Sol :)

Godkväll!
Har precis ätit å diskat, ska ta tag i plugget nudå.. jobba på dagarna å plugga på kvällarna, så blir det för mig nu fram till torsdag när artkunskapsduggan är. Men det är så roligt att jobba med de söta barnen, å är ju utomhus hela dagarna i finvädret. Har fått en del färg idag :)
Men nu ska jag plugga småkryp å bergarter.

PUSS på er!


Godnatt!

Säger godnatt för ikväll, ska ju åka med 8-bussen till valbo tänkte jag. Hooppas det blir fint väder imorron så man kan vara ute med barnen! :)
Varit mestadels plugg idag, blev en glass med Camilla på eftermiddagen sen satt vi och solade utanför mig ett tag.

Nuu ska jag sova med busbebis i magen <3

Puss





Vecka 29 <3

Goddagens!
Vaknade strax innan 10, ska strax göra mig i ordning och dra iväg och handla en sväng. Det behövs. :p
Märkte nu att klippet jag lade upp igår på spaniens bidrag inte gick att se längre, var väl antagligen bara för den där mannen sprang upp på scenen. Fånigt att ta bort det tycker jag, menmen! :p

Idag blir väl en lugn pluggdag skulle jag tro.. sova i tid ikväll, ska iväg å jobba kl 8.30-16.30 imorron. :)

Nu går vi in i vecka 29 också. :) 11 veckor kvar, ojoj! Kommer gå riktigt fort hoppas jag :)

37 cm lång och ca 1,2 kg. Barnet kissar och dricker 0,5 liter fostervatten varje dag.
Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Det är högst indiduellt hur stor mage du har. Även om måttet  på tillväxtkurvan ligger högt så behöver inte ditt barn vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Riktigt stora åderbråck försvinner inte av sig självt. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastande blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. Det underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.


Grattis Tyskland!

Halloj!
Kom precis hem nu, varit hos mamma å dom hela kvällen. Kikade på ESC, å tro mig, det var rätt roligt att se ändå fast inte sverige var med och tävlade. Tyskland tog hem det, något som jag faktiskt är riktigt nöjd över också. Var en bra låt på ett speciellt å unikt sätt. Tjejen som sjöng hade unik röst också! Annars var Turkiet bra, som hamnade på en andraplats, Frankrike å Grekland hörde också till de bättre.
Haha, en riktigt rolig grej som hände också var när spanien framförde sitt bidrag, och en helt för dem okänd snubbe klev upp på scenen å började göra lika rörelser som dem :D HAHA, de lär ha blivit gaanska förvånade! Så de fick framföra sitt nummer två ggr.
Mamma var sugen på att dra ut på stan en sväng och kika efter det, å eftersom hon hade druckit lite så fick jag köra. Var inte så mycket att se.. lite bilar var väl kvar iaf. :P

Nuu ska jag sova! Imorron är det söndag, å det väntas väl plugg och sånt..

Vinnaren!




Haha, kolla in snubben med mössan som springer upp på scenen, vid 1:05

saturdaay

Hej å hallå!
Precis ätit, ska ta mig en dusch nu och sen försöka småplugga lite. Ikväll blir det väl bara hem till mamma, kika på ESC där eller nåt med Camilla. :) Får se vem som tar hem det, frankrike har ju en riktigt bra låt iaf. :)
Igår blev det chill hos Sarah medan hon å Camilla drack.. skjutsade in dem till gävle, satt å snackade med mamma ett tag sen sov jag redan 00.45 å sov till 10.30 idag.. det behövdes, hur skönt som helst!

Denna låt var med i ESC 2006.. riktigt, riktigt vacker låt å text.


sötungar!

Hejsan hejsan!
Kom hem för en liten stund sen bara, blev jobb till 16.30 på tallåsgården idag. Så himla roligt att träffa barnen igen, är ju snart ett år sen jag var där sist! Shit vad tiden går fort, jag tycker inte alls det känns som länge sen.. var himla kul att träffa dem igen som sagt, sen även såklart att träffa några jag inte träffat förr. :) De flesta kände igen mig, men vissa gjorde inte det bara för att när jag var där sist var jag ju blond. Men när de kommit på att jag färgat mitt hår mörkt så visste de ju direkt vem jag var. :)
Var väl mest utomhus i det sköna vädret.. underbart! Fick hur mycket kommentarer som helst om bebismagen också. Många frågor som "Har du en bebis i magen?" å "mamma, mamma hon där har en bebis i magen!" haha. Låtsades att bebis bet dem å grejer.. De är för roliga.
Sen en riktigt rolig kommentar jag fick av en flicka på fyra år som frågade: Vad ska bebisen heta? Jag svarade att jag tror det blir en Alexander. Då sa hon att Amanda är också fint. Jag svarade att det är så att jag väntar en liten pojke.. svaret jag fick då var: Jaha, då kommer han bli pappa, din bebis.

HAHAHA :D Roliga sötunge!

Ska iaf dit och jobba igen både på måndag å tisdag, ser jag verkligen fram emot. Har ju massa plugg inför torsdag, men får sitta med det emellanåt, på söndag blir det nog en pluggdag också!

