yeah

Kom precis hem, var och kikade på Sarahs lägenhet som hon snart flyttar in i :) Den var supermysig!
Blir verkligen bara chill hela kvällen, är så trött så kan knappt hålla ögona öppna.. göra lite god mat, läsa lite plugg å kanske kika på Final destination 4.

Jag har hittat mina två favoriter nu iaf, sen de lade upp alla finallåtarna till melodifestivalen på svts hemsida. Det är ju faktiskt något av bidragen från sandviken som borde vinna, helst Eric Saade :) Så sjukt snyggt nummer å allt, man blir verkligen taggad av att höra den. Men Andreas Johnsons låt är grymt vacker, texten också!

Slänger upp dem, kolla in när Erics låt är slut också så ser ni mig sitter där å viftar med ballongen. :D Haha!



tröött

Godmorgon! :)
Är rätt trött idag, blev kvar hos mamma å pappa ända till 3 inatt.. mamma skulle ändå hämta Camilla efter krogen vid den tiden, så då stannade jag kvar å kollade på en film som gick på tv, så fick hon skjutsa hem mig samtidigt.
Så blev det självklart melodifestivalen tidigare, heelt fel att Anna Bergendahl och Peter Jöback gick till final igår måste jag säga! Två ballader, dom kanske kan bli fina om man lyssnar mer på dem, men igår gillade jag dem inte.. å Anna lät ju som hon sjöng ur näsan, som har väldigt bra röst annars. Jag tyckte Sibel var bra, men hon hamnade på en ynka sjundeplats. Får se med andra chansen nästa vecka nu, vet inte riktigt än vilka jag hoppas på!

Får se vad denna söndag bjuder på.. är fortfarande hostig, men en promenad skulle vara skönt. Får se om jag orkar med nå plugg, eller om jag tar det imorron.

Igår när jag var hos mamma å pappa fick jag ännu ett tecken på att lilla du verkligen ligger i min mage :) <3 Kommer nog förstå det mer när jag verkligen ser dig, även om jag vet att du ligger här nu i min mage och har det bra. :) Ge mig 16 mars nu så jag får se dig!
Jag längtar efter dig hjärtat!


:S

Ingen vidare dag hittills, inte alls på humör för nånting! Skulle kunna ligga kvar med täcket över mig hela dagen känns det som! :S bläsch. Hostig som en jävla idiot också!
Lär väl göra nå lunch strax, sen hämtar pappa mig å vi ska hälsa på farmor. Var ett tag sen jag träffade henne, så. :) Får se vad som sker ikväll, lutar väl åt att jag blir hemma hos mamma å pappa å kollar på melodifestivalen. Camilla å Sarah å några ska festa å sen gå ut, jag är inte så pepp på att haka med på förfesten idag ens faktiskt.

Blev Prinsessa och Bröllopsfotografen med Camilla igår... dom var väl okej, prinsessa var lite seg å den andra var bra men lite skum! :p

Ska slänga upp bilder på magen snart också, lovar. :)
Inne i vecka 17 idag iaf.

Ca 18 cm mellan huvud och fötter.
Vikten är 90-120 gr. Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är spinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte öppnas förrän i vecka 26.
Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastisk.
Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid.

<3 <3 <3 <3 :)

fiiilm

God middag/kväll allihopa! :)
Kom precis hem, varit ner på ICA å handlat, även hyrt tre filmer på Hemmakväll. Final destination 4, Prinsessa och Bröllopsfotografen. De två sistnämnda tänkte jag ta med hem till mor å dom, och kolla på med Camilla ikväll. :) Den andra har hon sett, så den får jag kika på imorron kväll när jag kommer hem efter att ha varit barnvakt. :)
Ska börja med maten om en stund, idag blir det lövbiff, crisscuts (typ kryddad potatis man har i ugnen), sallad, tzatziki och bea! ;) Muuums!
Är väldigt hostig idag, så blev ingen prommis med Sofia, vill inte gå för långt ifall det blir värre. :S
Blir att kika på melodifestivalreprisen på söndag denna vecka också, får se vilka som går vidare imorron.. lyssnade igenom låtarna på internet igår, men minns ingen som sådär spec bra. :S Sibels var helt okej iaf har jag för mig, å Pernilla Vahlgrens också. Visar siig !

Hoppas ni får en bra kväll!
Pussen !

Tjena helg!

Jaa, då var det ännu en helg.. dagarna bara flyger fram, me like! :D
Tänkte haka på Sarah å Tove hem till Kicki, där de skulle ha nåt makeup-party, men känner att jag har känt mig lite seg och småkrasslig igår och idag så var inte så pepp på det. Men just nu känns det prima faktiskt. :)

Får se vad fredagen bjuder på, en promenad med Sofia blir det iaf. Sen får vi se, lutar väl åt en lugn å skön hemmakväll :) Om det är nån som har tråkigt så får ni höra av er!
Jag å Camilla blev ju bjuden på fest idag i gävle också, av Joel å två till som skulle ha en gemensam födelsedagsfest. Inte så roligt å åka dit i kylan för att gå på fest känner jag, är hellre hemma och vilar med magen. Och Camilla jobbar hon, så för henne blev det inget heller. :p Men det är kul man blir bjuden fortfarande fast man är gravid! :) Går ju att ha roligt utan alkohol med. Yeessss yes.

