska jag gå ner och se efter vad grabbarna gör, och få med dem att gå och köpa sallad!
Ha en fin kväll alla läsare! :D

sötnos

Tjabba! :)
Blev ett besök hos bvc imorse som sagt, Alexander hade ökat i vikten till 4896 gram. Förra veckan vägde han 4432.. inte så konstigt han ökar, med tanke på hur mycket han äter. :D När vi var på sjukhuset så ökade han ju 154 gram på ett dygn dessutom.. :) Våran lilla bjässe! Snart är han uppe på 5 kg! Sen hade han ökat liite i längden också, han var 55,5 cm nu. :)
Nätterna är fortfarande mestadels lugna, han brukar oftast sova och vakna när han vill ha mat, sen somnar han igen.. men några nätter nu har han varit lite grinigare. Jag vaknar av att han gnäller och jag tar upp honom i famnen, då somnar han nästan på en gång.. så kan jag lägga ner han igen, då händer det att han vaknar och gnäller igen. Verkar som att han är i behov av närhet, fast han sovit bredvid mig dessutom. :) Hände samma sak nu för bara en liten stund sen, så nu ligger Viktor och myser med han. Lillhjärtat.. är både lite mammig och pappig av sig tror jag. :)

Efter bvc idag blev det entripp hemåt, sen åkte vi tillbaka till hofors. Vädret var ju såå skönt idag, jag gillar hösten när det är såna här fina soliga höstdagar. Blev en ganska lång promenad med Viktor, Persson och en sovande Alexander i vagnen.
BTW, igår var Alexander med i arbetarbladet och gefle dagblad! Och imorron är han med i annonsbladet, så håll utkik ni som får den tidningen. ;D

Nybadad för några dagar sedan :)





Busig Alexander. Haha, låg och viftade och grejade med armarna. ;D






Hihi :)




VI idag :)








sunday night

Halloj!
Blev dåligt med uppdatering igen, men bättre sent än aldrig! Klyschigt men så sant! ;D
Alla snackar om valet hit och valet dit, och det blir alltså moderaterna fyra år till.. jag som inte ens röstat idag :P Hade jag gjort det hade det blivit på sossarna, helt klart! Haha. Känner mig typ ensammast i världen med att inte ha röstat, men jag är fortfarande kvar i hofors idag och orkade inte åka in till sandviken för att göra det.. laat är vad jag är :P yesbox!
Annars har det varit väldigt lugnt, igår kväll drog Viktor iväg en sväng så jag och Alexander hade lördagsmys. :) Så kom Maria och Petter igår med, och Alexander fick träffa sin kusin för första gången.. eller ja, han sov ju just då men iallafall. :P
Nu ligger han och sover sött, får se när han vaknar och vill ha mat. Sen blir det sova så fort som möjligt för ska vara på bvc redan 10.30 imorron.

Godnatt mina vänner! :)

lördag

Hallåå! :)
Blev aldrig något skrivande igår, sorry sorry :P Höll oss inomhus hela dagen iallafall, pga regnvädret.. Alexander sov mest hela dagen, någon som blev trött av regnet kanske. :D
Gör inte mycket alls för tillfället, senare kommer Sarah, Tove och Camilla hit en sväng iallafall. :) Ser jag fram emot!

HAHAHA, måste ju bara slänga upp detta klipp från Idol som var i onsdags tror jag. Shiit vad jag skrattade. :D


torsdag

Halloj!
Nu känner man verkligen att hösten kommit på riktigt, börjar verkligen bli kallare ute.. den kan vara rätt mysig, men njae, jag föredrar då verkligen våren och sommaren. Men den här hösten blev ju bra iofs, i å med att Alexander kom. :)
Har mestadels tagit det lugnt idag, Alexander var bra grinig inatt och mot morronkvisten.. vi har varit lite för bekväma med att han sovit om nätterna tror jag, jag har ju bara vaknat å gett han mat, bytt blöja och sen har både han och jag somnat om. Inatt fick man känna på mer :P Får se hur den kommande natten blir.. :) Just nu sover han som en stock iallafall, ska bada honom när han vaknar.
Tog en sväng in till sandviken annars idag, var och hämtade babysittern och lite småsaker. Blev en sväng till ICA också. Kom tillbaka hit ganska sent och jag missade Idol! Inte bra, inte bra :P Haha. Men som tur är blir reprisen 00.30, måste ses!
Får se vad helgen bjuder på annars, Sarah och Camilla kommer hit någon dag iallafall. :) Annars återstår det att se..

