städa

Hej!
Är rätt glad att det regnar idag, å kom t.om lite åska. Men det gör inte mig nåt, håller bara på att tvätta och städa :) Rensat ur garderoben, en del kläder ska bort bort. Skönt å bli av med sånt man inte använder.
Det är väl det jag ska ägna dagen åt.. vore skönt med en promenix senare, om jag hinner.

Det är med blandade känslor jag flyttar härifrån, min sista natt här inatt.. blir skönt att komma hem och bli "granne" med Camilla, å ha alla tre missarna i närheten också :) Hade aldrig velat bo kvar här när bebis kommer. :)
Skönt att kunna hälsa på ibland iaf!

Ni får väl ha en bra dag ! :)





congratzzzz

Congratzzz till mig idag då. :D Använde Camillas uttryck som hon brukar skriva när hon ska skriva grattis ;)

Haft en bra å fin dag iaf! Viktor kom hit på eftermiddagen, pappa hämtade upp oss för att skjutsa oss hem till han å mamma å dom. Peter å Farmor var också där. :) Jag fick bara pengar, det var det enda jag hade önskat mig :) Vi fikade, snackade å glodde på tv typ.
Mot kvällningen skjutsade vi Viktor till bussen, sen blev det en sallad på viking för mig, Camilla å Linn. Fick ett jättetjusigt armband av Linn också, hon hade ju verkligen inte behövt köpa nåt så jag blev jätteglad. TACK gumms! :) <3
Efter Viking blev det Ica en sväng, sen promenerade vi hem till Linn för att kika på allsången och därefter lite fotboll, Sarah kom också dit :))

Nu kom jag hem för ett tag sen! Imorron ska det bli dåligt väder, och det är jag glad över för då ska det städas och packas ordentligt här hemma. Flyttar ju på torsdag.
Sen är det jobb på fredag faktiskt. Blir nog sista gången för mig på ett bra tag som jag jobbar, för nu känner jag att jag och min mage nog inte orkar med mer jobb i denna värme. Sen i helgen är det ockelbo marknad hörde jag, då är jag sugen på att åka in å kika lite. Men något karusellåkande blire då inte! :D haha.

Godnatt på er! :)

sweet :)

Kom precis hem, umgåtts med Linn å Camilla ikväll. Satt på stadstrappan och käkade glass, sen blev det chill å tv hos Linn. Är sjukt trött så blir en tidig kväller för mig :)
Tidigare blev det köpis med Linn, inhandlade då dessa saker till lille prins som är på bilden. Älskar de där söta solbrillorna alltså, de på och så AC/DC-tröjan kommer bli såå coolt! :D Handlade även ett linne till mig själv, men det glömde jag ta kort på.

GODNAATT! :)


Seegt

Var besiktning av lägenheten nyss, den gick igenom förutom de jävla brännmärkena som är på golvet från plattången. Så det blev det en kostnad på, drygt värre.. Men men, Stefan får ju chansen att byta golv här sen iallafall om han skulle vilja det :)
En roligare sak var att igår när jag städade/packade så hittade jag 500 spänn i ett kuvert i hyllan. Haha, måste fått det i present för nåt år sen eller nåt, så har jag lagt det där å sen heelt glömt bort det :) Då blev jag glad!
Ska skicka iväg lite papper åså idag, sen funderar jag på att ta mig en tripp in till valbo faktiskt, kika på lite fler bebiskläder. :))
Imorron fyller jag 23 år också, ojoj vad tiden flyger fram. Men jag känner mig inte såå gammal än ;D Idag fyller ju söta lilla Hailey 3 år också, graaattis till henne! :D

Ha en bra dag dåå!

Vecka 33 <3

Hej svejs!
Underbara väder idag igen. Love love love it :)
Blev en lunch på Mcdonalds med Sarah, därefter tog jag en promenix till stadstrappan där det såg riktigt skönt ut, så satte mig där och solade ungefär en timme. Köpte en glass sen, nu är jag hemma. Ska väl börja ta tag i städandet, men vädret gör en inte direkt pepp.
Blev "Farsan" igår hemma hos mamma å dom, en sevärd å rolig film :) Kan jag rekommendera!

Idag går vi in i vecka 33. Varje vecka, varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund tar mig närmare till att få träffa dig, lilla hjärtat.

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan.
Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot?
Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern.

