Hihi

Hej där! 
Nuu passar jag på att skriva ett inlägg igen, bara en dag efter jag skrev det förra.. jag kan ibland jag med. ;) Viktor var här över dagen idag, vi tog en promenad till Monroes med Alexander där vi mötte upp Paul (Alex farfar) för en lunch.. bjuden blev jag också, tackar man inte nej till! :) Jättetrevligt var det, sen åkte Paul vidare och vi tog en promenix till ICA, handlade dock inget, en dricka blev det. Därefter blev det bara hem, spelade lite nintendo wii och tog det lugnt.

Alexander var hemskt trött mot kvällningen idag, han somnade nämligen vid 20.30 igår Lite sent för att vara honom, numera brukar det vara mellan 19.30-20 oftast.. men jag tänkte att då blir det nog en sovmorron till minst kl 8 åtminstone, så jag tog det ju lugnt och låg och läste min bra bok som jag läser, igår kväll ganska sent.. men tji fick jag, runt 06.15 var Alex pigg som en mört och på toppenhumör :) Gofisen. Själv ville man bara sova vidare, men det är ju han som bestämmer när vi ska gå upp så att ;p Ikväll somnade han runt 19.20 ungefär, hann inte ens ge han välling innan han somnade.. lite hann han få i sig. Så vaknade han för en stund sen å var gnällig igen, kände sig förmodligen lite tom i magen när det inte blev så mycket välling. Då gav jag han bröstet.. ammar numera nästan bara morron och kväll, samt på natten. Han får annan mat så det räcker och blir över på dagtid.. planerar att sluta amma helt inom några veckor nu, men det kommer bli tuffa nätter har jag en känsla av. Tror inte han är sådär jättehungrig på natten, utan är nog mer ute efter närhet.. Min bvc-sköterska sa också att jag ska försöka vagga han till sömns ändå på natten, han behöver ingen mat då egentligen, han får ju i sig tillräckligt på dagen.. jag har försökt lite grann, men det slutar alltid med att jag ger han bröstet ändå, bara för att vi ska kunna få somna om igen. Har inte tyckt det varit sån fara heller i och med att jag ändå tänkt fortsatt amma, men eftersom jag tänker sluta nu snart så måste jag ju börja göra slag i saken så småningom.. visar sig hur det går, jag får väl uppdatera er här och berätta :P 

Nu ska jag ner och se på film, sen lägga mig och läsa å sova! :) Godnatt.
Men först, slänger jag upp en gammal bild från förmodligen år 1963 eller 1964, ett gammalt klassfoto som min pappa är med på.. haha :) Hamnade av en slump på en facebook till en som är gammal klasskompis med min pappa, och blev förvånad när jag fick se honom på det fotot.. Pappa var alltså 11 eller 12 år där, å ni hittar han allra längst till vänster, med tjocktröja å skjorta under, framför lärarinnan. Väldigt litet blev det, men ni får försöka kolla ändå. ;D



härliga vårväder

Hej igen då! :)
Nu var det tre dagar sedan igen.. har haft bloggtorka, det har ju inte hänt så mycket nytt så det är därför jag varit dålig på att skriva :P Har haft rätt sega men ändå sköna dagar.. myst med lilla älsklingen, gått på våra dagliga promenader, umgåtts med sis osv osv. Var så hiiimla skönt vårväder idag, helt underbart! Så får det gärna fortsätta, så kan snön se till att försvinna lite mer å mer också. ;) 
Förresten så kryper snart Alexander dessutom, idag tog han nästan ett helt krypsteg, hehe. Han står på alla fyra och försöker ta sig framåt, ge det några dagar till så tror jag han kryper snart.. mammas stora kille. Blir dessutom 7 månader på fredag! :) 

Imorron är det torsdag, då kommer Viktor hit och umgås över dagen. Sen i helgen har jag inga planer alls, vore kul att gå på öppna förskolan på fredag, så om någon ska dit får ni gärna hojta till. :) Eller om någon har dåligt med planer på vad ni ska hitta på, var inte rädd för å säga till ;D 

Lilleman igår <3 Världens finaste!


shiit..