Nytagna bilder på mitt gullhjärta.






uppdaaate

Heellu där! Förlåt för min dåliga uppdatering, skaaa skärpa mig :P Är ju i hofors just nu, i Viktors pappas hus som sagt. Har fullt upp med Alexander så har inte hunnit sitta vid datorn alls.. Kom hit igår kväll, och då sov jag och Alexander nästan hela kvällen, och idag har det mest varit lugnt. Var en sväng på bruket, sen åkte vi och besökte Viktors två vänner som hade en liten jäättesöt ettårig dotter, som Alexander fick träffa. :) Eller ja, han sov väl mest när vi var där men. Trevligt var det! Sen har Alexander fått en liten kusin idag med. :) Viktors bror och hans flickvän fick sin lilla dotter idag, exakt två veckor yngre än Alexander. Stort grattis! Hoppas på att de små kussarna får träffas så snart som möjligt. ;D Nuu ska jag ner och pussa på mitt charmtroll, se om han vill ha mat och sen blir det sova. Godnatt på er! :)

bvc osv

Heeeey! :)
Känns som att det alltid blir sena blogginlägg för mig numera, dagarna är det ofta så fullt upp på att jag inte hinner sitta vid datorn.
Iallafall, idag var vi på vårt första besök på bvc med Alexander. Satt och pratade lite, fick två intressanta böcker.. går där vid smassens som har en öppen förskola också, riktigt mysigt och trevligt ställe verkar det vara! :) Kommer ju tillbringa en del tid där framöver eftersom vi kommer besöka bvc ungefär en gång i veckan, sen tänkte jag vara med i föräldragrupperna också som kommer att bli. Ska bli skoj att träffa fler föräldrar med sina små bebisar. :) Anmälde oss också till en babymassage som börjar i november, skulle tydligen vara populärt och verkade riktigt intressant.

Efter det besöket åkte vi direkt in till gävle för att göra en hörselkontroll på Alexander. Inga problem där. :) Därefter blev det en tripp till köpis, vi mötte upp Viktors pappa. Så fick Alexander träffa sin farfar för första gången också. :) Han bjöd på lunch, så fick vi lite fina kläder av honom till Alexander. Så köpte han även en babymonitor till oss, som vi åkte dit för att köpa själva egentligen, men han envisades såå.. tusen tack! :))
Nu ska jag bli hoforsbo för en vecka också :P Jag, Viktor & Alexander ska bo i Viktors pappas hus pga att han ska åka till grekland en vecka. Så imorron far vi dit. Internet finns ju där med, så uppdateringar kommer iallafall. :)

Men nuu väntar jag på att lillen vaknar så jag får amma, sen ska jag sooova.
Godnatt på er alla! :)

naatti naatt

Nu är kl efter 12 så det är måndag och ny vecka. Får se vad denna vecka erbjuder :) Lillprinsen sover just nu men snart vaknar han nog och vill ha mat. Han är fortfarande så snäll om nätterna och vaknar ungefär var fjärde timme när han är hungrig. Då bara gnäller han, ska mycket till för att han ska gråta :)
Sarah var här tidigare idag och hälsade på Alexander för första gången. Han fick en jättesöt tröja och byxor av henne, och sen en jäättefin overall. Nu har han overaller så det räcker å blir över, hihi. Tusen tack vännen! :)
Därefter tog vi en promenad med honom i vagnen, jag, Camilla å Viktor.
Imorron har vi tid hos BVC för första gången, blir spännande att se om han ökat något i längden å vikten. Så ska vi in till gävle senare och göra en hörselkontroll på honom, och stanna till vid köpis en sväng också.
Har även skickat in bilder på honom idag, till annonsbladet och arbetarbladet/gefle dagblad. Han blir nog med i annonsbladet nästa tisdag, och de andra tidningarna på söndag, så håll utkik. ;)

Nuu ska jag lägga mig och sova/vila innan lillen vaknar.