Blir väl bara chill ikväll, någon film på tv å lite läsning. Sen sova i lagom tid, har aldrig problem med att sova när jag ska upp tidigt, å sover verkligen heeelt underbart om nätterna. :) Love it!

Ha en fin kväll!
Puss




24e feb

Imorron är det 25e, vilket betyder pengar. ;) Jag har ändå lite kvar på kontot, det är vääldigt sällan jag bara har nån/några hundra kvar numera.. spar ju in mycket i å med att jag aldrig dricker längre, å nästan aldrig går ut. :)

Ska strax ta tag i disken, sen blir det tv och plugg. Blev pannkakor för mig idag, inte alltför ofta jag käkar det. OCh määätt blev jag!
Annars idag tog jag en promenad hem till mamma å co, å umgicks lite. Rätt skönt ute i solen ändå.. men jag känner mig lite småkrasslig till å från, bara jag inte är på väg att bli sjuk. :S Tror inte det ändå!

Heldag i skolan imorron, sen helg. :)
Får se vad den har att bjuda på.. alla ska ju festa, det är lön å allt också. Jag ska vara barnvakt på lördag igen iaf, annars får vi se. :)



Naaajs

Tack Sophie, för din hjälp med bloggen! :) Nytt å fräscht!
http://sofiilicious.blogg.se/ är hennes blogg btw :)

En lugn kväll, med pluggläsning på schemat har det varit. Ska snart krypa ner under täcket å läsa lite till. Ska nog kika lite på en dokumentär nu först, på femman. Om två flickor med en hudsjukdom.. :( stackars stackars! :/
Får se vad morrondagen erbjuder. Lite mer läsning, promenad och hem till mamma en sväng tror jag det blir. :) Mysa med sötmissarna. <3

Natti mina vänner :)
Puss puss !

jäjä

Jaa ni, snart kommer designen på denna blogg ändras :) Camillas kompis Sophie ska hjälpa mig med det, snäällt. :) Den jag har är jag nöjd med men kul med omväxling! :)

Kom hem för två timmar sen, blev halvdag idag som sagt. Men fan vad skönt att vara tillbaka i skolan säger jag bara, kan bli såå less på att bara gå runt hemma! Hur orkar man? Folk klagar över att de är arbetslösa å inte får nåt jobb.. men sök skitjobb eller vadfan som helst å ta ett sånt jobb, eller sluta gnäll! Går inte att vara kräsen i jobbvärlden.. Okej med de som trivs med att vara arbetslösa och även står för det, men ni som låtsas tycka det är tråkigt, det blir bara jobbigt att höra på er!

Jaja.. ledig imorron, å skola igen på torsdag.
Efter skolan blev det in till stadium i valbo med Maria, Emelie och Helena. :) Sen en lunch på IKEA också. Treevligt!

Får se vad resten av dagen bjuder på.. jag är sugen på promenad, men det är ju så jävla svinigt kallt ute!! :S hate this shit! Annars blir det väl bara lugnt med lite plugg.

3 veckor kvar tills jag får se dig, mitt hjärta. Jag längtar något oerhört! :) <3




Ny vecka, nya tag

Hamnade framför datorn, efter att ha ätit frukost å kikat på "Våra bästa år" och "Americas next top model". Bra som vanligt :)
Igår blev det chill med Camilla hos mig, vi åt tacos och kollade på Patrik 1,5.
Idag skiner solen iaf, så ska nog ta mig en promenad på eftermiddagen. Annars blir det bara pluggläsning. Imorron ska jag till skolan igen, för första gången på 12 dagar. :p Men går bara halvdag imorron, å heldag på torsdag.

Have a nice day!

Camilla igår i mina baggyjeans! ;D


glöm inte bort, glöm inte bort..

Heeeej mina vänner! :)

Söndag idag, trist trist. Men ledig imorn iaf, går tisdag å torsdag som vanligt. :)
Hade en trevlig kväll med sötnosarna Nova å Hailey igår, vi kikade lite på tv, jag å Nova spelade "Finns i sjön", å hon vann stort. :( ;) Sen lade dom sig att sova i sin säng, som istället blev ett skepp. :D Så himla kreativa, fantasin flödar som jag vet inte vad! Sötnosar! :) Fick skjuts hem av deras pappa sen, snällt snällt, så man slipper stå å vänta på en buss i det här skitvädret. :S
Ska vara barnvakt på lördag igen, ser jag fram emot. :)

Gick upp innan 9.30 idag så jag kunde se reprisen av melodifestivalen.. var inge vidare igår, mycket bättre i sandviken förra veckan som sagt. :D Men Darins låt kanske kan bli finare om jag lyssnar på den mer, Timotej var ju helt ok. :) Å de där rocktjejerna var också helt okej, alcazar med men de hade en mycket bättre låt förra året!

