Öf och valbo.

Nuuu var det ett tag sen jag skrev igen, joorå! Sitter bara hemma nu, har en liten kille som precis har somnat. Jag hade bror Peter här på besök för en stund sedan, så han fick hålla Alexander sällskap några minuter medan jag sprang ner och köpte välling och gröt, som jag hade glömt. Stackaren hade skrikit precis hela tiden, han träffar ju inte sin morbror sådär superofta så var väl inte så konstigt. Först gick han fram till han och satte sig i knä, men det gick ju bra så länge jag var med. Men han blev lugn så fort jag kom. :)
Nej, han somnade sent ikväll fast att han vaknade 7 imorse och sen sov 1 timme och en kvart ungefär, mellan 11.45-13. Men, vi har varit i valbo hela eftermiddagen och han somnade 5-10 minuter i bilen på vägen hem, och då blir det ofta såhär att han blir vaken längre. Hade han hållt sig vaken i bilen hade han somnat som en stock efter vällingen.. Försökte verkligen hålla han vaken i bilen men det blev omöjligt efter ett tag. Men jag får kanske sovmorron imorron, vem vet ;)

I förmiddags var vi på Öppna förskolan, jättetrevligt och Alexander hade roligt som vanligt. Träffade bland annat Nathalie och Lukas där, Linda och Malou, och Emmorna och deras pojkar :) Sen blev det hem och sova och äta för Alexander, sen for vi som sagt in till valbo på eftermiddagen. Blev en del handlat! Först var vi in på Toys'rus och handlade lite presenter till Alexander, han fyller ju 1 år på torsdag!! Helt otroligt!! Skriver efter torsdagen vad han fick i present. ;) Sen en sväng in på IKEA, handlade lampor och lite smått där med. Sen in på köpis där jag handlade ett linne och två tröjor till mig själv, mascara och nagellack (blått den här gången) och lite kläder till Alex. Träffade även Petter, Maria och Hailey där, det var verkligen inte igår. Senast vi träffades var i februari tror jag, är ju ett halvår sen :P Shiit.. så Alexander och Hailey fick träffas också, roligt att se de små kusinerna ihop. Hihi. De kommer nog också hit på kalas på torsdag. :) Tänkte ha för familjen och släkten då på torsdag när han fyller, men sen på lördagen ska jag och Alexander ordna ett litet barnkalas också. Har bjudit de som vi mest har umgåtts med under hans första år, hehe.. så det blir 4 pojkar med Alexander inräknat och 2 flickor, som det ser ut nu så kommer alla. :) Ska bli kul!

Annars har denna vecka flygit förbi, precis som alla andra veckor... i måndags har jag ett minne av att vi hade farmor här på besök, hehe. I tisdags var vi till Öppna förskolan en stund på eftermiddagen, träffade Jullan och Bella där med, det var väldigt lugnt med barn den eftermiddagen.. idag var det mycket mycket mer, verkar vara mest på fredagar. Sen på tisdagen var vi till Arbetarbladet och knäppte kort på Alexander så han blir med i tidningen på torsdag. Han log inte, han såg mest förvånad ut när han tittade på kameran och funderade vad vi gjorde ungefär. ;) I onsdags tror jag inte så mycket hände, var hemma hos mamma å pappa bara. Men igår tvättade jag på förmiddagen, sen kom Sirpa hit och gjorde slingor på mig och Camilla. Jag blev nöjd! Är nästan blond nu igen, som jag var för två år sedan, haha.. men det är kul med förändringar då och då! :)

Nu sitter jag bara här och är ruuuskigt taggad till morrondagen!! Då är det fest och utgång som gäller, vi ska vara här hemma först och dricka. Ska bli bra väder dessutom, då kan vi sitta på min uteplats, perfeeekt! Blir några tjejer, sen ska vi dra ut i gävle. Woohooo! Kommer nog  vara smockat med folk, är ju cruising i gävle också + fint väder + löningshelg.. joorå det blir nog en del! Kul det, men jobbigt när det är sådär smockat med folk på krogen tycker jag, blir ju såå sjukt varmt jämt! Men, jag känner på mig att det blir en toppenkväll!! :) Innan ska jag och Sarah (får se om det blir någon mer) ut och äta också, mys!

Och på måndag kl 13 börjar jag skolan!! Det börjar med en teknik-kurs, tror ni jag är dåligt nervös?! buhu :( Massa folk jag inte känner, men de känner varandra.. gah. Bara hoppas det går bra!

Nej, jag ska ta och bänka mig i soffan och glo lite på tvn, sen blir det nog sova ganska tidigt.

Hoppas ni alla får en jättebra helg!! Sköt om er. Puss

Bra helg!