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta istället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.




sunnnny

Hej hopp!
Vädret är vääldigt till å från idag, sol ena stunden å bara grått å blåsigt andra. Men just nu är det sol, så jag tror jag ska sätta mig och steka en stund här utanför nu. :))
Ringde på här tidigare idag, å jag som nyss hade duschat gick ju omkring halvnäck. :p så jag ville inte öppna dörren utan ropade bara å frågade vem det var istället.. så var det tyst, å jag ropade igen. Hörde jag nån mansröst som sa att han hade något erbjudande till mig, jag sa då att han kunde lägga det utanför dörren vad det nu var. Så kom det in ett brev i brevinkastet där det stod om Jehovas vittnen och jag kunde få gå på en gudstjänst av dem imorn förmiddag. Hmm.. njaee jag avstår nog ! ;)

Får se vad denna dag bjuder på annars, ska hem till mamma å dom senare. Camilla hade laddat hem "Farsan", den mååste jag få se. ;D
Imorron ska jag börja städa å packa lite grann.. fönsterputsning m.m. Segt om det blir bra väder bara! :P På måndg kommer de å besiktar lägenheten också.

Ha en fin dag i solen då vettja. :)) Nu försvann den igen, men kommer förhoppningsvis tillbaka!







glad midsommar

Sent blogginlägg denna fredag, straaax lördag :p Får önska er alla en glad å trevlig midsommar, hoppas ni har en kanondag/kväll!
Själv har jag hängt hos mamma å pappa hela eftermiddagen typ, käkade där å sen fastnade jag i Sims 2 som jag inte har spelat på ett bra jävla tag. Snacka om att jag kommer hamna bra mycket framför det nu när jag flyttar dit. :P Bra att spela spec om man vill få tiden att gå också :)
Så blev det en tripp till Sarah. Jag, hon och Camilla satt ute på balkongen hela kvällen nästan. Blev ju skönt väder. Sen skjutsade jag in dem till Torsåker, de skulle på det där gästis, såå hoppas de har skoj nudå :) Får ju höra allt som vanligt imorron, skvaller skvaller är något jag älskar. ;D hihi.

Själv ska jag nog ta å krypa ner om en stund, lite läsning av veckorevyn innan jag somnar!

Hörs! Godnatt å puss!

Jahap

Helluj!
Torsdag då, midsommarafton imorron. Fortfarande inte säker på vad som sker ännu, snackade med Sarah å Camilla iaf om att gå ut och äta först. Om det är något som är öppet?! Sen lånar jag Sarahs bil å skjutsar dem dit de ska, vilket de inte vet riktigt än :P Får se vad jag gör sen, åker väl hem till mamma å pappa kanske, om inget roligare dyker upp. :)) Men det ryktas om regn också?! Trist trist isf..
Idag blir det ett grattis till gammelmissen också, Cissi fyller ju 9 år idag. :D Mamma å dom har snart haft henne i 9 år alltså, jävlar vad tiden flyger fram!
Åker iväg om några timmar å är barnvakt, ni får ha en bra dag i solen!

Den här låten blir jag glad av. :D Snacka om å höja upp ens humör när man lyssnar på den. Riktig partydänga, blir ju danssugen! :)


jobbigt

Hej på er!
Äntligen hemma, blev en lång jobbdag i värmen idag.. första gången jag kände när jag jobbade att det var jobbigt i värmen med magen. Kändes tungt och jobbigt.. Kan ju ha berott på att vi gick en promenad med barnen för att plocka blommor, å det blir inte enklare av att ha en drös att hålla reda på :) Sen var de flesta barn väldigt uppspelta idag, de lever väl ut nu när de vet att de har sommarlov snart. ;) Hade inte varit jobbigt annars, men med min mage å i den här värmen så blir det det.. helt slut nu.
Ska hålla mig inne resten av kvällen nu, sol har jag fått på mig ändå så det räcker gott å väl :P Sova i hyfsad tid blir det att göra också, sköönt! Men nu ska jag strax laga ihop lite mat, sjukt hungrig!
Får se vad som händer imorron, på kvällen ska jag iaf åka och vara barnvakt igen till töserna :)

Have a nice evening :D


sool

Hej tisdag! Å framför allt, hej solen! :)
Får se vad denna dag bjuder på idag då, ser ut som det blir glass å solning med Camilla å Linn. Sköönt. Borde börja med mitt jäkla herbarium också, ska knäppa kort på 50 växter å skriva lite om dem, som ska vara klart innan sommaren är slut. :S Meen, jag hinner ;p

Imorron är det jobb på tallåsgården hela dagen, har ju turen att få vara utomhus iaf. :))

Ni får väl ha en bra dag då, allesammans!