Vad sällan jag skriver numera! Nu kan jag ju inte precis skylla på att jag är sjuk heller, för det är jag inte längre som tur är ;P Det har bara inte blivit av helt enkelt.. sorry!
Hm, i torsdags åkte iallafall jag, Viktor å Alexander in till Barnens hus och köpte en gåstol. Han verkar trivas helt okej i den, går inte runt så jättemycket i den, är mer nyfiken på "lekplattan" han har framför sig. :) Sen senare i torsdags blev det valbo med Alexander, mamma å Camilla. Handlade inget spec, följde mer med som sällskap och så blev det mat på Sibylla.
Sen i fredags mötte jag upp Sarah på stan, det blev en lunch på Waynes.. trevligt att träffa henne igen :) :) Så blev det en sväng bort till Life, och sen hem igen. 
Igår var det bara lugnt, blen en sväng till willys och hemmakväll där jag hyrde tre filmer. Kikade på en av dem igår kväll med Camilla å Stefan. The reef heter den, baserad på verkliga händelser som handlade om hajar, älskar filmer med hajar i. Typ de enda sorters filmer som kan skrämma mig lite, haha ;p

Idag när jag öppnade arbetarbladet såg jag något som gjorde mig väldigt väldigt förvånad.. jag såg en dödsannons på en 7årig flicka, som jag haft på dagis för lite mer än 2 år sedan. Ingen aning om vad som hänt, men jag kom på så fort jag såg annonsen att jag kände igen henne, även om hon inte var på förskolan så jätteofta när jag var där.. gjorde ont att läsa den, å jag skänker alla mina tankar till hennes familj :(

Får se vad som sker denna söndag, om det blir en sväng hem till Sofia eller bara en promenad med vagnen.

Slänger upp nytagna bilder på finaste hjärtat i gåstolen.






update

Hej!! :)
Nu var det några dagar sedan igen, jag har varit sjuk å sjuk å lite mer sjuk, hela tiden. Därför jag inte har skrivit... Först idag har jag äntligen blivit på bättringsvägen, efter en veckas feber! Varit feberfri hela dagen, trodde jag aldrig skulle hända. Alexander var feberfri i måndags, men igår fick han liite feber igen, å var gnällig på kvällningen och inatt, stackarn. Men idag har han varit pigg och kry igen. :) Nu håller vi tummarna för att det håller i sig för oss båda! Jag har ju dock blivit öm på ena bröstet, misstänker det är mjölkstockning på gång... äre inte det ena så äre det andra :P Men jag har masserat å duschat det i varmt vatten åså, så tror å hoppas att det är på bättringsvägen.. annars får jag ringa till bvc och höra mig för.

Igår tog vi oss äntligen ut på en promenad iaf, jag och lillen. Riktigt skönt att få komma ut måste jag säga, efter att ha varit instängd i 5 dagar... fy 17, jag tror jag höll på att bli deprimerad där ett tag :S Kändes som jag skulle börja grina för ingenting, å fick riktiga jävla humörsvängningar. Kan bero på att jag var inne så länge, måste få komma ut annars blir jag tokig.. men idag fick lillen hålla sig inne i å med att han hade liite feber igår igen, så jag tog mig till ica en sväng med Camilla istället. 

Imorron ska jag, Alexander å Viktor till Barnens hus och köpa en gåstol till honom, ska bli kul att se vad han tycker om den sen. :) Ska även kolla på en större bilbarnstol, kika vad de kostar iallafall.. behövs ju en sån snart med! Dyrt blir det!! Sen senare ska jag till valbo en sväng med Camilla, lillen och Sofia tror jag :) Ska nog inte ha så mycket, men kul att följa med som sällskap. 

Nu blir det dusch, sen sova.
Godnatt :)

still sick

Ja, så var det söndag kväll och jag är fortfarande sjuk!! Därför jag inte haft ork eller tid att skriva de senaste dagarna, känner att det har inte funnits mycket att berätta. Har hållt mig inomhus varenda jävla dag sen i onsdags, så sjukt trött på det! Smittade ner lillen gjorde jag å, han fick också feber :( Men han har varit bättre idag, i fredags kväll hade han 39,8 eller något sånt där, så mycket har han aldrig haft förut. Då var han hemskt grinig, stackars liten. Men igår å idag har han mått bättre, idag hade han som högst 38 graders feber, nu ikväll hade han bara 37,4. :) Vet inte om jag själv fått nån släng av influensa, eftersom febern aldrig ger med sig.. som högst har jag haft 39,6, som jag hade i fredags men sen har det blivit lite bättre iallafall.
Håller tummarna för att vi båda är feberfria imorron, så trött på det här.. Har varit på så jääkla dåligt humör idag, skulle kunna slagit sönder något. Blir väl så när man varit inomhus både torsdag, fredag, lördag å söndag antar jag! 