Blev ett besök hos barnmorskan imorse igen också, å allt såg fint ut med mig och magen. Jag väger 57 kg nu, så sammanlagt har jag gått upp 4 kg då.. :)
Både blodvärdet, blodsockret å blodtrycket var bra, känns skönt att jag inte haft nå problem alls med nåt av detta ännu! Magen såg fin ut å har växt som den ska också. Underbart att lyssna på hjärtljuden på honom igen också. :) Han var ju lite busig i magen samtidigt som vi lyssnade på hjärtljuden, så medan vi hörde de genom den sk dopplern, så hörde man även värsta dunsen, lät som en rätt rejäl smäll.. då höll han på att sparkas där inne, mammas älsk. :) Har en ny tid hos barnmorskan om tre veckor. :)

Apropå igår och Sverige i ESC.. trist måste jag säga att vi inte tog oss vidare. :/ Blir tomt å tråkigt att kolla på det imorron när inte sverige är med å tävlar, om jag nu ens ska kolla på det. Vi har ju varit med varenda år i den stora finalen! Jag tycker även Anna gjorde riktigt riktigt bra ifrån sig igår, verkade hur bra å säker som helst på scenen, sjöng otroligt bra också. Märkte inte det minsta nervositet... Beundrande när hon är så ung och en rätt nybliven artist! Men det gick inte hem, tyvärr. De är som det är, hade vi skickat Eric Saade, Darin eller Salem hade vi åtminstone gått till final tror jag.. såå, svenskarna som röstade på henne får ju helt enkelt skylla er själva. Låten är ju faktiskt inge vidare speciell alls, i mitt tycke.
Bättre lycka nästa år!

Vad händer ikväll då? Camilla å Sarah ska ut i gävle, tror iaf att jag tar å joinar dem innan de drar iväg. Så blir det väl bara chill sen!

Ha en bra kväll ! PUSS !



föräldraträff

Hej!
Sitter hemma å har precis ätit. Ska strax åka hem till mamma å dom, kika på ESC där med henne å Camilla. :) Spännande hur det går ikväll nu... skulle ju bli hård konkurrens. Många har ju ballader å den där känns som bara en i mängden.. som inte har det där lilla extra. Inte enligt mig iaf! Förstår inte ens hur vi kunde skicka vidare den jag.. men men, vi får väl se nudå, går den inte vidare så kanske ni som röstade på den förstår att ni tänkte fel, vad vet jag. :p Synd när typ alla övriga låtar var bättre, men.
Smaken är som baken!

Viktor kom hit lite tidigare idag, å vi tog en lunch på mcdonalds. Mamma kom dit sen, skjutsade hem henne och tog sen bilen till sjukhuset.. fick lyssna om smärtlindring och tiden efter förlossningen. Intressant. :)
Ska till barnmorskan igen redan 8.45 imorron, sen ska jag faktiskt åka iväg och jobba på tallåsgården. :D Ska bli skitkul, var ju inte igår jag jobbade.. behöver alla pengar jag kan få nu också! Så blir där till 16.30 imorron.. ska även jobba med de äldre barnen, ser det som en fördel nu att inte jobba för mycket med de mindre då jag kanske skulle behöva lyfta en del.. vill inte göra det alltför mycket såhär i slutet. :)

Ni får ha en bra kväll då! :)

Nu ska jag iväg å pussa på den här sötfian! :) <3




dålig update

Hej folket!
Dålig uppdatering från min sida, har inte haft tiden till, så sorry. ;p
Apropå försäkringskassan så fick jag prata med en urtrevlig kvinna där igår, så jag fick svar på alla frågor jag hade, å som kunde svara ordentligt å inte bara "ja eller nej" som vissa andra kan göra... så skönt att ha det fixat!
Annars idag har det varit skola, men var en riktigt slapp lektion.. sköönt. Därefter blev det en god sallad inne i gävle med dalabrudarna, Emelie å Cissi. Hur mysigt å trevligt som helst med dessa tjejer!
Åkte hem sen till mamma å var där hela eftermiddagen, mammas moster Gunborg var där å var nyfiken på att se min mage så det fick hon göra. :) Fick dessutom lite virkade bebiskläder av henne, det tackar man för! :)

Sen skjutsade pappa in mig till valbo för att vara barnvakt åt tjejerna. :) Gick bra å var trevligt som vanligt.. Innan jag åkte hem sen fick jag låna en bok om förlossningen av Anna, samt en avslappningsskiva som hon använt när hon hållt i gravidyoga förut. Blir jag stressad i en situation har jag ju ganska svårt att bara andas lugnt och tagga ner.. känns som det är något jag måste öva på, å jag antar att jag kommer bli skapligt stressad när jag ska till och föda. Så med den där skivans hjälp kanske även jag kan ta det lite lugnare då. :) Så det var jättesnällt :)
Imorron ska vi iväg på föräldraträff igen, vi ska prata om smärtlindring och tiden efter förlossningen denna gång.. sen på fredag morron är det en ny tid hos barnmorskan igen, lyssna på lille prins hjärtljud och mäta magen, osv.