Idag blir väl bara chill.. tänkte göra tacos senare, blev sugen på det! Camilla kommer också, så får väl bjuda henne med. ;D

Måste slänga in denna låt, måste vara Björn Rosenströms bästa. ;D



Vecka 16 :)

Lördag idag, å snön yr fortfarande som jag vet inte vad när man tittar ut! :/
Blir bara riktigt lugnt nu på dagen, ikväll ska jag iväg till valbo å sitta barnvakt igen. :) Bror skjutsar dit mig till 18.30, blir väl där till 22tiden ungefär. Ska bli kul!
Lyssnade igenom låtarna på svts hemsida idag, som ska vara med i melodifestivalen ikväll.. Var verkligen inga höjdare idag! :S Alcazar, Elin Lanto och två tjejband till var helt okej, å är enligt mig dom nu som borde gå vidare till final å andra chansen.. dom övriga som Darin å Erik Linder hade inga bra låtar alls. Ska inte säga för mycket när jag bara hört någon minut av dem, men som det ser ut i nuläget så hoppas jag på tjejerna å Alcazar ikväll. Men såg att Darin å Erik är favorittippade så blir väl säkert så.. är glad att vi fick de artister vi fick till sandviken förra veckan :) Gör inget att jag ev missar det ikväll, ser bara reprisen imon istället.

Ska strax tillaga lite käk.
Men idag går jag ju in i vecka 16, så vill ju skriva om det också. :D <3

Ca 14-15 cm lång och väger ungefär 100 gram. Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och man anar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär tre gånger i timmen. Fostervattnet är sterilt och omsätts på några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader.
Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm.

Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden. Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.



let's dance

Shit, vad jag är määtt! Var nyss å käkade på monroes med Sarah, blev en bettymixtallrik för mig. Mätt blev man, men gott var det :) Får se vad vi ska hitta på nu, kika på let's dance kanske när det är dåligt med andra tv-program.. Funkar ibland det med! :)
Tidigare var jag hemma hos Sofia å Elof å umgicks med dem.. fick smaka på frukter jag aldrig provat på förr, de smakade inte så mycket men någon var helt okej. :D

Ja, jag behöver väl inte skriva så mycket om vad jag tycker om skitvädret.. blir så tjatigt när jag klagar på det hela tiden annars. MEN det är sjukt trist. Vill ha vår nu nu nu!

Inget bloggarhumör idag, men hoppas ni får en trevlig kväll. Skriver kanske mer sen, annars imorron :)

Tjaaråå

Godnatt

Såg en kanonfilm på trean, "Flirting with forty". En kvinna på 40 som blev tsm med en 13 år yngre kille.. den rekommenderar jag er att se! Han hade en jäkla kropp att lägga ögonen på under 1½ timme :D ögongodis säger jag bara! Kan va bra för er tjejer att veta om ni ska se den. ;)

Jaa.. dags att säga godnatt då kanske?


Plugg å mat

Heellu!
Börjar bli ruskigt hungrig här nu, så strax ska jag tillaga lite käk. :)
Tidigare blev det chill bara, glodde på tv:n och var ute på promenad. Rätt skönt ute, men inte i motvind. :S
Nyss läst lite plugg också, vilket jag ska göra sen med.. men inte hela kvällen, blir någon film på tv sen som måste ses. :)
På lördag ska jag vara barnvakt åt töserna igen, ska bli kul. :) Får se om man får kika nåt på melodifestivalen då, om de vill göra det, annars ser jag bara reprisen på söndag istället. ;p
Imorron har jag inte en aning? Blir väl bara en lugn hemmakväll förmodar jag, Sarah kommer nog hit å. :)

Ingen riktig bloggardag för mig idag känner jag, men men.. det kan man inte vara jämt heller. ;D

Tove å Sarah på alla hjärtans dag :)


chilling

Heeeej!
Onsdag idag, började med ordentligt chill.. kikade på förlossningskliniken faktiskt, känns som rätt aktuellt för mig. :) Fick se fyra kejsarsnitt också, intressant när jag själv blivit förlöst med akut kejsarsnitt. Mamma säger dock att hon föredrar att föda vanligt, så får hoppas det blir så för mig med. :p Oroar mig inte nu för förlossningen å smärtan, jag är inte så att jag går å oroar mig för saker när det är lång tid kvar. Tar det som det kommer, men dagarna innan bör det ju bli lite pirrigt. Går inte att föreställa sig smärtan man kommer känna, men det är säkerligen helt klart värt att gå igenom detta två-tre ggr i sitt liv. Jag vill ju ett eller två barn till sen i framtiden, ett barn är för lite å fyra för mycket. ;D

Sen åkte jag hem till mamma å pappa, är kvar här än för Camilla har råkat ta med sig mina nycklar till jobbet. :S Så här sitter jag å väntar på att hon ska komma hem, får väl vänta nästan två timmar.. men det funkar! :) Så blir det hem och läsa plugg sen, tänkte läsa klart den boken jag läser nu idag, så jag kan börja med nästa imorron..
Vad händer i helgen då? Inga planer alls här, blir väl en riktigt lugn helg med melodifestivalen å film bara antar jag :)

Första å förmodligen enda semlan för i år, damp ner i magen på mig idag å! :P smarrigt.

Slänger upp de bilder jag knäppte från melodifestivalen i lördags, syns inte så skitbra men :)

Henrik Johnson, stod å snackade innan allt drog igång :p


Christine, Måns å Henrik


Orsa spelmän


Eric Saade


Måns å glada hudikteatern :)


Lika där :p


Andreas Johnson.