Men vi kollade på bandyfinalen idag på tv, jag, Camilla å pappa, å ett stort grattis till SAIK! :D Wooho! Kanoners.. jag som inte är sådär superintresserad annars av bandy blev ju riiiktigt taggad idag när det var final. Riktigt spännande!!

Nej, jag ska ta mig nåt att äta, sen ska jag sova.
Natti

sjukling

Ja ni, här har man gått å blivit sjukling. Jag som brukar skryta om hur sällan jag är sjuk, nu slog det till för mig med.. Förra året var jag bara lite halvsjuk en gång i januari, å sen ytterst lite småsjuk i oktober, sen var jag frisk hela året. Började igår å då var det värst, idag har det varit liite bättre men långt ifrån bra. Fryser å svettas om vartannat, känner mig helg seg/konstig i skallen, å har hosta. Får se om jag blir förkyld också.. :S Hoppas hoppas hoppas att inte lillen smittas bara :( Då kommer det göra ont i mammahjärtat.

Igår var jag ut en sväng på stan, till ICA åså, men idag har jag hållt mig inne.. hoppas jag mår bättre imorron! Annars har jag inga planer alls i helgen, händer väl inte alltför mycket antar jag.. Är uppsatt på tre lägenheter nu iallafall, hoppas verkligen att jag hör något från någon av dem åtminstone!! Less på det här nu.. 

Läste dödsannons idag på lilla pojken som dog förra veckan, å det kom några tårar där.. lider verkligen verkligen med hans familj! :( 


Det får bli en tidig kväll för mig, lillen somnade runt 19.40 å det ska bli så ooerhört skönt att gå å sova känner jag nu ;D 

Hoppas ni mår bra! 
Puss!

Valbo

Hej hopp.
Nu var det några dagar sen igen, inte skrivit sen i lördags förmiddag ser jag :S Sen dess då, vad har hänt? Var bara lugnt hemma i lördags, såg på melodifestivalen och jag fick som jag ville, Eric vann! Spännande att se hur det går i tyskland sen!
I söndags gjordes inte så mycket vad jag minns nu, på kvällen kom Viktor hit och for på måndag förmiddag igen.. å igår var jag ute och tog en promenix med Camilla å Alex, sen gick vi hem och spela lite nintendo wii. På kvällen var det bara massa tv, på måndagar äre mycket tv numera. :D

Idag blev det en sväng till valbo med lilleman, där vi mötte upp Helena och hennes lilla Filip. Jättetrevligt, Filip var ju bara 1 månad sist jag såg han, nu är han snart 3 månader. Sååå söt, å såå liten bredvid Alexander. Höll i honom medan hon provade kläder och Alexander sov i vagnen, å han var såå lätt att bära. Har Alexander varit sådär lätt? haha. Jag hittade iallafall två tröjor och ett par byxor till Alexander, en tröja som jag köpte till Filip också eftersom jag inte hunnit köpa någon present till dem tidigare, å sen blev det tre par strumpor till mig själv, ett linne, en tröja, ett par tights å en bok till mig själv. Jag som tycker om att läsa har ju inte blivit att göra det så mycket på sista tiden, men nu när jag har kvällarna fria så vore det skönt att sätta sig ner med en bra bok. :D Får påbörja den ikväll då.. så åt vi lunch också, å när jag kom hem tog jag en promenad med Alexander, såå skönt ute. Men hörde nåt om att det ska bli mer snö senare i veckan, gillas inte!!