Några bilder på magen från idag :)







väntar å väntar

Jahapp, sitter här i telefonen å väntar på att komma fram i kön till försäkringskassan.. låg nyss på plats 131, nu ligger jag på 127. Wow, det går framåt!! :D
Tänkte ju gå dit idag, men var med på exkursionen av bergarter istället.. kände att jag inte ville riskera nån rest. Hade dock gärna skippat den, för det var riktigt ointressant! Men men.. Får jag ingen hjälp av försäkringskassan idag får jag väl gå dit imorron istället.
Två skoldagar kvar nu! :D Går förmiddagen imorron, sen går jag inte förrän nästa torsdag när vi har artkunskapsduggan.. Inte illa det inte. ;D Men blir ju dessvärre plugg hemma innan dess.

Imorron blir det luncha i gävle med Cissi å Emelie också. Träffade Cissi en snabbis i skolan idag, har ju inte träffat den sötnosen sen februari, så nu är det verkligen på tiden! :D

Ikväll är första semifinalen i ESC också.. love it! ;D Sverige är ju inte med idag, de är med på torsdag.. ska bli spännande att se hur det går för oss. Visar sig om det blir några bra låtar som går vidare idag också.

Nu hade jag visst plats 101! Hoppas man får någon bra hjälp av dem idag som sagt.

Å ni som läser får ha en fin kväll! :)

idioter

Jag är inte lite less på försäkringskassan nu! Idioter är vad dom är.. ringde dit nyss för jag ville ha hjälp att fylla i det sista i begäran av föräldrapenningen, vill ju vara säker på att jag fyller i rätt innan jag skickar in det så det inte blir fel. Sitter i kö i en halvtimme, gör av med massa pengar på dom, när jag äntligen är framme å hör det tutar i luren så blir det helt plötsligt bara knäpptyst! Sen hör jag inget mer alls.. det tog inte slut på pengar för mig heller, de där idioterna lade väl bara på eller nåt då för de inte orkade med alla samtal?! :O GAH, HATA!

Skiter fan i det här nu känns det som, orkar inte med krånglet!! Går heldag i skolan imorron, men på onsdag när jag slutat får jag ta och gå dit helt enkelt. Få allt förklarat för mig så är det bara att skicka iväg skiten sen!

Annars idag har det varit väldigt lugnt, jag tog en riktigt skön skogspromenad med Sofia på eftermiddagen, chillade lite hos henne sen. Ska väl kanske plugga lite fåglar nu innan jag lägger mig.

Ha en bra kväll! :)

Vecka 28 <3

Tjena regntröksöndag!
Det enda som är bra med det dåliga vädret är att man med gott samvete kan sitta inne och plugga. Det är ju något som verkligen måste göras.. en massa olika sorters fåglar ska in i skallen, träd/knoppar, bergarter, däggdjur och småkryp. Härligt värre. :D

En annan bra sak idag är att jag går in i vecka 28 :) Det är nog det enda som är bra med söndagarna numera, att det blir en ny graviditetsvecka. :)

Ca 35 cm lång, vikten mer än 1 kg.
Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras. Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Många kvinnor upplever nu att de blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande. Ha överseende med detta och sköt om dig på bästa sätt.

Jo tack, det har vi märkt. ;p

Nu dusch! Puss!

Hemmakväll

Hellojs!

Blev en hemmakväll ikväll, var taggad på att hitta på nåt först men vädret taggade ju ner en totalt. Så jag dricker cola, käkar lite lösgodis å ser på sommarkrysset. Strax blir det en romantisk komedi jag ska kika på också, 27 dresses. Verkade helt ok :)

Imorn då?! En tröksöndag förstår jag. bläsch. Plugga lite fåglar måste göras. :P

Men ni får ha en trevlig kväll alla ;D

Över 1 år gamla bilder. Älskar klänningen!



jaha

Tjena tjena hej!
Sitter bara hemma, inte gjort mycket idag.. varit ute å solat en sväng, tagit en liten promenad, hakade på pappa till farmor :) IKVÄLL DÅ?!

Nu ska jag iaf äta grillad kyckling å potatissallad!


FEL

Den här trailern mena jag ju! FATTA INTE hur den andra kunde komma upp! :O


godnatt

Jag hade en bättre kväll iaf med sis :)
Och jag vill verkligen verkligen verkligen gå på nya terror på elmstreetfilmen! Nån annan som är taggad? Säg till mig isf :) Den verkar ju ruskigt bra, å den måste ses när jag sett alla de äldre filmerna.
Men nu ska jag sova :)

Trailern


streeess!