Blev några fler kort, men ganska suddiga. Blev inte heller lika många som jag tänkt mig, var för inne i programmet för att orka knäppa med kameran hela tiden. ;D


I'm BACK! :D

YEAH, ULLIS IS BACK!!! ;D
Som jag har saknat internet.. datanörd som jag är ibland. ;P Bror Peter kom hit en snabbis innan han skulle iväg å jobba nu ikväll, jag har fått ta över hans gamla mobil då han köpt en ny, en Sony Ericsson. :) Den jag hade nu är ju nyare, men bara nåt billigt skit, så hans är äldre men såå mycket bättre. :) Så det är jag tacksam över, tack bror. <3

Annars idag har det nog varit den tråkigaste dagen på hela året hittills? Haha, bara läst plugg som tyvärr inte är nån vidare rolig läsning.. chillat hela dagen, glott på tv:n. Tog dock en sköön promenad på kvällen!
Alla skriver på facebook å liknande ställen om att dom käkat semla idag.. är ju fettisdagen. Men jag har inte gjort det, jag nöjde mig med Ben & Jerry's glass istället, strawberry cheescake. :) Gott det med! Men jag tycker jag ju borde äta en semla iaf, så imorron drar jag nog med mig Camilla på marangoni å fikar, så jag får chansen. Tror bebisen i magen blir glad då med, semla har den ju aldrig fått smaka på förr. ;) Måste ju skämma bort han/hon lite. :D Iofs blev ju det glass idag då, men ;P
Jag saknar dock mormors semlor som hon bakade själv.. där snackar vi goda semlor! Andra jag ätit har inte varit lika goda på låång väg!

Nu ska jag bara chilla ordentligt, kanske läsa lite mer plugg innan jag går å sover. Ställa kl på 10.30 är ett måste, för att gå upp å se på "Våra bästa år"! :D HELT FAST! SÅ SJUKT BRA PROGRAM! Egentligen är det väl inte skitbra, men det händer saker hela tiden, som gör att man blir helt fast, å måste fortsätta kolla. Aldrig långtråkigt.

Hittade denna snart ett år gamla bild, mars 08. Jag å Sarah innan utgång :)


Less!

Idag är ingen bra dag!!!
Less på jävla fittinternet som inte funkar hemma hos mig, är tydligen lika för alla som bor i sandvikenhus.. hoppas dom fixar det snart, för jag orkar inte med det här. Sitter hos mamma just nu å måste skicka in ett skolarbete här istället. Blä, det går INTE bra nu! Sen ser jag inte fram emot veckan heller, bara massa läsning varje dag.. hoppas den är någorlunda intressant annars vet jag inte vad jag gör. Finns det nåt tråkigare än att sitta å läsa rad efter rad å det är verkligen dötråkig läsning, men man vet att man måste läsa? BLÄ!
Ni får gärna höra av er, eller komma å hälsa på, för jag kommer vara hemma hela veckan å ha dödstråkigt!

Igår var en bra dag iaf. :) Hade trevligt med Sarah och Tove, vi käkade lite onyttiga saker förutom salladen som jag åt, kikade tv, snackade å var ute å åkte lite bil. :)

Nu ska jag skicka in ett arbete, sen umgås med Camilla en sväng tror jag. Hem å plugga ikväll. :S

Slänger in denna låt bara för den är såå vacker, både melodin å texten :) Var med i melodifestivalen 2007.



Alla <3 dag

Ja ni, just denna dag har jag inte så jättemkt att säga om, mer än att den ska spenderas med Sarah och Tove hemma hos mig. Ska iväg snart å köpa nåt gott att äta, sen blir det film och snack bara. Blir nog riktigt trevligt. :)
Mitt bredband har slutat funka också, så lånar Sarahs lilla minipc nu. Är nåt med just det bredbandet för alla som bor i sandviken just nu, bara hoppas att det fixar sig snart. Ringde och frågade tidigare, de sa jag skulle avvakta och testa senare. Så får hoppas på det!

Kvällen igår var kanon! :D Sarah och Sirpa kom lite tidigare till mamma å dom, sen promenerade vi ner till G A. Alla hade spridda platser som sagt, dock bytte jag å Camilla platser så hon fick sitta framför Sarah på typ 25e raden och jag satt på sjätte. Hade bra sikt och såg alla franträdandena skitbra. :D Riktigt drag var det, så jag är helnöjd! Helt rätt att Eric Saade och Andreas Johnson gick till final, två fantastiska låtar! Eric hade sååå grym dans också, sådär ska jag också börja dansa. ;)
Så lyckades jag ju bli med i tv också, haha. Några sek innan Eric sjungit klart sin låt första gången så kom nån man och ställde sig med en liten filmkamera och filmade på mig och hon jag satt bredvid. Tänkte inte så mkt på att han gjorde det för jag var inne i låten, men sen när vi applåderar å jag sitter å svingar med min ballong i luften så märker jag att vi är med. :D haha. Fick en del sms om det också.