Hej svejs!
Sitter här med vått hår, har precis färgat det och väntar på att det ska torka sen ska vi göra slingor. :) Fanny är här hemma hos mig och hjälper både mig och Camilla att färga våra hår. Så hon får jobba hårt med båda våra hår idag. ;) Behövdes verkligen nu på mig! Alexander är hemma hos mamma nu några timmar så han slipper vara med och härja med all hårfärg.

Har haft en jättebra och mysig helg. :) I fredags var det ju öppna förskolan som jag redan skrivit om, sen på eftermiddagen gick jag och Alexander upp till Hemmakväll och hyrde tre filmer och handlade godis. Jag hyrde Scream 4, Black Swan och Love & Other drugs. Har bara kikat på Scream 4 än som jag gjorde i fredags kväll, den var faktiskt bättre än alla andra Screamfilmer jag sett.. riktigt förvånande slut måste jag säga!

Igår regnade det ju konstant nästan, vi fick i alla fall besök av Julia och Bella hela eftermiddagen, jättetrevligt!! :) Massa tjattrande och skvaller. ;) Sen på kvällen kom Cissi hit!! Har inte träffats sen april så det var verkligen på tiden.. hon hade även med sig sin jättevackra hund Fenix, hur fin som helst. Bara ett halvår gammal. :) Alexander sov hela tiden han, så han fick inte träffa Fenix.. hehe, kanske var tur det, man hade fått hålla koll hela tiden annars. Han älskar ju verkligen djur, ska alltid på katterna hos mamma och pappa så de är typ rädd för han. Ett himla passande, något husdjur blir det då inte för oss än på några år, det får vänta det! ;) 
Nej, men Fenix somnade sött efter en stund och vi satt bara och tjattrade och pratade.. så himla trevligt och mysigt! :) 
Sen idag fick vi besök av Nathalie och hennes lilla charmtroll Lukas.. såå goo! Massa prat idag med, och barnen lekte. Såå trevligt!! :) 

Ja så ikväll ska jag ta mig en kik på Black Swan i alla fall, får se hur den är. Har hört både bra och dåligt om den :P Psykologisk thriller typ..

Men nu ska jag torka håret och göra slingor.

Puss på er.

Slänger upp en bild på Cissis fina Fenix! 





Öppnis

Hejss svejs! :)
Kom hem för en stund sen, Alexander sover. Han ska få mat så fort han vaknat! Blir en sen lunch idag..
Har ju varit på Öppna förskolan nu på morronen med Julia och Bella, jättetrevligt och det märktes hur kul de tyckte att det var. :) Alexander brydde sig ju inte alls om mig, haha.. fanns så mycket annat som var mer intressant. ;P Träffade även lite fler mammor vi känner, sen sjöng dem också och det var roligt det med. Men sen var det två trötta barn när vi åkte hem, Alexander somnade i bilen han och sover än som sagt. Han somnade ju dessutom så sent igår kväll, inte förrän 10snåret och så vaknade han imorse när jag gick upp, vid 7.15.. Så inte undra på att han var trött. :P

Det har blivit lite sådär nu, ibland ganska så sena kvällar och så vaknar han runt 8... tror han inte behöver lika mycket sömn mer som han behövde förut, händer ju ibland nu att han bara sover en gång om dagen, även om det oftast är två. Ska försöka göra så att jag håller han uppe till efter lunch och så får han sova efter det, då kommer han förmodligen bara sova en gång om dagen och sen blir han kanske att sova lite tidigare på kvällen.. Men får se hur det går, svårt att hålla han vaken när han är trött också!

Annars då? I onsdags tvättade jag bara, så Alexander fick vara hos mamma och pappa en stund, sen igår följde vi med Linn till forsbacka och hälsade på hennes mamma och småsystrar. :) Även det uppskattades av Alexander, full fart där med, hehe.. han gillar verkligen när han kommer till nya ställen och miljöer.
Sen på kvällen kom Sarah och Camilla hit, kollade på Sex and the city-filmen och fick oss några goda skratt. :D 

Planer för helgen då, någon? Här är det ont om planer. Färga utväxt och fylla i slingor på söndag ser det ut som, annars vette 17. Ska ta oss iväg på en promenad lite senare och småhandla lite också.

Ha en fin helg allihopa!

jahapp..

Klockan är 23.30 snart, kanske dags att ta och sova? Trött är jag i alla fall. 

Nu är det snart en vecka sen jag skrev igen (!!), dagarna bara flyyyger fram, seriöst. Idag har jag och lilleman haft besök av Julia och hennes Bella samt Linda och hennes Malou. :) Såå söta. Alexander hade tur idag som fick besök av dessa två bruttorna :) hihi. De lekte så bra tillsammans, och vi mammor hade en trevlig pratstund. ;) 
Detta gjorde även att Alexander inte somnade sin eftermiddagslur förrän 17.20 ikväll, jag försökte verkligen hålla han vaken, tänkte att då kunde han ju få vällingen lite tidigare runt 19 (brukar oftast ge den 19.30 tidigast), men det var omöjligt.. Så jag lät honom sova en halvtimme, sen fick han minsann komma upp. Han var sen vaken till 21.30, hihi. Jag får väl sovmorgon till 8.00 imorron då förmodligen, det har jag även fått de senaste mornarna.. såå skönt! 