2 månader

Idag är det två månader kvar till beräknad förlossning <3 Antar att de flesta vill att de här två månaderna ska gå långsamt, så man får en så lång sommar som möjligt, men för mig får tiden gärna flyga fram :))
Fixat med lite praktiska saker idag bara, måste ha arbetsgivarintyg från de kommuner jag jobbat så jag kan se hur mycket föräldrapenning jag får osv. Om en stund kommer sis iaf, vi tänkte ta och äta på viking och sen gå hem till Sarah och umgås. Var ju inte så varmt ute som jag trodde idag, blåser kallt när inte solen är framme. :S

Fyller ju 23 år om 8 dagar också, känns inget speciellt alls om jag ska vara ärlig. :p Bryr mig inte alls om min födelsedag, har så mycket annat att se fram emot och fokusera på. Men lite tårta lär det väl bli iaf sååklart ;p

Förra midsommar









hmf

Ja ni, då var söndagen snart över.. blev en ruskigt skön kvällspromenad i skogen med Sofia. Nu har jag gett dokumentären med Michael Jackson - this is it en chans också, men det var inte mycket att hänga i julgranen! Orkar verkligen inte se klart den filmen.. lite bra låtar emellanåt såklart, men de kan jag väl lika gärna lyssna på när jag vill. Men man lär ju prova för att få veta.
Ska tydligen bli toppenväder i veckan, det GILLAS MYCKET! :) Jobbar på onsdag vad jag vet nu, får se om det blir något mer. Annars har jag inga riktiga planer. Vad ska ni göra på midsommar?! Är det någon som ska vara nykter och inte har något att göra? Tveka inte att höra av dig/er isf, för jag är en av dom.. Alla ska väl festa, å jag har ingen större lust att haka på till en fest nu när jag är så gott som höggravid. Det lockar mig inte ett dugg.

Men det visar sig, å ödet bestämmer allt. :P höhö.

Tjingeling, godnatt

Vecka 32 <3

Hejjj :)
Ska strax ta mig en dusch, får se vad denna dag bjuder på. En promenad med Soffii iaf kanske! :)
Yeah, igår blev det bara chill hos mamma å pappa. Kikade iaf på vigseln av bröllopet, senare ville jag å Camilla se film istället. Men vi hann med att se Daniels tal till Viktoria.. åh my god, vad fint det var. Kikade in det igen nu på aftonbladet, blev ju rörd av att höra det. Han lät ju så nervös också, vilket är förståeligt men det gjorde ju talet ännu finare. Var sån känsla i det. Vackert!

Idag går vi in i vecka 32 :) <3 Nu är det inte lång tid kvar egentligen. All kärlek till dig mitt barn! <3

40 cm och 1,7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet ska gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar.



Sunnyyyy

Hejs!
Sitter hemma förtillfället, sov till 11.40 idag, inte likt mig numera att sova länge. Men somnade ju inte förrän 2-halv 3 tiden heller, var helt enkelt inte spec trött igår kväll. :p
Ska väl snart hem till mamma och dom, glo på bröllopet med pappa och Camilla :)

Btw, igår när jag vägde mig hos barnmorskan hade jag bara gått upp ett kg sen sist. Så väger 58 kg numera.. bara gått upp 5 kg allt som allt, får se hur mycket mer det blir innan lillen kommer. Känns skönt att man inte kommer behöva ha mycket att gå ner sen iaf.. det är väl bara magen som kommer behöva tränas en del, är ju där allt sätter sig för mig :)
Hände en ganska rolig grej igår också, när jag, Sarah, Camilla å Linn var på väg upp till Hemmakväll. Jag å Sarah gick lite före Camilla å Linn, så gick vi förbi ett gäng män i kanske medelåldern eller nåt, som satt på Tonys uteservering å drack. Såg att dom stirrade som fan på oss, sen berättade Linn att nån av de sagt typ: Shit, såg ni vilken stor mage!

HAHA :) Skrattade ordentligt när jag fick höra de.. som jag skrivit förut så ser man ju att rätt många stirrar som inte känner en, men roligt när man får höra en kommentar också. De där kanske var fulla också å inte fattade att jag är gravid, kanske trodde att jag bara hade en jävla stor mage iaf :p vem veet :p

Nu ska jag käka tacosresterna, sen dra mig iväg.
Ha en bra dag då :)

Nattinatt

Hej å godnatt! :)
Tänkte ta och soova strax. Har iaf haft en supertrevlig kväll med Camilla, Sarah å Linn hemma hos Linn. Kikade på 1½ film, sen blev det bara tjejsnack istället :) Love it!
Vad händer imorgon då? Bänkade framför bröllopet? ;) Själva vigseln måste man ju se iaf.. jag har inget planerat, åker nog och umgås med Camilla hemma hos mamma å dom.

Denna låt är finfin! :)



update

Hej!
Flåt för min dåliga uppdatering :p Inte haft tiden å orken riktigt till tror jag.
Blev en sväng till barnmorskan idag, allt såg bra ut som vanligt :) Lika mysigt med hjärtljuden som alltid, å magen växer som den ska.
Blev sen 3½ timmes jobb på eftermiddagen :)

Nu hämtar snart Sarah å Camilla upp mig, vi ska kika film hemma hos Linn! :)
SÅ, ha en bra kväll vettja.

Tjingen!

natti!