Efter det blev det iväg på stan till en förfest vid sibylla där Stina mfl höll till :) Helt okej, tänkte gå in i tältet sen men blev aldrig så pga att det var lååång kö.. var osäkra på om vi skulle komma in å orkade inte stå ute å frysa. Gick till Kharma istället där det också var kö, de hade visst bara övervåningen öppen också så det blev inget där heller. Gick till mcdonalds en sväng istället, jag, Sarah å Micke, Camilla å Jocke kom efter en stund också. Sen hämtade mamma upp oss å jag åkte hem å sov :)
Jag hade iaf en toppenkväll pga melodifestivalen, sen blev den ju mindre rolig, men så är det ibland. Var iaf inte skitsugen på tältet eller kharma, så för mig kvittade det :)

Nuu ska vi strax iväg å handla!
Ha en toppenkväll!

tagga

Nu taggar vi! :) Ska strax ta en dusch, göra mig klar å fixa lunch. Sen drar jag hem till mamma och pappa en sväng, så jag hinner vara där en stund innan. :) Sen kommer Sarah och Sirpa, vi tänkte gå till göransson arena så vi är där redan vid 18tiden. Just pga det kommer vara låång kö in, och 6000 pers. Bättre å ta det säkra före det osäkra. Har lyssnat igenom lite av låtarna på svt:s hemsida också, de flesta lät faktiskt helt okej. :) Speciellt ettan, den var bra! Det var väl låt nr 3, och näst sista låten, som inte var sådär jättebra tror jag.. Men det blir skoj det där. Hade varit jobbigt om det varit 8 seega låtar! :S
Så efteråt drar vi iväg så dom kan få förfesta, och sen blir det tältet. Får se hur långvarig jag blir, hur pass roligt det är å sitta där. Men det blir nog trevligt ändå. :)

Blev en trevlig hemmakväll hos Sarahs familj igår, vi käkade goood tacos, kollade på let's dance och film! Mycket trevligt! Sen fick jag skjuts hem av Sarah, hennes plastlillesyrra Natta hakade också på. Vi cruisade runt lite, innan jag åkte hem och sov. Sandviken är vackert nu med allt dom fixat till. :D

Idag går jag in i vecka 15 också, hihi :) Som vanligt skriver jag lite om vad som händer nu.

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Ögonbrynen växer ut. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling.
Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet. Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.

Jag längtar såå tills jag får se och träffa dig, mitt lilla hjärta. Den som väntar på nåt gott.. Ska göra allt för dig, min stjärna. :) <3



helg igen

Fredag igen, helg för de flesta idag. Nice. :)
Ställde kl på 10.30, för jag har blivit helt fast i serien "våra bästa år". Den är ju sååå sjukt bra! Händer saker hela tiden i den, blir aldrig långtråkigt. Rätt skönt att jag har mycket hemmaplugg, då kan jag se det på förmiddagarna. Men nu får jag vänta till måndag igen med att se det.. suck. ;)
Ska strax duscha och göra mig klar. På eftermiddagen hämtar Sarah och Sirpa upp mig, vi ska åka och handla, sen hem till dom och ha en trevlig fredagskväll. :) Alltid så mysigt å trevligt hemma hos dem!
Försöka fixa skjuts hem sen ikväll kanske, så jag slipper bussen? :S Nån som kör? ;D
Imorron gäääller det :) Åker nog hem till mamma å dom en sväng innan, var alltför länge sen jag var där nu och pussade på missarna! Saknar dom! :)
Sen blir det melodifestivalen för mig, Camilla, Mamma, Peter, Sarah och Sirpa. Alla på spridda platser. Jag och Sarah fick iaf platser så att en sitter framför den andra. Camilla ska sitta på sjätte raden hon, den jäkeln ;P Sen blir det nog tältet en stund senare.. Lillsanna och Stridh skulle nog vara kvar där, å inte dricka så mycket, så då kan jag sitta å vara social med dom. :D Alltid kul å träffa Sanna, händer ju inte så jätteofta. :/ <3

Nu blir det dusch och fix, sen laga någon lunch!
Ha en fin dag!

Leeedig

Jahaja, då var jag ledig ända till tisdag den 23 :) Inte illa! Har ju massa läsning hemma att göra i veckan, men skönt ändå!
Blev skola idag till 12, bara sitta och lyssna och anteckna. Efter det åkte jag och käkade lunch på "Mingel och bar" med Cissi, Emelie, Maria och Helena! :) Blev fläskfilé, potatis och bea för mig, mums! Man lär ju unna sig ibland. Så blev det kika lite i affärer och sen hemgång.
Nu ska jag ta och laga mat strax igen, måste ju ha middag också. Gräddstuvad pytt i panna blir det nog idag! Går fort att göra och är gott. :)
Blir väl bara lugnt hela kvällen sen, tv och chill.. är ganska trött faktiskt. Imorron är det fredag, då ska jag hem på fredagsmys hos Sarah :) Blir trevligt det. Sen på lördag blir det riktigt skooj! :)

Jaa, jag ska väl ta å göra nåt vettigt nu då, som att göra mat typ.
PUSSISSS

<3

Borde plugga mer nu, men kunde inte låta bli att knäppa lite bilder på magen istället. Ska ta tag i boken strax istället. ;D






Jaa.. det har hänt lite sen bilden jag lade upp för två veckor sen på magen! :) <3

Läskigt..

God morron!
Vaknade innan 10 idag av att två gubbar kom hit å skulle byta ut mitt kylskåp som pajat. Har ju haft en lånekyl under tiden. Men nu har jag iaf en stoor frys å en stor bra kyl! Mycket större än det jag haft tidigare, så det är kanon!
Ska ta en dusch strax, sen åka och handla.. så blir det tvätta och plugga resten av dagen. Ingen toppendag, men sånt som måste göras!

Min kusin Carin och hennes mamma Carina (min farbrors sambo) krockade imorse på järbovägen. :S Vet inte riktigt hur det gick till, men antar att dom skulle köra ut på vägen från korsningen, så kom en bil och körde in i dem. Men det gick bra iaf, de fyra inblandade fick åka till sjukhuset, men det blev inga fysiska skador! SÅN HIMLA TUR!!! Men läskigt iaf. :/

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.1799051

Dusch och fix nu!