Usch, idag har inte varit nån bra dag hittills.. känner sån jääävla stress över saker å ting, vilket gör att jag i min tur blir frustrerad å arg! Har ett sånt jävla humör numera, tappar tålamodet skitlätt, måste ha att göra med graviditshormonerna. Blir arg för saker jag inte annars skulle brytt mig om så mkt. :P Så jävla mycket som ska fixas å göras å jag vill bara att skiten ska vara över.. När det går som jag vill med saker så mår jag toppen å är jätteglad, men får jag motgångar så blir jag som ett jävla monster :P Haha fyfan. Det är föräldrapenningen som krånglar, att jag inte vet hur jag ska fylla i den för att det ska bli som jag vill ha det, det är uppsägning av saker, det är så mycket med lägenheten å ja allt! Mycket plugg har jag framför mig också fast vi slutar snart..
Vill bara att det ska vara augusti nu, att jag får sitta i lugn å ro och ha det bra med min lilla älskling. :)

Annars ikväll ska jag nog bara åka hem till mamma å pappa, ta det riktigt lugnt! Glo på en film med Camilla :)
Nu kommer snart han som ska kika på lägenheten, så dags att städa det sista!

Den här låten var min å Sarahs låt partysommaren 2009. :D Spelades på så gott som alla fester å vart vi än var. ;)





helg igen

Hejsan!
Precis ätit pannkakor, ska strax ta tag i att börja städa lite, för imorron kväll kommer det någon och kikar på lägenheten. Nu har jag helg också, fantastiskt! Vad som händer återstår att se.. imorron blir det väl bara att hålla sig hemma då när det blir visning av lyan, ska dock iväg till gävle station å hämta Anna också. :) De ska få tillbaka bilen som jag fick låna av dem imorse, får ha den till imorron.. sov ju hos Nova å Hailey inatt, å skjutsade minstingarna till dagis imorse. Gick upp 6.15 så kommer somna gott ikväll.

Men tror ni inte att jag vaknade av sendrag inatt IGEN?! Andra natten på rad.. som tur var så var det inte alls lika starkt den här gången som dagen innan, hade ju inte varit roligt om jag blivit att väcka flickorna. Det är vanligt att få sendrag när man är gravid och speciellt längre fram i graviditeten, dessutom blir det smärtsammare då också. Så det är ju därför.. hoppas jag slipper det varje natt bara, jobbigt ju. :p Är iaf glad att det är det enda problemet jag har hittills med smärta.. har inte haft andra problem överhuvudtaget! :) Det sägs ju att om man väntar en tjej så mår man sämre under graviditeten än om man väntar en kille.. man mår mer illa, man har mer ont osv.. Jag har som sagt inte ont, och illamående var jag inte mycket alls. Lite grann såklart, men jag spydde väldigt sällan. Så den teorin kanske stämmer? Verkar ju stämma på mig iaf. :D
Vi var iaf på första föräldraträffen idag, jag å Viktor. :) Var intressant såklart, fick se en förlossningsfilm och lyssna lite om förlossningen.. Men man visste ju mycket redan, men lite extra info skadar ju inte! Ska dit om en vecka igen, då ska vi prata om smärtlindring samt tiden efter förlossningen.

Lovade ju bilderna från järvzoo, så här är några av dem. :) Alla bilder blev ju inte jättebra tyvärr.









Mysiga björnmamman med sina söta ungar :)



Tycker den där ugglan var skiitsöt å cool! ;D







Så fina :)

My bed, den natten :p








Back!

Hallå där!
Nu är jag hemma igen, men snart drar jag igeeen :P Brorsan hämtar mig om en timme å skjutsar mig till valbo, ska vara barnvakt åt tjejerna å sova där. Sen skjutsar jag minstingarna till dagis imorron, innan jag själv åker till skolan på en tekniklektion. Får även låna deras bil till fredag eftermiddag, snäällt :)

Jag har iaf haft det toppen i järvsö! Är riktigt nöjd med de här två dagarna, har ingenting att klaga på.. sett en massa fina djur, djur jag aldrig sett förr osv osv. Haft intressanta föredrag vi fått lyssna på.. gjort intressanta övningar. Var ute och åt en goood middag igår kväll på en restaurang där i järvsö, blev kycklingfilé, strips, varma grönsaker å bea för mig! Muuums.
Knäppt en massa bilder med, vet dock inte hur bra alla blev.. men jag slänger upp dem imorron, hinner inte just nu. En annan bra sak var att jag fick sova själv i en dubbelsäng.. man har sina fördelar när man är gravid. ;)

Något som dock var MINDRE bra var att jag vaknade 5 inatt av joooordens sendrag i vaden igen. Gjorde så jääääkla ont, å jag vaknade själv av att jag skrek "aj aj aj aj aj!" typ.. tydligen hade jag skrikit ett bra tag innan, men det måste jag gjort i sömnen för det minns jag inte. :P Då låg jag dessutom på övervåningen, var några i rummet bredvid, å sen några på nedervåningen.. typ två på nedervåningen och alla i rummet bredvid hade vaknat. Stackrarna :P Christina kom å knackade på å trodde att jag fått värkar och var på väg att föda barnet. Hahah, tur var det väl att det inte var så, är rätt glad att jag bara hade sendraget.. han får lov att stanna kvar till augusti. :)
Sen skulle jag somna om, men blev att gå och kissa först.. lade mig igen, å var på väg att somna när jag hör ett irriterande jävla surrande vid fönstret. Tänkte att det bara var en fluga, men det slutade inte heller.. så då kollar jag å ser att det är en humla där! Ville inte sova i samma rum där den var, så tappade bort den ett tag å blev sååå frustrerad. Men sen fick jag tag på han, spolade ner han i toaletten, men inte ville han spolas ner heller.. fick spola några ggr för att det skulle funka. Till slut gick det iaf, då var det en timme kvar innan alarmet skulle ringa, å jag kunde ÄNTLIGEN få sova igen! Lillen i magen började sparka på ordentligt då istället, men det gjorde inte att det blev några problem med att sova. :)

Jaja, det var verkligen en bra resa som sagt. :)

Nuu en snabbdusch och sen iväg!
Puss på er!