Nu ska jag sova! :)
Jobbat hela dagen, blev inringd tidigare än kl 11 å jobbade till 16.30. Därefter blev det bara ner på ica, hem en sväng. Sen blev det en sallad på viking med Sarah å Camilla. :)
Sedan hyrde vi en smårolig film, 18 year old virgin, rätt rolig komedi :p Lite för mycket ibland. Linn kom förbi också, kul att träffa henne! :)

Jobb imorron med, men då går jag bara 9-13.30.

Godnatt då mina vänner! :)

:)

Godkväller!
Precis ätit mat.. fiskpinnar, potatis, ärtor och remouladsås blev det :p Nu är jag skapligt mätt, ska strax ta tag i disken och sen då? Ja, jag drar väl igång lite fler avsnitt av Ebba & Didrik då, i brist på annat. :D
Jobb imorron på tallåsgården igen, 11-16.30. Skönt med lite kortare dagar när man är tjockis som mig. ;p men jag klarar ju heltid fortfarande också, nästa onsdag skulle jag jobba 7.30-16 :) Får se om det behövs något mer i veckan nu eller om det blir chill.. imorron kväll tänkte vi ha filmkväll iaf, jag, Sarah å Camilla. :)

Var hos mamma och dom tidigare, färgade utväxten och var ute och solade en sväng i solen som kom fram senare, med Camilla. Så köpte jag även en bilbarnstol av två grannar till mamma å pappa. Deras son är nu 9-10 månader och har växt ur den, så då var det ju ett bra tillfälle för mig att ta den. :) Kan ha den från att lillen föds till att han är ca 9 månader.. får se när han växer ur den helt enkelt. Fick även se deras lilla son, å han var såå sööt :) Fick mig ju bara att längta ännu mera.
Jag fick iaf barnstolen för bara 200 kr, ett jättebra pris när man tänker att de köpte den för mindre än ett år sedan, för ca 1500-2000 :) De sa ett tag att jag kunde ta den gratis också, men det vägrade jag gå med på. Nån måtta får det vara. ;)

Nuu ska jag diska!
Ha en fin kväll! :)

sleeptime

Sitter här och äter ett äpple :p Ska strax krypa ner, läsa lite i Veckorevyn och sen sussa. Dagen idag har varit luuugn, men ändå rätt soft och skön. Blev en liten promenad, sen tillbringade jag kvällen med att kika på ett gammalt Eva & Adam-avsnitt på youtube, men sen blev det Ebba & Didrik istället. En serie från typ 1990, har det hemma hos mamma på VHS också, som hon fick spela in för mååånga år sedan. Så man har ju sett det x antal ggr tidigare, men det är ju också några år sedan. :p Riktigt roligt att se igen, får sig ju en del goda skratt av kommentarerna å vissa beteenden. :D

Lillen bökar på inne i magen såå himla mycket. :) Hela magen vibrerar typ.. Man känner en stor skillnad på rörelserna nu, motför hur de var i början.. då var det mera tydliga sparkar, det är det väl iofs nu med, men mer bökande där inne nu istället. Han har ju blivit bra mycket större, växer och växer där inne, å det börjar ju bli en aning mer trångt. :p Lilla hjärtat mitt!
Får se vad morrondagen bjuder på, lutar åt att umgås med siiis. Ska färga utväxten också, ett måste!!

GODNATT!


rastlöst

Måndag och ny vecka igen då.. men vad fan ska man hitta på?! Jag blev ju lagomt rastlös nu när man jobbat, pluggat och haft hur mycket som helst att göra. Så nu blev det stopp på idéer.. om det är någon som har tråkigt och vill göra något, tveka inte att ringa mig säger jag bara! :) Har ju faktiskt inga planer alls för hela veckan.. barnmorskan på fredag är det enda inplanerade. Får se om det blir jobb någon dag också.. hoppas det, gå runt och vara rastlös är inte min grej! :S Blir väl en promenad idag iaf, hämta ut 200 spänn som jag fick av radiotjänsten nu sen jag sa upp min tv-licens där. Ta en tripp till banken också kanske..

Jag ska ju inte bo kvar länge i denna lägenhet heller, börjar med att flytta den 1 juli. För er som inte vet, så är det hem till min mamma och pappa jag ska flytta, men bara under det första året med barnet.. blir för knapert med ekonomin för mig med en tvåa, å vägrar bo kvar i den här 28kvadratsettan med barnet. Mamma som kom med förslaget, först var jag lite emot det, tyckte det kändes jobbigt, men efter att vi diskuterat det mer så kom vi fram till att det är det bästa ekonomiskt för mig och lillen. :) Kommer spara in hur mycket pengar som helst på att bo där ett tag, och det är för Alexanders (?) skull jag gör det, ingen annans. :) Ett alternativ är ju soc, men jag har aldrig haft med dem att göra, å vill helst slippa det också! Hellre att jag bor där och kan ge min son det han behöver, köpa de saker jag vill ge till honom, än att man ska gå och fundera på om man har råd med vissa saker när alla räkningarna är betalda.. så vill jag inte att han ska ha det, jag ska göra allt för honom och ge han allt jag vill kunna ge. :)
Sen om det absolut inte skulle funka överhuvudtaget, vilket jag tror det kommer göra, men OM.. då får väl vi helt enkelt bara börja leta lägenheter.