Sofia och Alexander igår. :)


godnatt

Nuu är mina ögon tunga och det är dags att sova! Tagit det ganska lugnt hela dagen, mot kvällningen kom Viktor tillbaka hit. Sen kom även Sofia också å fick träffa lillhjärtat för första gången. :))
Söndag imorron, då väntas finbesök av Sarah och Linn tror jag. Treeevligt.

Men som sagt, nu var det dags att sova innan man ska upp om någon/några timmar och amma. :)
Puss på er, godnatt!


fredagkväll

Tjenahejs!
Fredagkväll nu, Alexander ligger och sover sött efter ett bad med lite griniga miner :P Iallafall när han kom upp ur det, i badet trivdes han bättre än förra gången :)
Viktor åkte precis hem till hofors också, tidigare idag tog vi en promenad hem till min farmor med Alexander. Då fick han träffa sin gammelfarmor för första gången också. :) hihi. Fick en jäättesöt overall av henne, tack såå mycket! Så tidigare idag kom morbror Peter med en present till honom, brynäskläder blev det såklart. ;) Dock måste det ha blivit nåt fel i beställningen, för han beställde i storlek 62/68 men kläderna såg ut som de skulle passa en 4åring.. skumt, men då har han verkligen att växa i då. :p

Nuu ska jag gå in till mitt hjärta och kika lite tv, sen blir det nog sängen ganska snart. Hoppas ni alla har en fin kväll!
Puss puss!

<3

Varit en skön å lugn dag, jag & Camilla tog en promenad runt kvarteret med Alexander. Blev pizza och idol senare på kvällen. Nice nice!
Ska strax ta och sova, lillprinsen sover redan sött i sin säng. Han fick mat för lite mindre än en timme sen, så visar sig när han vaknar igen och är hungrig.
När jag och Camilla var nere och kikade Idol ikväll och Viktor var på övervåningen med Alexander, så längtade jag tills han skulle höra av sig och säga att jag var tvungen att komma upp för att Alexander ville ha mat.. hihi, så fäst är jag vid den lille krabaten! Älskar han såå oerhört!

Lite nytagna bilder.



Alexander och hans morfar.



Alexander och hans mormor.






Vi tog oss en tupplur häromdagen. ;D




Alexander och morbror





Alexander och moster.

Förlossningen

Hej där!
Blev aldrig något bloggande igår, jag ska försöka varje dag, men ibland räcker tiden inte riktigt till.. numera är det mer förståeligt också. :)) Har helt underbara dagar med min Alexander, han sover mycket och äter mycket. Lite mer skrik och gnäll har det väl blivit, men inte alls så det är jobbigt. Igår var vi ute på stan en sväng med barnvagnen, han verkar gilla att vara utomhus och bli dragen i vagnen, sover som en stock :)
Hur som helst, jag lovade ju att skriva om förlossningen och hur den gick till för mig.

Det började som jag nämnt tidigare med att vi åkte in till förlossningen för att göra ett ultraljud, man får alltid göra ett sådan ultraljud när man gått 41+3 dagar, vilket jag hade gjort den dagen, onsdagen den 1 september. En barnmorska kikade och vi fick se vår lille solstråle igen på ultraljudet, det syntes ju inte alltför bra såklart men härligt att se honom igen iallafall. Hon satt och kikade i ungefär 10 min och tog några bilder, som hon sedan skulle visa för doktorerna så vi fick gå ut i korridoren för att vänta på besked, om jag skulle bli igångsatt eller inte. Väntan kändes ganska lång, ville verkligen få höra att jag skulle bli igångsatt så vi slapp åka hem igen, när jag varit så otålig i väntan på att han skulle komma. :) Efter ungefär en kvart kom en barnmorska och ropade upp mitt namn och sa att det var dags för en igångsättning, pga att fostervattnet hade minskat lite. Inte alls så det var farligt, men de tyckte det var lika bra att göra så. Jag blev jätteglad när jag fick beskedet, samtidigt kändes det skrämmande att man visste värkarna skulle komma, hade ju hela tiden hoppats på naturliga värkar när man inte var beredd.