Järvsö

Hejsan!
Var en jätteintressant och bra information vi fick idag på bb. :) Fick höra om amningen och bb-vistelsen. Fick även gå och kika runt lite, men jag hade hoppats på att se fler nyfödda små söta bebisar. :) Skymtade bara en, och hörde någon skrika inifrån ett rum. Men tydligen var det lugnt där just den här eftermiddagen. Jaja, vistelsen där fick mig iaf att längta ännu mer efter min egen lilla prins. :) Snart bara tre månader kvar ju :) <3
Skjutsade Viktor till bussen sen, vi tog en glass i väntan på hans buss.. sen blev det hem till mamma en sväng, åt lite kebab m bröd. ;D
Så blev det ica en sväng med mamma innan jag åkte hem nu, mamma köpte en söt blå babyfilt till mig med nallar å stjärnor på, det tackar man för. :D
Nuu ska jag packa ner lite saker inför Järvsö imorron.. jag, Maria, Emelie och Helena tänkte åka bil dit istället för att åka buss som de flesta andra i klassen gör. Slipper vi krånglet med skjuts å hämtning sen på högskolan, när vi är hemma på onsdag. Så imorron blir det nog inget bloggande från mig, i och med att vi är borta till onsdag kväll som sagt.. ska bli himla kul att se alla djuren, och allt vad det är. Blir nog att gå ut och äta imorron kväll också! Sen på onsdag ska jag sova hos tjejerna i valbo, skjutsa dem till dagis på torsdag.. jag har en känsla av att jag kommer sakna min egen säng de här två dagarna, som jag sover såå skönt i. Men så är det. :D

Ni får väl ha det toppen, så hörs vi när jag är hemma igen. :)
Puss på er!

Vecka 27 <3

Hej på er!
En grå å trist söndag idag.. jag hade ju räknat med fint väder idag igen. :(
Igår satt jag ute här utanför huset och solade och läste veckorevyn iaf, i den underbara solen. Hur skönt som helst! Vet inte om lillen uppskattade det dock efter en stund, jag fick den starkaste spark jag någonsin fått av honom, det kändes som att han nöp mig inifrån magen, så jag ryckte till ordentligt. Haha. Kanske tyckte det blev för varmt. ;) Eller så var han bara livlig ändå, det är nog mer troligt. :P
På kvällen sen hämtade Wille och Camilla upp mig, vi hämtade sen upp Christofer och vi fyra drog till viking och käkade. Sen blev det hem till Christofer å chilla, glodde på sommarkrysset typ. Höga kom förbi också! :) Men redan vid 10 skjutsade Camilla å Wille hem mig, innan de själva åkte hem.. så var bara chillkväll sen.

Idag vet jag inte vad som händer, borde ta tag i pluggläsandet av tekniken.. får ta å slumläsa lite iaf.
Sen går jag in i vecka 27 idag också, underbart. Imorron är det bb-visning på gävle bb, ska bli riktigt intressant!

Ca 33 cm lång. Vikten runt 1 kg. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudda i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage.




jahapp

Wee, idag var det en vacker syn när jag kollade ut. :) Fint väder, det älskar vi! Blir att göra sig klar snart, äta och ta en promenad med mp3n då. :) Men vad händer annars idag då? Någon med planer? Jag har inga alls, så om någon vänlig själ vill så får ni jättegärna höra av er till mig!

Hade en supertrevlig kväll igår med tjejerna. Filmen vi skulle se ville ju inte funka riktigt emellanåt, så till slut gav vi upp och spelade det där spelet "tjejmiddag" istället. Filmen var iaf rätt kass, så inte gjorde det mig nåt. :p

HA EN TOPPENDAG VETTJA!


Fredag dåå

HEJS :)
Sitter hemma, har precis duschat och ska strax ner i tvätten. Mamma var här en sväng tidigare också, så allt blev lite sent idag. :P
Hade en trevlig kväll igår med barnen, Hailey sov redan så jag var över hos grannpojken Kalle där vi, Nova och Kalles trevliga barnvakt Josefine spelade nintendo wii bland annat. :) Riktigt skoj!
Bebis sparkade på som jag vet inte vad under hela dagen igår, idag med för den delen :) Underbar känsla som alltid, men iaf så fick både Kalle och Nova känna hur han sparkade igår också, hihi. Riktiga karatesparkar just när de kände också, så himla mysigt!
Så måste jag tacka Anna för igår med, vilken snäll människa och vilken kanonmamma till sina döttrar. :) Blir så glad av att se dem tillsammans!