Så kommer ju Viktor få komma och hälsa på hur mycket han vill såklart, å vi åker väl till honom också. :) Lika viktigt det, att barnet får umgås mycket med sin pappa.
Sen börjar jag plugga igen nästa höst, ska även jobba nästa sommar tänkte jag.. har spart in en massa pengar då på att bo hemma hos dem, jobbar och får av csn igen. Då blir det en lägenhet för oss. :D
Kommer ju även bo i rummet bredvid Camilla, inte illa med den roliga grannen. ;D

Så det här känns som en bra idé.. men jag kommer ju faktiskt sakna lägenheten lite alltså. :) Haft en så otroligt bra tid här, varit så "fri".. men minnena finns kvar, med alla galna fester/förfester, filmkvällar å allt var det varit. Som tur är ska ju Stefan ta över den, så jag kommer ju ha en anledning att hälsa på. :p

Nuu blir det en dusch, sen promenix!
Pus!



Vecka 31 <3

Hejs!
Söndag igen då, filmen igår var faktiskt helt okej. Men hade väl förväntat mig lite mer kanske, den påminde mycket om de gamla filmerna, vissa saker som hände har hänt förut.. hoppade ju inte till en enda gång dock, lite besvikelse. ;p
Nu ska jag strax käka, sen får vi se vad dagen bjuder på!

Eftersom det är söndag går vi in i en ny graviditetsvecka också, nu är det vecka 31 :) <3

Barnet är 39 cm långt och väger 1,6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhusfett och huden är mer rosa än röd. Barnet har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången, där förlossningskanalen börjar.

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara lång så ansök till försäkringskassan i god tid.
Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.

Magen idag! :)




bio

Goddagens!
Skitväder idag igen, usch vad trött och opepp man blir.. jag frågade iaf mamma om hon ville haka med på bio ikväll i gävle, vi ska gå på den nya terror på elmstreet-filmen :) Verkar ju ruskigt bra, hoppas den är läskig också då så man blir lite rädd. ;p
Var ett bra tag sen jag var på bio nu, senast var väl i början av januari.. å man kan göra det med gott samvete när det är skitväder. :)

Igår blev det bara lugnt hos Sarah med henne å Camilla, eller ja, de drack ju :p Men det var treevlans iaf det. Somnade väl innan 00.30 typ, å sov till 11.30 idag.. huur skönt som helst, gjorde väl det för att jag gått upp tidigt varenda dag hela veckan.
Ska bara ta det luugnt hemma hela dagen annars tror jag.. lägger mig å läser ut boken jag håller på med. :)

PUSS på er!


congraats

Man får gratulera alla studenter idag då! :) Jäääkla otur med vädret, det förstör ju stämningen så mycket skulle jag ha tyckt, spec när det regnat heela dagen. Men förhoppningsvis har de väl riktigt roligt ändå! :P
För precis 4 år sen och 2 dagar sen idag så tog jag min student. En underbar dag :) Eller ja, krogen på kvällen var väl inte sådär skitkul, var som vilken krogenkväll som helst kändes det som. Men klassfesten innan det, å hela dagen i övrigt var grym.. det allra roligaste var ju ändå när vi åkte runt på studentflaket å vrålade. :)
Jävlar vad fort tiden går, tycker inte alls det känns som spec länge sen.. men 4 år känns ändå som en lång tid! Om fyra år till är mitt barn nästan fyra år. Ojojoj. :)

Blev att jobba till 16.30 idag istället för kl 13.. lite extra timmar tackar jag inte nej till. Fick vara inne och jobba med småbarnen idag istället, gick bra och var en rätt lugn och skön dag. De är ju för söta de små liven. :) Det är roligt på olika sätt att jobba med små och stora barn tycker jag, går inte att säga vad som är roligast.. varierar väl lite med olika förskolor också såklart.
Men nu känner jag att det är ruskigt skönt med helg! Får se vad som händer idag... Camilla å Sarah ska ut iaf, sällskapar väl dem lite innan då kanske, får se om det blir några fler med också.
Sen visar det sig väl helt enkelt, resten av helgen.

Jaa nu ska jag ta å fixa mig lite mat iaf..
PUSS!