Hatar vintern!

Jag har sagt det förut, å jag säger det igen... sluta snöa!
Kom hem för inte så länge sen, ska läsa lite plugg så kommer Camilla hit å umgås senare. Lång å rätt tröttsam dag i skolan idag, men det funkade. :) Imorron blir det bara hemma och läsa plugg hela dagen, skola på torsdag igen.
Ser sååå fram emot lördag! Ska bli sjukt skoj å se det där :) Camilla och Sarah är sugna på att dra till tältet sen på jerntorget som de ska sätta upp, det blir där istället för lobby. Får se hur jag gör, om jag orkar haka med eller inte. :) En liten stund, maybe. Kommer ju vara mycket folk.. får väl sätta mig där å kika på folk å dricka cola som vanligt. ;) Blir mer och mer opepp på krogen, ju längre in i graviditeten jag kommer. Har iofs knappt varit ute någonting sen jag fick reda på att jag är gravid.. Juldagen var jag ju ut, men det var ju hur trist som helst. Så var det ju på heartan förra helgen, det var ju faktiskt skoj. Men jag börjar bli rädd om min underbara mage, så det känns bäst för mig att vara med på enbart förfester och chaufför i fortsättningen.
Maten går väl sisådär, när jag käkar luncher blir jag väldigt mätt fort och magen kändes helt uppblåst idag efter inte ens en hel baguette. Men middagarna går bättre.. borde väl släppa snart också med lunchen, att jag kan käka bättre. Illamåendet är så gott som över iaf. :)
Drömde ju om bebisen inatt också, inte så jättemycket.. men först när det var ett spädbarn så var det en liten tjej iaf, som låg där och sov :) Sen måste det ha gått några år, då var det en liten kille istället.. och en envis liten en kan jag tala om. ;p Alltså har jag inte drömt om nåt spec kön än i en dröm, utan bara om både och.. betyder nog att jag inte ska få veta nåt. ;D Men om ungefär en månad så vet jag förhoppningsvis! Kommer nog vara pirrig inför ultraljudet, men samtidigt så jäkla underbar känsla! <3 Att få se barnet, och få veta kön m.m. Underbaaart!

Jag ska väl knäppa någon till bild på magen snart, å lägga in här :)

Nu plugg!

Tjingeeeeling



Heemma

Hej och sorry för det dåliga bloggandet idag!
Vaknade sent, sen har jag pluggat å promenerat lite. På kvällen skjutsade bror Peter mig till Valbo där jag var barnvakt :) Han har precis kommit hem ifrån thailand, hade haft det skitbra, och brun var han. :p
Gick bra med tjejerna, kikade tv, fikade lite å sen försökte jag få dem att sova. Tog ett tag, men sen så. :D Sötnosarna! Hailey som är den minsta av dem är så söt när hon säger mitt namn, "Ulika" säger hon ;D hihi.

Tog en buss till IKEA sen, där fick jag stå en halvtimme å vänta på bussen till sandviken.. tur det inte var såå kallt iaf :) Kändes isf som det var kallare här i sandviken!
Ska sova om en liten stund nu, så jag orkar upp imorron. Går 9.15-15, blir hämtad av Maria också. :) Skönt att få samåka, så man slipper bussen..
På torsdag går vi 9.15-12, sen har vi inläsningsvecka veckan efter, vilket betyder att jag inte behöver vara i skolan på hela veckan. :D Rätt sköönt!

Nuu ska jag strax sova!
Pusss natti!

:D

Den här låten spelades på högsta volym igår i bilen! SÅÅÅ NAJS! Blir så glad och taggad av den!


plugg :/

Sitter hemma, har massa plugg framför mig att göra. Läsa, läsa å läsa blir det! Inge vidare.. Men det måste göras!

Igår blev det melodifestivalen först med Camilla å Sarah, helt rätt att Ola gick till final. Men jag fattar inte hur den där tjejen som sjöng "hot-låten" kunde åka ut?! Svenska folket har ju så sjuk smak så det finns inte.. istället skickar dom det där bandet till andra chansen. :O Jaja, blir skoj nästa vecka att se det live. :)
Efter det igår så skjutsade jag Sarah å Camilla till en förfest nere vid systembolaget.. stod å snackade med Stina en stund, sen åkte jag hem. Blev strax därefter upphämtad av Tove och vi var ute och cruisade hela kvällen :) En sväng till gävle blev det också.
Hämtade tjejerna sen efter lobby, åkte till donken och sen lite mer bil. Så blev det hem och sova. Sarah sov på min soffa, skönt med sällskap. :)

Gick in i vecka 14 igår också, som sagt :) Så vill ju som vanligt skriva vad som händer just nu.

Ca 8-8,5 cm. Det går att se olika individuella ansiktsuttryck. Nu kan man se barnets kön.
Matsmältningsprocessen har börjat komma igång och barnet sväljer fostervatten och kissar. Barnet ligger och "simmar" i fostervatten. Fostervattnet bildas genom vätskepassage från mamman via moderkakan och framför allt genom att barnet kissar. Barnet sväljer vatten och man kan säga att fostervattnet på så vis "cirkulerar" genom barnet redan från 12:e veckan. Det betyder också att det under hela graviditeten nybildas. När barnet sväljer fostervatten händer det att det får hicka. Den vattenmängd som omger barnet ökar gradvis fram till sista månaden och avtar därefter något.
Barnet är inne i en intensiv tillväxtfas som sträcker sig fram till vecka 22. Den blir allt starkare och dess rörelser allt mer målmedvetna. Barnet orkar hålla sitt huvud uppe en liten stund. Dess hand kan gripa, om än lite fumligt och foten kan sparka. Benen är längre än armarna och en del barn har hår på huvudet.