Idaag blir det pizza och film med Sofia, Sarah å Camilla hemma hos Sofia. Blir treevlans! :)
Hoppas ni alla får en fin kväll. :)

Den här gamla låten från typ 1989 gillar jag!


barnen i bullerbyn

HALLÅ! :)
Sitter hemma bara, inge sugen på att gå ut när vädret är som det är.. suuck. Men hört rykten om att det ska bli riktigt varmt snart?! hoppas! Så kallt just nu för att vara maj. :/
Vaknade strax innan 6.30 imorse av jooordens sendrag i vaden... hatar när jag får det, tur jag får det så pass sällan ändå. Låg där å gormade ett tag, man kan ju inte göra annat än att vänta ut skiten. Men den försvann efter en liten stund, som tur var. Tänkte somna om sen, men kom ju på att barnen i bullerbyn var på tv, haha. Såg ju det i tidningen igår, så bestämde mig för att hålla mig vaken och se på det istället. När det var slut somnade jag om, sov till 10.30 när det blev Våra bästa år istället.. och därefter var det ännu mer barnen i bullerbyn, så jag hade en mysig förmiddag, haha. :)
Ska inte göra nåt spec nu fram till 19.30tiden ikväll, då hämtar pappa mig och skjutsar in mig till valbo. Ska vara barnvakt åt tjejerna. :) Får se vilken tid jag är hemma sen. :)
Nu får det bli ännu mer tv, kanske lite läsning.
Puss, ha en bra dag ni alla!

Lååånghelg

Yeah, I love it. Nu har vi ledigt ända till tisdag, och då drar vi iväg till järvzoo. :D Wiho! Hade bara redovisningar idag på eftermiddagen och det gick kalas. Fick sluta över en timme tidigare dessutom. Nu är jag bara hemma, blev en svängom på ica. Om en timme blir det mcdonalds med Sarah också, blev svårt att stå emot där. ;P Men kanske en promenad efteråt!

Drömde inatt att jag födde barn också. Å det gjorde ju inte ett dugg ont?! :O Jaa, tänk om det vore så bra i verkligheten. ;) Jag längtar iaf obeskrivligt mycket till augusti, och tills jag får träffa dig, underbara lilla ögonsten. Att känna dina sparkar och rörelser är alltid en lika fantastisk känsla och jag älskar dig över allt annat!

Puss på er!






thuesday

Hejs!
Sitter här och har kikat lite på "inför ESC".. rätt roligt att se, om två veckor blir det ju semifinaler och final. Får se om Anna lyckas ta sig till finalen.. tveksamt om ni frågar mig, men. Jag hoppas det iaf, för sveriges skull, finalen blir ju mycket roligare då också.
Blev en fika på marangoni på förmiddagen med Maria och Emelie, innan vi drog in till skolan. Hade skola på eftermiddagen, vi hade våra naturstigar idag så fick göra lite olika aktiviteter ute i det fina vädret. :)
När jag var hemma sen så märkte jag vid 18-tiden att laddaren till min mobil gått sönder... blev sååå arg å trött. Hade knappt nå batteri alls kvar och klockan blev ju så mycket också. Men jag fick iaf skjuts in till valbo av min snälla, underbara pappa, så jag kunde köpa mig en ny. Passade på att köpa ett nytt tangentbord också, det behövdes. :P
Får sova ut imorron, börjar inte förrän kl 13 då. :) Sen har vi långhelg, i love it. Frågan är dock vad som händer? JAAANI.

Nuu blir det läsning och chill.

Puss :)


segast

Oj, idag var nog den segaste dagen på länge.. är ruskigt trött, kommer somna fort ikväll känner jag. Somnade rätt sent igår också å.. var hos mamma och fastnade i en bok som jag inte kunde sluta läsa, därför jag kom hem sent. :p Var tvungen att gå upp efter kl 7. Men jag tog med mig boken hem iaf, så ska väl sätta mig och fortsätta läsa i den nu eller nåt. ;p
Hade heldag i skolan, först föreläsning om småkryp. På eftermiddagen fick vi gå ut till två dammar och hova upp en massa småläskiga djur och sedan kika vad det var.
Imorron har vi naturstigsredovisning, och på onsdag fältstudieredovisning, seeen helg.

För trött för å komma på nåt roligare att skriva idag. Ska lägga mig i soffan nu med sparkande bebis och läsa boken. :) <3

Puss!

Vecka 26 <3

HEJS.
Vaknade för ca två timmar sen.. hade en trevlig kväll igår hos Sarah, vi kikade film, åt godis och spelade det där spelet "tjejmiddag". :)
Var hemma runt 00.30, tog det lugnt och kikade lite på Hajen 2 som gick på tv, innan jag somnade.
Söndag idag, ladda för en ny skolvecka då. Går dock bara heldag imorron, å eftermiddag tisdag å eftermiddag onsdag, då vi har redovisningar av grupparbeten. Sen har vi långhelg. :D Ledig ända till tisdagen därpå, när vi ska åka med klassen till Järvsö och besöka Järvzoo, sova över där i stugor också. Ska bli skoj faktiskt, har ju aldrig varit på Järvzoo jag heller.