:S

Jobbat 9.30-17 idag, blev en halvtimme extra. Imorron går jag 8-13 bara, sen har jag heelg, ska bli riktigt skönt! Dagen idag var skön ute i solen, men jag blir ju samtidigt riktigt seg å trött av den också..
Gjorde dessutom en vurpa idag :P Gick på nån stock eller nåt, så ställde jag mig på en grej som var på stocken typ som jag trodde satt fast, vilket den inte gjorde utan den vinglade till å jag flög ner på marken. Haha.. värsta synen. Men som tur var slog jag inte i magen, då hade jag ju blivit skitnervös. Hamnade på sidan, mer mot rumpan typ.. men tror jag fick lite små sammandragningar av det faktiskt, de första jag haft isf.. kändes som en svag mensvärk. Förmodligen för att jag blev lite nervös å stressad vid situationen, just bara för barnets skull såklart. Men han rör sig som vanligt inne i magen, så det är ju lugnt. :) Men oron fanns där såklart, sen har jag ju skrivit hur nojjig jag är av mig. :P

Ska det bli kasst väder imorron? Seegt för alla studenter. :/ Fan, de som hade bra väder senast var 88orna, sen har det bara varit skit åren efter det.. när jag tog den 06 så var det sjuuukt varmt! Men vissa i gävle tar väl idag om jag inte har fel? Tur för dom. :P

Jaa nu ska jag ta å göra lite mat å bara chilla. :)

Pussss!


heemma

Då var jag hemma! :) Inte varit det sen imorse, jobbade ju först 7.30-15.30. Var trevligt å gick bra som vanligt, höll oss mest utomhus såklart. Sen direkt efter jobbet begav jag mig hem till Nova & Hailey, för att sitta barnvakt ikväll. Fick även mat där idag, samt glass å jordgubbar. :) muuums. Blev klar tidigare än förväntat, så pappa hämtade upp mig sen.
Nu ska jag chilla innan jag går å sover, jobbar 9.30-16.30 imorron. De frågade på förskolan idag om jag vill jobba tre veckor i sommar också, de två sista veckorna i juli och den första veckan i augusti. Jag tackade ja till den första veckan, å sa att förmodligen blir det väl de två andra med, men det är ju inget jag kan lova till 100 %. Är ju väldigt långt gången då, och beror ju helt på hur man känner att man orkar. Men jag har ju mått bra under hela graviditeten, å jag hoppas det fortsätter så.. :) Blir väl kanske att allt kommer på en å samma gång den dagen jag ska föda istället, å smärtan kommer som en chock när jag haft det så enkelt innan. :P Vem vet.

Planer för helgen då?! Hoppas påå finväder iaf! :)


tvättning

Hej å hallå!
Hamnade här igen då, håller på å tvättar för tillfället. Ska äta lite lunch strax, sen blir det ut och gå en sväng i finvädret som var idag. :) Imorron ska jag jobba också, 7.30-15.30 så hoppas på finväder då med!

Blev en sväng till tandläkaren som sagt idag, jag hade visst fått lite tandsten som hon fick ta bort. Aldrig haft det förr, men mina tänder å tandkött har ju blivit bra mycket skörare sen jag blev gravid, det beror väl antagligen på det. Blödit lätt när jag borstat tänderna åså, så nu gäller det att borsta försiktigt just vid de två tänder där tandstenen hade hamnat, fick även någon form av tandtråd att ha just där också. Ska iaf dit på en kontroll till i juli, för att se så det inte blivit något mera..
Sen av vad hon kunde se så hade jag inge hål iaf, jag valde nämligen att inte röntga tänderna idag pga graviditeten. Är ju såå nojjig av mig, hon sa att isf kunde vi lägga ett blytäcke eller liknande över mig som de brukar göra på gravida, å jag frågade om det var säkert.. hon sa att det SKA det vara. Jag hade velat höra att det var hon helt 100 på, så därför valde jag att komma tillbaka dit å röntga dem nån gång sen när lillen är född. Ja, jag är lite fjantig men som mamma kan man inte bli för orolig. :) Tar inga risker helt enkelt.

Men sen är ju jag rätt extrem av mig jag med att vara nojjig.. haha, har jag varit under hela graviditeten. :P Så fort det är det minsta lilla, blir jag helt till mig. Ett exempel, råkade få i mig typ två-tre bitar av en cambozolaost (mögelost) för ungefär två månader sen, vilket man inte bör äta under graviditeten för man kan få listeria, dock är det riktigt ovanligt att få det. Iaf, jag satt å googlade på det där en hel för och eftermiddag, ringde barnmorskan nån dag efter för å berätta vad jag fått i mig å var sjuuukt nervös. Haha. Sen blir man ju extra överkänslig med alla graviditetshormoner när man är gravid, men jag känns extrem.. men ni andra gravida kanske är likadan, vad vet jag. ;) Hm, har en stark känsla av att jag kommer bli en ordentlig hönsmamma.. :O :P