Jag fick ta ett urinprov och byta om, sen fick jag lägga mig ner medan de mätte mitt och barnets puls med en CTG-apparat. Jag fick ligga sådär ett tag, i väntan på att en doktor skulle komma och känna efter vilken typ av igångsättning jag skulle få. Hon kom och förklarade lite om hur igångsättning brukar kunna gå till, vilka olika metoder det finns och varför man blir igångsatt. Därefter kände hon och livmoderhalsen var fortfarande omogen, hon beslutade sig för att jag skulle bli igångsatt med en tablett, som ska mjuka upp livmoderhalsen och framkalla värkar. Efter ännu en stund så kom en barnmorska in och ordnade med detta, de sa att om inga värkar kommit efter 6 timmar så skulle de prova med ännu en tablett. Då var klockan strax efter 11.
Jag låg där och väntade, lyssnade på musik och försökte vila så mycket som möjligt. Vid 12snåret kom de in med lunch till mig, fick i mig nästan alltihop.

Sen framåt 13 började svaga värkar komma. Jag led inte speciellt mycket av det då, försökte bara vila så mycket som möjligt så jag skulle orka med allt. Värkarna blev dock mer och mer intensiva, det kom in en barnmorska och jag berättade att jag började få ont. Hon sa att hon trodde det fortfarande bara var "förstadiet", det kändes lite jobbigt att höra när jag redan började få ont. Efter ännu en stund kom barnmorskan in som senare samma kväll skulle förlösa mig. Jag låg fortfarande i sängen och började nu få riiktigt intensiva värkar. Hon kom med förslaget att jag skulle gå upp och röra på mig med en sån där gå-stol eller vad man ska kalla det. En stol man har som stöd och håller i två handtag på. Så förklarade hon hur jag skulle andas också, för att på bästa sätt slappna av. Jag hade ju verkligen förmågan att spänna mig när det gjorde som ondast, men hon sa det till mig, att det sista jag skulle göra var att spänna mig för det skulle bara göra ännu mer ont. Jag försökte så gott jag kunde, tyckte dock det var riktigt jobbigt att försöka slappna av när man hade sådär sjukt ont.

Jag gick ut med den där gåstolen i korridoren och gick runt lite, ibland kände jag inte av värkarna någonting medan det i nästa sekund kom jättestarka. Samtidigt var jag sååå himla trött också, pga att jag sovit ca 4 timmar natten innan. Tror jag nickade till ståendes med den där gåstolen någon gång :P I varje fall så frågade jag barnmorskan om jag kunde få en alvedon eller vad som helst, som gjorde att jag kunde få sova lite så jag skulle orka med allt senare. Var såå trött, men jag visste att jag inte skulle kunna somna pga värkarna. Hon sa att hon inte trodde alvedonen skulle hjälpa spec mycket mot värkarna, men kom med förslaget att jag kunde få lägga mig i ett varmt bad som skulle kunna hjälpa mot smärtan och få mig att slappna av. Jag kände mig först inte speciellt sugen på det, kändes som det bara skulle bli jobbigt att ta sig upp sen och bökigt med alla kläder att klä på sig osv, när man hade så ont. Samtidigt tänkte jag att varför inte, det kan ju inte bli så mycket värre än vad det redan är..