Får se vad denna dag bjuder på, mamma fyller ju 52 år idag, så grattis till henne. :) Blir att åka dit på lite tårta då iaf.

Men idag går jag in i vecka 26 dessutom. <3

Ca 32 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. Det reagerar sen en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall få plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig. Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.



YES!

Wee, sitter här och är jätteglad just nu :) Har fått våra betyg i kursen vi läste nu från februari till april "Kulturmöten 1 - barns lek och lärande", och jag fick ett C i kursen! Trodde jag skulle få ett E, högst ett D om jag hade tur.. men jag gjorde tydligen bättre ifrån mig än vad jag trodde. Hade ju blivit nöjd om jag precis klarat godkänt, det är jag med allt som har med högskolan att göra. Men blir ju ännu gladare nu såklart.
I'm happy!

Igår var en trevlig kväll också. :) Först käkade jag tacos här hemma, ska snart äta upp resterna, hehe. Sen åkte jag och Camilla hem till Sarah. Sirpa var där ett tag också, var roligt att träffa henne! :) Så hade jag köpt ett spel som heter "tjejmiddag", det är över 400 frågor man ska fråga varandra, om vadsomhelst typ. Men vi orkade bara några frågor just igår, jag och Sarah tänkte umgås ikväll å köra resten av frågorna. Sen drog vi upp till Christofer en sväng också, där även Kim var. De drack också så vi lyssnade på musik å snackade, det var trevligt!

Så skjutsade jag in tjejerna till gävle, de skulle ut på heartan. Själv åkte jag hem och tog det riktigt chill.. kikade på på tv och läste i bebisböckerna jag fått från barnmorskan förut. Man börjar ju fundera mer och mer på förlossningen nu, när det närmar sig mer och mer. Kommer bli en jäkla upplevelse.. underbart efteråt, men jobbigt innan. Men jag är inte ett dugg nervös. Inte än iaf, får se om jag hinner bli det något... kanske de sista dagarna innan beräknat datum. Inte innan dess iaf skulle jag tro. :)
Ser verkligen fram emot föräldraträffarna vi ska på sen så man får veta och höra ännu mer om det!

Nuu blir det en dusch och mat!
Puss, ha en fin lördag.

En av de sista festarbilderna, fest hemma hos Cissi :)


Freeedag

Hej härliga fredag!
Nu är äntligen tentan avklarad, har man den skiten ur världen... frågan är hur det gick. Hoppas jag klarar godkänt bara, så är jag nöjd! Hann hem till Våra bästa år också, inte illa alls. ;)
Nu håller jag på och tvättar och städar lite, senare ska jag handla å fixa lite, funderar på att göra tacos ikväll. Det slår ju aldrig fel. :) Camilla å Sarah ska ut i gävle ikväll, vi tänkte köpa ett "tjejkvällsspel" som Sarah hade hittat på Önska, med massa roliga frågor. Kan nog bli riktigt skoj. :D Så jag blir med när de förfestar hos Sarah, sen får jag låna Sarahs golf och skjutsa dem in till gävle.

Magen igår, inne i vecka 25. (24+4 igår). För er som inte vet varför jag skriver sådär t.ex så betyder det att det är alltså 24 fulla veckor som gått, samt 4 dagar igår. Så på söndag har jag gått 25 fulla veckor och går då in i vecka 26 istället. :) <3








Å lite mer plugg

Hej!
Nu är det dags å laga ihop mat, sen ska jag sitta med böckerna framför näsan hela kvällen.. sista chansen nu inför tentan imorron. Kan så gott som alla frågor, måste läsa på mer om växthuseffekten och evolution bara.. suuuuck! Men imorron är det över, så får det gå hur det vill! Sen har jag helg..
Imorron eftermiddag åker jag nog och säger upp lägenheten också. :) Hoppas jag får prata med en trevligare person då än bitterfittan jag fick prata med om det i telefon idag iaf.. ogillar verkligen otrevliga folk i telefon när man ringer å frågar om saker, det är förfan deras jobb så de bör låta trevlig! Iofs så ogillar jag bitterfittor överhuvudtaget. Det är en sak som är säker... Visst, ingen går och är glad jämt, men folk som har en allmänt otrevlig attityd och ofta går å surar över småsaker, de klarar då jag mig ifrån iaf. :P

Jaja, den 17e blir det amningsinfo och bb-visning på bb :) Ska bli himla intressant! Har hört gott om det också. Sen den 20 & 27 maj är det föräldraträffar på mvc. Även det ska bli riktigt intressant. Så är det återigen ett besök hos barnmorskan den 28e. Sen slutar jag ju den 3, å sen är jag leeedig. :)

Ja, mat och plugg var det.
Ha en fin kväll! :)


unlike

Hejsss! :)
Blev sent bloggande idag, tiden har inte funnits riktigt till helt enkelt. Gick heldag i skolan först, sen bara pluggat och käkat ikväll. Pannkakor blev det idag, gööttans! ;D
Så var det sista avsnittet av andra avenyn å.. suuuck, vill att det ska fortsätta ju! :( Såå bra serie. Himla spännande avsnitt var det iaf..