Nuu, ner i tvätten! Ha en fin dag i solen!


shopping

Hellu!
Kom hem alldeles nyss, blev en tripp in till köpis idag med mamma. Först var vi hem till Anna och hämtade babyliften till vagnen. Fick även med hjulskydd, tre st regnskydd, två myggnät, en väska att ha allt i. :) Tuseeen tack!
Sen blev det en sväng på IKEA, inhandlade lakan, täcke å påslakan till spjälsängen, samt ett skydd man ska ha runt spjälsängen. Så blev det även ett skötbordsunderlägg. Har det mesta till lillen nu, men lite mer saker ska ju inhandlas innan han kommer. :)
Så blev det även en kebabtallrik för oss inne på köpis, blev sen hem till dem en sväng å nu sitter jag hemma.
Imorron har jag tandläkartid faktiskt, inte varit där på över 1½ år.. behöver inte komma oftare pga att jag inte haft nå problem med dem :) Hehe, hoppas det ser bra ut imorron också bara!

Nuu ska jag väl hitt på nåt annat!
PUSS!

Vecka 30 <3

Sitter hemma igen då, blev en tripp till valbo med girlsen tidigare. :) Imorron ska jag dit igen, jag å mamma tänkte kika på lite saker till bebis. :) Så ska vi även åka till Anna & Peter också, hade lite saker jag skulle få av dem med. :))

Idag går vi in i vecka 30. 10 veckor kvar nu :) <3

38 cm lång och ca 1,5 kg tung.
Barnets hjärta utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar nog över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra och näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.

En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Det är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm.
Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

chiiips

Sitter här nu, kom hem för en timme sen. Var en luugn å skön kväll med lilltjejerna ikväll :) Och den familjen är nog den generösaste å bland de snällaste jag träffat, helt otroligt! :) Så himla himla tacksam mot dem är jag, uppskattas såå mycket. Vill verkligen visa att jag är det också, jag har svårt för oartiga otacksamma folk! Nej, det gillar jag inte.. är även en stor sak jag tänker uppfostra min son att vara, tacksam och artig, det känns väldigt viktigt.. :)

Sitter här med lite chips å cola nu. Yes, blev lite frosseri såhär på kvällskvisten.. men nu ska jag ta och krypa ner till kojs istället, så jag orkar upp i hyfsad tid imorron.

Bilderna från igår, jag ser superseriös ut på korten. Jag som brukar vara grimasernas mästare.. ;P












Niice

Hejsan!
Sitter hemma nu, precis ätit. Legat å stekt på Sirpas altan i kgn med Sarah, ca 5 timmar idag. Huur skönt som helst. :D Älskar vädret! Blev även bjuden på lite sallad å glass där. :)
Blev ingen bio idag, jag ska strax åka iväg och vara barnvakt nu istället. Fick låna Sarahs bil dit också, riktigt snällt!
Är väl hemma efter 23tiden ikväll igen. :)

Sen imorron tänkte jag, Sarah å Camilla åka in till mediamarkt i valbo och se Eric Saade och Linda Pritchard som uppträder där. :D

Yessboox..
Nu ska jag dra mig iväg strax, höörs!




Natti :)

GOD kväll :)
Blev en helt okej fredag, var hos mamma å dem en sväng på eftermiddagen. Därefter blev det en tripp in till köpis med Kim å Christofer, jag hakade väl mest på som sällskap. En tunnbrödsrulle fick jag i mig där inne iaf. :P
Drog hem å jag fick skjuts till Sarah, där Camilla redan var. Kim å Böcker kom sen också, å även Fanny å hennes syster :) Därefter kom även Erik. Rätt trevlig kväll, sen blev det kharma för de flesta av dem å jag promenerade hem.

Imorron ska jag haka på Sarah till hennes mamma i kgn :) Tänkte sola där, hoppas på fint väder så vi kan bättra på brännan ännu mer. Sen på kvällen funderar vi att gå på "Terror på elmstreet", den nya skräckisen som jag så gärna vill se. Vill se Sex and the City 2 också, men nästan så skräckisen känns mer lockande. Bara att hojta till om någon vill haka på. :D

Men nu är det en trött Ullis som skriver, så jag säger tack å godnatt för mig! :)

Pussis!

FRIDAAY

Hejsan hej!
Ska strax äta, sitter å försöker få tag på sandvikenhus också, men de vill ju inte svara! :S suck. Jaja, blir hem en sväng till mamma å dem å äta tårta, bror Stefan fyller ju 29 år idag. Grattis grattis! :) Grattis till pappa också som fyllde i lördags! :)

Annars får vi se vad som händer idag, ser lite blåsigt å molnigt ut ute just nu.. om jag joinar girlsen innan de drar på Kharma, eller om jag drar hem till Sofia eller nåt annat :)

Har så jävla mycket frågor jag vill få svar på också, gah. Eller mycket å mycket, några iaf! Ja, jag är en nyfiken person, oftast :P Å spec nu i det här fallet! Men jaa.. jobbigt att fråga, kan inte svaren bara komma ändå liksom? Vore så mycket enklare... :S

Äh..