Hon fixade iordning badet, och det var faktiskt riktigt skönt att bada. Lite för varmt som jag vill att det ska vara, och det hjälpte även lite mot smärtan. Låg där och somnade nästan till några gånger, men värkarna kom och gick ändå. Barnmorskan kom in någon gång för att lyssna på barnets hjärtljud, hon märkte även då att han hade sjunkit ner lite med huvudet. Det gav väl mig lite hopp, men samtidigt hade jag så ont att jag inte tog åt mig så mycket av det just då. Tror jag låg där i nästan två timmar, tills vattnet blev kallt.. gick upp sen, Viktor fick hjälpa mig att torka av mig och klä på mig, haha. Man känner sig som en gammal tant vid ett sånt tillfälle..

Klockan var strax innan 18 när jag kom upp ur badet, fortsatte gå med gåstolen en sväng. Barnmorskan kom sedan och skulle lyssna på barnet igen, samtidigt som hon skulle känna om jag hade öppnat mig något. Strax innan hade jag börjat använda mig av lustgasen, och shit vad jag älskade lustgasen! Ville inte släppa taget om den, den hjälpte mig så mycket i värkarna. Första inandningen blev jag dock lite virrig av som man kan bli, kändes som jag var full för första gången på 9 månader. :P Haha, lite häftig känsla mitt upp i allt. Men blev även illamående av den i början, så kräktes lite också..
Jag hade inget hopp alls på att jag skulle ha öppnat mig, trodde att om jag hade öppnat mig så var det väl högst 3 cm kanske. Så hör jag barnmorskan säga med positiv röst: Vill du veta något? Jag : Mm.. Hon: Du har öppnat dig helt!

Jag blev såå oerhört glad när jag fick det beskedet, det var inte alls vad jag hade väntat mig. Jag som hade haft tankarna på epiduralbedövning osv, så hade jag klarat mig till att öppna mig helt utan smärtlindring!
Minns att jag ropade typ: ÄR DET SANT?! Tror du han kommer komma ut idag??!? Hon sa att hon trodde det. Jag hade räknat med att gå och ha sådär ont i mååånga timmar till, trodde att han skulle födas på natten eller morronen efter.. Det var det som var det jobbiga med smärtan enligt mig också, att man inte visste hur länge man skulle behöva gå och ha sådär ont. Hade ju även hört att igångsättningar kan ta riktigt lång tid ibland.. Men när jag fick höra det så fick jag nya krafter.

Barnmorskan bestämde sig därefter för att ta hål på fosterhinnorna.. sedan bara kort efter kom krystvärkarna och jag fick börja krysta på. Jag hade fått såna krafter nu när jag visste att det var nära, så jag tog i för kung & fosterland och guud vad jag krystade och tröck på! :p
Jag tog i allt jag kunde så fort krystvärkarna kom, fick beröm för att jag kämpade på så bra också. Fick dock höra att det skulle komma in en doktor med sugklocka, inte för att jag krystade dåligt men för att barnet var lite medtagen. De behövde dock inte använda den mycket alls, det hela gick rätt smidigt ändå. När han var ute med huvudet så sa de att jag skulle känna efter med handen på hans huvud, det gjorde jag och fick ännu mer krafter då. Tog i allt jag kunde och med deras beröm på sidan om så var han helt plötsligt ute och låg på mitt bröst! UNDERBAR KÄNSLA! Kl var då 19:47. Viktor följde med sköterskorna ut och tvättade honom medan jag låg kvar och fick sy några stygn, sedan kom de in med honom igen. :)

Jag kan säga det, att i det stora hela så var förlossningen inte alls så jobbig som jag trodde den skulle vara. Visst, det gjorde sjuukt ont av värkarna under öppningsskedet och jag fick en tanke på att aldrig göra om det. (något jag verkligen dock inte menade och tog tillbaka sen) :). Men just under utdrivningsskedet, jag trodde det skulle vara såå mycket värre och göra mer ont än det gjorde. Sen badet är något jag rekommenderar till er som ska föda, det hjälpte iallafall mig väldigt mycket..
Viktor var även ett jättebra stöd för mig under förlossningen, han tog hela tiden initiativ till att hjälpa mig med saker, och pushade på mig och stöttade mig riktigt mycket.
Barnmorskan var också jättebra, hon var inte rädd för att säga till mig om hon märkte att jag inte lyssnade riktigt eller inte gjorde som hon sade på en gång, när man är en sån situation så tror jag man behöver någon som kan säga till en och inte vara alltför snäll så att man själv får övertaget.. Hade det inte varit för henne så hade förlossningen blivit mycket mer långdragen och jag hade inte alls slappnat av lika bra som jag gjorde.