Annars i veckan har jag inga planer, ev öppna förskolan på fredag och träffa Sarah sen, men onsdag å torsdag ser tomma ut. Kanske försöka få tag i en gåstol till Alexander? En tripp till Barnens hus vore inte helt fel. :) Om någon inte har något för sig är det bara att hojta till, jag är öppen för förslag!! :)
Nu ska jag ner till min son och leka med honom :)
Hoppas ni får en fin tisdag!

Tack!

Ja, tack till dig som kommenterade hur jag kunde göra för att all text inte blev en enda klunga, det visade sig ju att det funkade också! :D Men fattar inte varför när det alltid gått med bara enterknappen annars, blev såhär sen datorn blev ominstallerad.. vilka problem jag har ;P Men du som kommenterade, var inte anonym, skriv namn och blogg om du har ;D 

Ett annat problem jag fått sen datorn installerades om btw, är att det inte går att ladda upp youtubeklipp längre? Gör på precis samma sätt som jag gjort förut, men det händer ingenting.. vette 17 vad det beror på, någon som vet om de ändrat på nåt som har med det å göra?

Aja, imorse slog Alexander upp sina blå kl 06.40 ungefär, å jag var tröött ;P Vi gick ner och kikade på tv, märker att han tycker det är himla intressant med tecknat, men så fort det inte är tecknat äre inge kul längre. Var vaken 1½ timme, sen somnade han, å vi sov 1½ timme till, vaknade för en halvtimme sen ungefär.. finns det nåt skönare än att gå och bara sova när man är riktigt trött?
Blir nog en promenix på eftermiddagen, ska ge lillen mat och så först. Annars taggar vi till ikväll bara, som sagt, melodifestivaaal :) Heja heja heja Eric!! 

Hoppas ni alla får en fin lördag!

heelg!

Halloj där!
Nu var det två dagar sen igen, som jag skrev :P Alexander somnade för 1½ timme sedan ungefär, å jag gör inte mycket alls.. En lugn fredagkväll helt enkelt, blir nog att lägga mig i hyfsad tid och sova. Kom inte i säng förrän 01.30 inatt, å imorse var det bara att stiga upp kl 8 igen, för då ville Alexander gå upp :)

Igår kom Christofer hit och umgicks, han är hemma en vecka från Boden, så vi och Camilla kikade på film och pratade lite skit :) Idag tog jag en promenad med lillen och mötte upp Sofia, som det var fleera veckor sen jag träffade, kul att träffas igen! Vi gick hem till mig och umgicks bara, trevligt :)

Imorron är det melodifestivalfinal!! :D Wohoo, ni som läser detta får gärna ringa och rösta på Eric Saade, den enda rätta vinnaren enligt mig, och som det absolut skulle gå bäst för i tyskland i maj! Kom igen vettja! :)

Dessa bilder är från idag på bustrollet :)

:(

Goder kväll :)
Lillen somnade för en halvtimme sedan, själv ska jag ta och sätta mig framför tvn en sväng. Efterlyst kl 21 att kika på, sen får det nog bli sängen ganska tidigt.. såå skönt att lägga sig i tid :P Igår blev det sängen innan 23, inte illa för att vara mig som gärna sitter uppe lite längre :P
Provade ge Alexander välling ikväll, å samma igår kväll men han verkar inte vilja dricka det :/ Igår fick jag i han lite grann, inte mycket alls, men sen gnällde han och blev trött och ville bara sova istället. Ikväll ville han bara ha bröstmjölk istället, å sen somnade han. Vet inte om det beror på nappflaskan, som han inte alls är van vid att dricka av? Har ju bara använt en väldigt liten nappflaska till han nån gång vid lunchen, annars äre ju mina bröst å pipmuggen som han dricker av.. tänkte jag ska prova ge han välling imorron bitti istället, får se om han vill ha då. Annars tänker jag prova att bara låta han dricka vanligt vatten ur flaskan så han vänjer sig vid den, för jag tror inte det är nåt problem med själva vällingen, gröt är ju inte så annorlunda å den har han ju alltid ätit bra av. Så förmodligen beror det på flaskan..
Ja, och annars har det inte hänt sådär superdupermycket.. Viktor har varit här åså, jag har gått på lite promenader osv.. Sandra å hennes mamma kikade in idag och fick se hur stor lilleman blivit också :) :)
Sen tänker jag på de anhöriga idag till den lilla treåriga pojken som avled idag i järbo.. vilken oerhörd tragedi!! :( :( Går att läsa om det på länken...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8688246.ab
Sen vet inte jag vad som blivit fel med denna datorn, men efter att vi installerade om den så blir allt det jag skriver i bloggen som en stor jobbig klunga? Jag börjar på nya stycken längre ner flera gånger, men ändå syns det inte när jag uppdaterar det? Vet inte vad det beror på, förstår om det är jobbigare att läsa. :S Ska försöka ta reda på vad det beror på, men hoppas ni orkar läsa ändå :)
Ha en bra kväll! :)