JAJA, ha en fin fredag ni alla :)




Yeeah

Halloj!
Duggan gjordes imorse, och jag klarade den också. :) Några fel blev det ju, inte så konstigt med allt som skulle präntas in i huvudet. Men jag hade rätt på alla 10 fågelljuden, å på alla knopparna iaf :D Wiiho, skönt det är över!
Har väl typ sommarlov nudå, skulle man kunna säga. ;) Inte illa alls! Första sommaren på flera år som jag är ledig också, inte helt fel det heller. Förutom nudå när jag jobbar lite på dagis.. Har ju dock mycket annat som ska fixas å göras, så någon jätteslapp latsommar blir det väl inte för det. :P Det är klart det blir det emellanåt, men jaa. Skolorna hinner säkerligen börja, å semestrarna hinner ta slut innan vårt lilla pyre vill kika fram också. :) Känns som en otroligt lång tid ändå, att hela juni, juli och nästan hela augusti (eller kanske hela?) ska hinna gå innan han kikar fram. Men jag längtar, något oerhört! :) Annars brukar det vara jobbigt när sommaren tar slut, jag brukar inte gilla augusti när man ska börja om på nytt med saker igen, och det går mot den trista hösten. I år blir det annorlunda. :D Visar sig om man får en jobbig sommar också med magen i värmen, eller om det kommer flyta på bra ändå. Jag kommer nog inte klaga spec ändå de dagar det regnar. ;p

Man har sina fördelar när man är gravid också, som sagt. Fick ett bevis idag när jag skulle ta bussen in till gävle, å det var smockfullt i den, så jag å de som klev på vid hållplatsen vid mossvägen var tvungna att stå. När en person sen skulle hoppa av vid valbo, så var en av tanterna vid samma hållplats som mig beredd att sätta sig, men sen tittade hon på mig och frågade om jag ville sitta där istället. Jag sa att det var lugnt, å hon envisades flera ggr. Men jag fortsatte att stå ändå jag, var ju inte alltför lång tid innan jag skulle hoppa av ändå, å det gick ju bra. :) Men snällt å fråga iaf. :D

Får se vad som sker ikväll, ska nog bara ta det riktigt lugnt skulle jag tro.. skönt skönt! :)

Puss!



Underbaaaart

HEJ :)
Slänger in ett snabbt blogginlägg då, måste ju göras det med, men sen ska resten av kvällen gå åt till plugg. Eller jaa.. så länge jag orkar iaf. Har ju sista dagen i skolan imorron, först artkunskapsduggan å sen en växtexkursion. Börjar inte förrän kl 11, vi är indelade i tre olika grupper (bokstavsordning) när vi ska göra "tentan", så jag tar 10bussen in imorron istället för att åka in med Maria å Emelie som börjar 9, så får jag sova en timme extra. ;)

Vädret är ju totalt underbart, vad jag älskar sommaren :) Än så länge har jag inte känt av att det är speciellt jobbigt med magen i värmen, men det lär väl komma.. imorron ska det ju bli ännu varmare också. Jobbat idag igen, gick bra som vanligt. Var ute i solen hela dagen, så nu jäklar syns det att jag fått färg, spec i fejjan. :p Ska inte dit nu förrän nästa onsdag, som det ser ut nu iaf.. hoppas jag får in nå mer dagar, vill ha mer pengar å trivs verkligen där :)

Kom hem en sväng, sen blev det en sallad på vikings uteservering med Camilla, hur nice som helst! Blev sen ica, å en gb-sandwich fick jag i mig också. Får lite ångest över att jag äter så mycket glass emellanåt, men vafaan, det är ju varmt å skönt å då blir det lätt så. ;o

Vad händer i helgen då, nån med roliga planer till mig? TELL ME :)
Nu ska jag pluggapluggaplugga. Får tänka att det är en av de sista sakerna jag pluggar på ett bra tag, så går det bättre.

PUSSIS

<3

Den här låten får mig att tänka på min älskade i magen :) Texten passar in så bra på det finaste som finns, enligt mig <3


sommar!

Jaa, nu känns det som att det äntligen är sommar. :) Lovley!
Jobbat idag igen, höll oss utomhus i princip hela dagen :) hur skönt som helst! Går 8.30-16.30 imorron.

Nuu ska jag laga mat, å sen ska kvällen gå åt till plugg.

Tråkiga inlägg, I know. Men så är det ibland! :p

HEJS :)

RSS 2.0