Det var min historia det, hoppas någon orkar läsa. ;)

woho.

Kl är snart 8, vilket betyder vad? IDOL BÖRJAR! :D Det positiva med hösten är alla superbra program som blir av, ensam mamma söker börjar ju på söndag också. Det gillas!! :D
För övrigt har det varit en lugn dag, jag och Viktor tog en skön promenad med Alexander som sov sött i vagnen. :) Fick sova bra inatt med, han är ju så snäll och skriker inte mycket när han vill ha mat, utan smågnäller mest lite. En lugn å sansad kille det här. :) Mammas gohjärta. Ligger just nu och sover på min säng, verkar han nästan gilla mer än spjälsängen.

Blir väl inte många knop resten av kvällen, lillen vaknar väl om en stund och vill ha mat förstår jag. Då får han kika idol med mig. ;D

Ha en fin kväll allesammans! :))

Hemma igen.

Hej allihopa! :D
Nu har ni inte hört från mig på nästan en vecka, men nu är vi äntligen hemma igen! Vår älskade Alexander kom till världen den 1 september kl 19.47 :) Kan skriva mer om själva förlossningen sen, men det var iallafall så att vi åkte in på ultraljudet tidigt på morronen den 1 sep, dom märkte då att fostervattnet hade börjat minska liite.. inte alls så att det var farligt, men de beslutade sig för att sätta igång mig i och med att det börjat försvinna lite grann. Sen på kvällen kom han och jag känner mig som världens lyckligaste. <3 Går inte att beskriva känslan, det är helt otroligt vad jag älskar min lilla kille. En ganska rejäl kille är det också, han var 54 cm lång och vägde 3900 gram när han kom ut. Sen minskade han lite det första dygnet, men sen har det gått uppåt igen. Igår morse vägde han 3950, och idag ett dygn senare, vägde han 4104.

Vi blev ju dock kvar ända till idag, kom hem nu sent på eftermiddagen. Det är såhär att alla födda bebisar får fostervatten i lungorna i och med födseln, detta är fullt normalt men från fall till fall så kan de få sin avföring i fostervattnet. Det råkade då bli så att lite av denna avföring hamnade i hans lunga, vilket gjorde att det blev en infektion på den. Detta är vanligare än man tror, det händer varje dag. Han fick antibiotika mot detta, i form av pencillin som tog bort denna infektion. Vi trodde först att det skulle ta en vecka-10 dagar innan pencillinet hade brytit ner infektionen, men våran lille grabb är en kämpe så han klarade av det på hälften av tiden, dvs fem dagar. Så detta är inget allvarligt som skett, utan infektionen är helt borta nu pga pencillin och stark pojke. ;D Våran grabb det!
Jag och Viktor bodde alltså på BB de första två dagarna, medan Alexander bodde på barnavdelningen. De senaste dagarna fick vi istället flytta ner till en föräldravåning, medan han var kvar på barnavdelningen. Men nu de senaste två nätterna vi varit där så har han sovit med oss. :) Har bara gått upp och gett han antibiotikan när det behövts..
Iallafall, från och med nu kommer det mer uppdates här än vad det gjort de senaste dagarna.
För övrigt är det en riktigt snäll kille vi fått, han är så lugn och gosig. Har kommit igång jättebra med amningen, mycket mjölk finns det åt han :P Han äter som en häst, vår lille prins. När han inte gör det så älskar han att ha napp :)



De två första bilderna är ifrån när han precis kommit ut :)




















RSS 2.0