natti!

Måndag kväll/natt å jag tänkte säga godnatt! :) Lilleman somnade redan strax efter 19.30 han, men sen har han sovit sen dess.. gnällt till några gånger, men blev nöjd så fort han fick nappen.
Har varit en riktig tv-kväll ikväll, halv 8 hos mig, Familjen Annorlunda, En unge i minuten och Ballar av stål! :) Riktigt bra alltihopa, kul att ballar av stål är tillbaka.. men av det här avsnittet att döma så tycker jag inte denna säsong var riktigt lika rolig som det varit tidigare, men helt okej iallafall.
En unge i minuten var riktigt intressant att se när man själv varit med om en förlossning.. nästan så man blev lite tårögd av det. Den dagen kommer jag alltid minnas, den bästa och mest speciella dagen jag någonsin varit med om. Helt otroligt. Jag tänkte ju ta å göra om det två gånger till dessutom, vill ha tre barn jag :) hihi. Men det lär ju dröja ett tag, vore ju bra att hitta sin drömprins först ;) Haha, men det är ingenting jag är rädd för att göra igen, föda alltså, jag tycker som jag tror jag skrivit förut att det inte alls var så farligt som jag hade föreställt mig.. men det är ju såå individuellt, ingen förlossningsberättelse är den andra lik!
Viktor kom hit igår, å idag var vi på bvc. Nu väger Alexander 9230 gram och är 71,5 lång. Mammas stora kille. Var även och köpte välling idag, provade aldrig det ikväll men tänkte prova imorron.. får se vad han tycker om det, spännande. Har ju planer på att sluta amma om 1-1½ månad ungefär, tycker det känns lagomt med lite mer än 7-7½ månader som han är då, och sen hoppas jag på att få gå upp mina kilon också, när jag slutat :P Numera ger jag han mat vid 11.30-12tiden, och sen gröt som kvällsmål, annars ammar jag bara. Ska så småningom börja ge han mer mål mat om dagen, alltså inte bröstmjölk, utan gröt två gånger om dagen, välling en gång och öka på de vanliga matportionerna lite mer också. Om någon som läser har slutat amma som ammade såhär länge ungefär får ni gärna komma med tips hur ni gjorde för att trappa ner.. :)
Annars idag på eftermiddagen blev det en sväng till farmor. Fick lite fika, å hon bröt ju armen för några veckor sen så jag fick hjälpa henne att tvätta håret, å sen även rulla det :) hihi.
Får se vad som sker resten av denna vecka..
Men det jag vet nu, är att jag ska sova! Det är väl godmorgon om en sisådär 7 timmar.
Godnatt på er alla :) :)

God morron!