Du är förhoppningsvis inte lika trött och illamåendet har troligen släppt helt. Din livmoder når en bit ovanför blygdbenet. Din kropp fortsätter att förändras. Magen blir allt större, du blir lättare andfådd och din puls slår fortare än den annars brukar göra. De flesta kvinnor upplever trots det att de börjar må riktigt bra nu när de vant sig vid graviditeten och alla nya hormoner.

Underbart :) <3

Plugga var det! :/

:)

Kom precis hem från köpis, varit där med mamma och pappa. Hittade två par "mammabyxor" faktiskt, å ett linne till det. Bra att ha. :)
Ikväll blir det melodifestivalen här hemma med Sarah å Camilla. Kuul!
Igår var en kanontrevlig kväll faktiskt. :)
Sarah å Camilla kom hit först, Tove efter en stund. Sen kom även Stina, Emelie, Pelle och Lihn också. De drack, var väl lite halvsegt emellanåt men det var trevligt. :)
Skjutsade dom till Kharma, sen hann jag hem en sväng, så ringde min käre barndomsvän Johanna också och ville ha skjuts in till gävle för att gå på slick. Så blev att hämta henne och hennes trevliga kompis, inte alltför ofta jag träffar Johanna heller, så det var skoj!
Åkte hem en sväng, sen åkte jag tillbaka till gävle för att hämta Olle! :) Släppte även av hans kompis i valbo. Så åkte vi och hämtade folket på kharma, och sen till mcdonalds en sväng, å sen hit. Skittrevlig och go kille! Kul att träffa honom innan han drar iväg till Bali! Snacka om att ha det bra, jag vill med i resväskan. ;) Men får stanna hemma och plugga jag, och hoppas att snön försvinner.. :p

Några bilder från gårdagen. Jag hade en dålig hårdag så blev mössa för mig. ;P
























Fridaay afternoon

Hej svejs!
Sitter hemma nu, precis varit med Sarah och handlat lite chips, dip, morötter å sånt till imorron :) Så handlade jag lite ingredienser till en ost och skinksås jag ska göra ikväll med, jag älskar verkligen pasta med ost och skinksås. Finns typ inget godare! Bara hoppas jag lyckas med den. Den lär ju inte slå min kära mormors som hon gjorde när hon levde. :) <3 Men det gör iofs ingen mat.

Så ikväll kommer Camilla, Sarah å Tove hit som sagt å dricker, sen drar dom på Kharma. Jag börjar vänja mig att vara nykter med fulla folk, det är inte alls lika jobbigt längre som jag kunde tycka förr. Men det beror ju på att jag har min bebis att se fram emot :) <3
Så kommer Stina, Jocke å en till tjej hit med, trevligt med lite folk. :)

Nuu ska jag ta å läsa lite plugg strax, så jag slipper sitta exakt hela söndagen. :S På måndag kväll ska jag vara barnvakt igen åt Nova å Hailey också, så där försvinner tiden. Lika bra att sätta fart nu direkt. ;)

Först slänger jag in denna oerhört fina låt med Rise against :)
Sen även en låt som var med i ESC 2008, ukrainas bidrag. Sååå snyggt nr, snygg dans, snygg utstrålning, ja allt!

Hoppas ni får en nice kväll :)


Torsdag och helg

Snacka om att jag inte bör klaga, som går så lite i skolan. Har helg nu, å går bara tisdagar å torsdagar som sagt. Å andra sidan borde jag få klaga lite på att vi har mycket läsning. :S Några kapitel ska vara lästa å frågor ska vara besvarade till tisdag, å en del av en bok samt en hel bok ska vara läst till torsdag nästa vecka :S Ja, dom är inte snål med att ge ut uppgifter. Jag kommer inte hinna läsa allt, så jag läser det jag tycker är viktigast!
Blir sova om en stund, reedan trött. Camilla kom hit ikväll, vi käkade sallad och kollade på "Baksmällan". Besviken på den filmen måste jag säga, hört så bra om den, men det var inte min typ av film. Alldeles för överdriven för min smak. :S

Blir väl läsa lite plugg innan jag somnar, sen imorron ska jag å Sarah åka å handla lite gotta till lördag. Melodifestivalen ju ;) Wiiho ! Hon, Camilla å Tove ska på Kharma imorron också, så de förfestar väl här och jag skjutsar nog dit dem å hämtar dem. Hoppas de får skoj fast det är Kharma det handlar om. :)

Går in i vecka 14 på lördag :) Jag älskar min mage. ;)

Plugg å natti om en stund då!