Imorron går jag halvdag, då ska vi ut i skogen å kika på fåglar! :) Får se om man ser några då, vore koolt å få se en havsörn ;P Sen plugg hela dagen inför tentan på fredag..

Får se vad som sker i helgen, någon med några plans?

PUSS :)



Pluggtime

Hej på er!
Precis ätit, å nu MÅSTE jag ta tag i pluggandet för det har jag inte hunnit alls idag. Var hos barnmorskan på förmiddagen, fick lyssna på lilla prinsens hjärtslag. Myys var det att höra, å fort dunkade det på. Runt 148/min ungefär.. men det är precis som det ska vara. :) Var en sväng till försäkringskassan sen och lämnade in ett intyg så jag får ut pengar sen.. så var Camilla hit en sväng, vi gick och köpte glass.

Har diskuterat lite med mamma idag, å vi har kommit fram till ett braaa beslut känner jag. Det får bli så, det blir bäst så för alla, å jag slipper massa krångel. :)

Heldag imorron i skolan.. börjar bli nervig inför tentan på fredag, dessutom inte pluggat mkt. Måste måste börja. Sen har jag ett antal sidor att läsa till tekniklektionen imorron också, men det vet jag tyvärr inte om jag kommer hinna.. tentan går först!!

Ha en bra kväll, å puss på er.

HAHA :D

Hahaahahaha!
Omg omg, fick ett sms nu ikväll av jordens roligaste person. :D Höll på att vika mig dubbel av skratt.

Det löd - "Jag är fett uttråkad. Vad gör du? Här kommer en rapplåt: Ullis, det rimmar på knullis, men hon är fin och har stil som en gardin! Hon är även rund men ändå sund! För det ligger en liten boy i hennes mage, och det gör alla avundsjuka som t ex Eric Saade! Alexander den store ska han heta, som säkert även någon annan på Kreta! PEACE!"

HAHHAH :D :D

mondaay

Hejsan!
Kom hem för en stund sen bara, blev en låång dag i skolan idag.. har fått studera fåglar idag och lyssnat på fågelläten :P Det ska kunnas till när vi har artkunskapsduggan om en månad. Sista dagen vi går och då har vi ett prov. Men skönt att veta att man slutar sen :)

Ledig imorron, då blir det barnmorskan som sagt, sen ska hela dagen gå åt till plugg.
Ska åka och lämna bilen ikväll också.. buhu, har ju vant mig vid den där härliga kärran nu ;) Men men, är tacksam för att jag fick låna den en hel vecka iaf. Men man känner verkligen hur man saknar att inte ha bil mera..

Ni får väl ha en bra kväll då, dags å fixa mat nu!

Puss!

:)

Blev en långpromenad med lite nya låtar inlagda i mp3n på eftermiddagen.. very nice. Sen har jag bara läst plugg och kollat på Ballar av stål nu på kvällskvisten :)
Fick precis ett jättegulligt sms av min underbara Sarah också.

"Du är min bästa vän gumman :) Måste bara säga det. Du är en underbar människa och kommer bli en underbar mamma :) Älskar dig. Nu ska man sova så man orkar upp imorgon. :) Kram <3"


Du är för söt vännen! En vän som dig skulle alla ha. :)

Nuu, ladda för heldag i skolan imorron...

PUSS godnatt !

Vecka 25 <3

Hej skitsöndag!
Ska strax laga lunch, sen ska jag ut på långpromenad med mp3n tror jag. Såå skönt. Ikväll väntar väl plugg och tv bara.
Igår var jag bara hemma hos mamma och umgicks med Camilla, glodde på tv typ :)

Nu börjar stressveckan med plugg också... bara att kämpa på.

Jag går iaf in i vecka 25 :) (24+0) idag. På tisdag ska jag till barnmorskan, vi ska mäta magen och lyssna på hjärtat på bebis. :) Får bli en till magbild i veckan dessutom.

800 gram och 24 cm långt från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar.
Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.
En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyng och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksampå eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär.
Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några cm. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.





1 maj

Jahaa, då var det ny månad då, yees. Tiden bara flyger fram som sagt. :) Dock en tråkig första maj... humöret är lååångt ifrån på topp idag för min del, och vädret sucks!

Igår blev det bara att chilla med Sarah och Camilla hemma hos Sarah.. skjutsade sen in dom till gävle, och jag åkte bara hem och tog det lugnt resten av kvällen. Rätt sköönt! Hoppas ni andra klarade er ifrån bakfyllan! ;)
Vad händer idag då? Det är frågan det... lugnt med film skulle jag tro.

Lyssnar jag på den här låten blir jag genast gladare. Den är ju sååå sjukt bra!!! :D


RSS 2.0