Det är sällan jag får äran att skriva den rubriken, jag bloggar ju nästan alltid på kvällarna.
Alexander slog upp sina blå 06.45 imorse, å sen dess har iallafall jag varit vaken.. själv somnade han om för ca en halvtimme sedan, jag passade på att ta en dusch medan han sov. Han sover nog en stund till.. Så ska vi ta en promenix sen, då slocknar han väl igen åså blir det förmodligen en tidig kväll. Igår somnade han 20.30, annars har det varit före 20 de flesta kvällarna.. det var ju fredag igår, då får man vara uppe lite längre ;)
Nu på morronen har vi bara myst framför tvn, kikat lite barnprogram och lekt med hans leksaker. Gounge. Kikade även på Teletubbies intro-sång på Youtube, han blir helt inne i dataskärmen när jag slår på det åt han. Verkar väldigt fascinerad av det :)
Igår, var jag ut på stan och hämtade hem bilderna som vi knäppte i onsdags. Såå himla fina bilder!!! Så vackra, jag måste ju bara få skryta lite ;) 6 bilder i ett album, å så valde jag en av dem som förstoring, en när han ligger på fårskinnsfällen, hur fin som helst.
Därefter mötte vi upp Sarah och tog en fika på gamla Aldo's. Mys som alltid med den pinglan!
Så blev det bara film igår med Camilla..
Idag är det Andra chansen i melodifestivalen :D Spännande, jag hoppas verkligen att The Moniker eller vad han heter, går vidare. Daniel från Idol 2007. Helt fantastiskt bra låt!! Sen spelar det inte så stor roll, någon tjej/tjejer blir det iallafall för han är den enda killen. Sen är det final nästa lördag, wooho! Helt inne i det där jag ;)
Ja nu vaknade en liten kille, så jag ska underhålla honom.
Men slänger först upp dessa bilder på honom, lillrockern med rollingstones tröjan haha :) Å så från idag med pyjamas framför tvn :)

fotografering

Hej hej!
Onsdag kväll, det går sakta men säkert mot helg igen.. står inte på :P
Idag har jag och Viktor varit på fotobaren och fotograferat Alexander. Tyväärr var han ju bra trött å var inte på sitt bästa humör just då, så det blev inga foton när han log jättemycket.. typiskt, han som nästan jämt skiner som en sol annars men inte just då :P Men äh, det blev bra foton ändå, han visade oss några av dem han knäppte. Kan ju faktiskt bli riktigt bra kort utan att Alexander ler på dom, han är ju alltid världens finaste ändå :)
Blev några foton först när han satt på en stol, då hade han sina kläder på sig.. därefter fick han ligga naken på en sån där fårskinnsfäll eller vad det nu var, ser verkligen fram emot att se alla foton sen. Ska dit på fredag eftermiddag och hämta dem.. kommer köpa 6 foton att ha i ett litet album, sen ska jag välja förstoring också. Får se vilken storlek jag tar på förstoringen, får se vad den största kostar :)
Efter vi varit där tog vi en sväng ner till Maxi med vagnen, å Alex somnade som en stooock :p han tyckte det var skönt det där var över ;) Handlade barnmat å lite sånt. Så blev det en sväng till gallerian, jag köpte mig en ny plånbok med Betty Boop på, skitnajs ;D
Aja, lillen somnade 8 ikväll, vaknade strax efter 9 igen och var hungrig, somnade genast om så nu klarar han sig nog några timmar till :) Själv ska jag ta och läsa lite Veckorevyn, å sen blire sooova för mig med. Går till sängs kl 23 om kvällarna nuförtiden, såå himla skönt! Blir väl upp runt 7.30-8 tiden imorron igen.. imorse blev det 7.30. Skönt att komma upp i tid, får ångest när jag sover för länge.. spec nuförtiden :)
Slänger upp dessa bilder, nyknäppta på Alexander från igår å idag.
Mitt allt <3
Där ville han inte vara med ;)

tröttast

Hejsan hejsan.
Nu var det några dagar sen igen, höhö.
Har nog inte hänt sådär supermycket heller, mest varit hemma, städat och gått på promenaaader :)) Såklart.. Alexander är fortfarande förkyld men han har klarat sig från febern iallafall. :) Men smittat mig har han nog också gjort för jag har själv blivit lite förkyld.. men utan feber jag med. :D
Idag blir han ett halvår dessutom, tiden går ju såå sjukt fort! Man hinner inte med.. ett halvår till så är han 1 år! :O Imorron ska vi iväg och fotografera honom också, ska bli jättekul. Finskjortan ska på han med. :D Kommer bli så fina bilder känner jag på mig!
Just nu är jag trööött.. varit vaken sen 8 imorse. Lilleman somnade ungefär 20.15 ikväll, vaknade nyss och var lite hunrig men somnade genast om :)
Har några nya bilder jag tog idag på hans 6-månadersdag men dom är jag för lat för att lägga in just nu ;D
Dom kommer kanske imorron dåå :)
Nu, ner och vara social med Camilla å Viktor!
Tjingelingen

RSS 2.0