Godnatt !

andra avenyn

Helluu !
Sitter hemma, nyss käkat. Oxjärpar, potatis, pepparsås å sallad blev det idag :) goott, har jag matlåda till imorron med!
Går imorron mellan 9.15-15, sen har jag heelg :) Ska försöka läsa lite imorron kväll dock i de kapitel vi ska läsa, så tar jag resten på söndag å måndag.
Fixat resten jag hade i Perspektiv på läraryrket med, så nu är jag klar å godkänd i den kursen :) Skönt, bara att sikta in sig på den jag har nu. Min utbildning är något jag inte tänker ge upp, fast att jag ska ha barn. Blir ju hemma ett år som sagt, skulle säkert vara bekvämt å bara jobba sen eller fortsätta vara hemma när det gått ett år, men det är något jag aldrig skulle göra. Utbildningen tar jag på allvar, förskollärare ska jag bli :) Vill ju ha ett fast jobb så småningom, å en bra och trygg ekonomi för mig å mitt hjärtegull. :) Snart är det inte ens en månad till jag får se dig <3 Längtar så!

Blev en fika på marangoni med Sarah idag, mycket trevligt. Dock blev vi lite smått halvrädda för en kille som satt å råglodde på oss, och såg ut som han knäppte kort eller nåt. SCARY! :O :P

För övrigt idag så har tankarna gått en del... på vad jag tycker är det osexigaste på människor. Haft en del diskussioner med vissa om det här med, och vi alla tycker lika. Något jag tycker är riktigt osexigt, är när personer är alldeles för på och efterhängsen? :S Nu syftar jag inte på nån speciell, så ingen ska ta åt sig. Bara märkt att det här är ganska vanligt.
Men finns det nåt osexigare än en person som smsar sms på sms hela tiden till den den är kär i? Får personen inget svar så skriver den fler sms.. man tycker personen borde vara smart nog att förstå när den andra inte är intresserad, vilket inte alla verkar göra? Det känns bara såå.. desperat. Varför inte tagga ner lite? Märker man att personen man hör av sig till inte gör det lika ofta, eller inte verkar spec intresserad så kanske det vore lika bra att lägga ner och se om den personen hör av sig istället? Hör inte personen i fråga av sig, så är den förmodligen inte intresserad heller, kanske lika bra att acceptera? Eller bara fråga rakt ut vad personen känner, å få ett svar direkt så man vet om man kan lägga ner?
Nu menar jag inte att det ska vara tvärtom heller, hur roligt är det med någon som är intresserad och kör nåt slags spel och ska verka ointresserad fast den inte är det? Klart personen ska visa intresse, inte det som är poängen. Men det finns väl vissa gränser? Jag förstår inte riktigt hur folk tänker som gör såhär, och jag har väldigt svårt att fastna vid folk som har varit såhär på mig, eller om någon skulle vara det. Men det är min åsikt, andra kanske tycker det är trevligt med folk som är för på. Vad vet jag. :p

Var bara tvungen att skriva ner vad jag tycker, skriver ju oftare vad jag gjort om dagarna i denna blogg.. så lite omväxling förnöjer. ;)

Nu blir det nog bara chill till andra avenyn blir. :)

Puss på er ! :)

Början av sommaren, Stinas studenfest. Jag å Sofia. :) Där drack jag cider, dröjer det läänge innan jag gör igen.. nästa sensommar eller höst kanske. ;)



treevligt

Idag var första skoldagen. Verkar riktigt hyfsat än så länge, klassen verkar bra. Kände ju en del sen innan också, så det är skönt. Gick 9-15, så fick jag skjuts hem.
Så blev det en promenad med Sofia, efter det gick vi hem till henne. Stina kom också dit, och vi umgicks och käkade mat :) treevligt.

Ledig imorron, går på torsdag igen. Sen heeelg! På lördag är första deltävlingen i melodifestivalen ;) yeaaah! Årets höjdpunkt! Blir ännu roligare lördagen efter när vi ska till göransson arena och kolla på det :)

Ingen bloggardag för mig idag, så lika bra jag lägger ner.

GODNATT! :)

Ja, då ses vi på lördag

Precis ätit mat, det blev stekt falukorv, potatis och morotsstuvning idag :) gooott!
Sarah kommer hit om ett tag å hämtar sin dator tror jag, sen blir det outsiders kl 8. Måste ses. Kanske kikar på 13 snart 30 också som blir kl 9, den är bra :)

Nåt mer som är bra är denna reklamlåt, i love it.


Leess

Nu får det väl fan sluta snöa snart?! Så less på det här nu, å kallare ska det bli. :/ Väck mig när det är vår ute..!
Imorron börjar skolan igen, blir nog rätt mycket plugg på en gång.. bara att ligga i nu, så jag orkar med det här halvåret, sen tar jag en break ett år och blir bara hemma med hjärtat mitt istället. :)

Ska snart iväg på en promenad tänkte jag.

Om det är någon som har nåt fint namnförslag som förslag på att mitt barn ska heta, så får ni gärna dela med er av det :)
Jag har ju några st redan, men det kan aldrig bli för mycket.
Tjejnamn är enklare.. då har jag Nova, Nellie, Tea, Nora, Stina, Alva.. Elin är också fint :)
Pojknamn har jag Linus, Rasmus, Eddie, Albin.. Är väl de jag kommer på nu.

Nova å Linus var väl de som var mest aktuella, men jag är fortfarande inte helt säker.. Camilla sa att vi kallar barnet Novlin så länge eftersom det stod mellan de namnen, och vi inte vet könet :D De tre första bokstäverna i båda namnen. Haha, hon är för rolig min sis! <3

Have a nice day !





RSS 2.0