Annars då? Jobbade sista dagen i lördags, så nu är jag ledig fram till nästa måndag, då skolan drar igång igen. Sjukt nervös kommer jag vara då! Fy :( Så himla jobbigt med en ny klass, har absolut ingen aning om vilka som går där. Även nervös inför allt plugg som kommer komma.. känns som det kommer bli jättemycket på en gång. Åh, låt det gå bra!! Blir en tuff tid framöver med mycket att göra.. kanske jag behöver efter att ha slappat så länge. Eller slappat och slappat, det där tar jag fan tillbaka. ;P Heltidsjobb att vara förälder minsann, och ännu mer när man är ensamstående sådan. 

Imorgon ska jag tvätta, så då får lilleman åka iväg till sin mormor och morfar några timmar. På torsdag ser det ut som vi ska hänga med Linn till forsbacka och hälsa på hennes mamma och småsystrar, ska bli kul. :) Och på fredag ser det ut som det blir öppna förskolan! Ska bli kul det med, himla längesen vi var där nu, och nu får ju även Alexander ut mycket mer av det med. Har ännu inte hört något om dagisplats, men förhoppningsvis får jag veta snart hur det blir.. Om han kommer in i november så är det ju jättebra att gå på öppna förskolan ofta, åtminstone minst en gång i veckan så han vänjer sig genom det liksom. 

Alexander går ju mest hela tiden nu förresten, väldigt sällan jag ser han krypa. Och pratar och babblar gör han.. han tycker gärna om och följa efter mig, och blir ofta grinig när jag går ifrån honom. Då kommer han efter mig, låter lite smågrinig och säger "mamma". Hihi, ens hjärta kan ju smälta när han gör det, underbara vackra unge. <3

Hmm, nej nu lär jag ta och sova. Sov gott! 



Bio

Hej hopp!
Lilleman sover sin förmiddagslur, själv hamnade jag här. Han ska få lite mat när han vaknar, sen får vi se vad vi hittar på, blir nog en promenix ner till konsum i alla fall. :) Ikväll kommer mamma hit och nattar honom för jag blev bjuden på bio av Sofia. :D Tackar man inte nej till! Vi ska gå här i Sandviken och vi ska se Bridesmaids. Verkar bra! Har inte varit på bio på över ett år så det ser jag fram emot! Och det var ännu längre sen jag gick i sandviken :P 

Annars dessa dagar då? Jobbade i måndags å tisdags, flöt på som vanligt. Ledig igår och idag, sen blir det sista jobbpassen nu i helgen då som sagt. Igår var det bara lugnt hela dagen faktiskt, var och handlade och grejade. I tisdags var Sarah här på kvällen och kikade tv, och vi åt kladdkaka. ;) mums! Icas kladdkaka med mandel i, det är typ den godaste jag ätit. Godare än alla hembakta t.om :P 

Ja det var väl allt för nu.. kort och tråkigt inlägg :P Jag är i alla fall tacksam för vädret som blivit lite svalare, tålde inte den där värmen på slutet. 

Ni får ha en jättebra torsdag! :)

Pussisss

Oj oj

Men hallå!
Nu är jag duktig som slänger in ett blogginlägg såhär sent, börjar ju jobba kl 7 imöra så jag borde sova NU NU NU. Men jag SKA, strax ;)
Slut på denna helg också då, nu laddar vi inför sista jobbveckan! Skön vecka är det också, går 7-13 imorron och tisdag, ledig onsdag och torsdag, går 15-21 på fredag och 7-13 lördag och söndag. Jo tack, det blir bra det. Sen har jag två veckors ledighet innan skolan drar igång. Ska försöka göra klart mitt herbarium som sagt, så fort som möjligt. Tänkte ju gå ut och fota det sista idag men det spöregnade ju fan konstant :(

Annars har det varit en lugn och bra helg. Igår var det mys och bus med världens finaste lilla kille, på kvällen blev det tacos och lugnt här med Syster och Linn. :) Alexander också då såklart, men ingen tacos för hans del. ;P
Idag har jag tvättat, behövdes verkligen! Sen varit hos mor och far hela denna dag. Måste bara säga att jag är såå himla tacksamma mot dem, å att de ställer upp så mycket som de gör med allt. Verkligen guld värt! 

För övrigt är allt bra, men jag är ganska less också.. hur sjutton i helvete kan DU bete dig på det här jävla viset?! Så fruktansvärt förbannad så det finns inte ord alltså. Sitter och tycker synd om dig själv, istället för att ta ansvar? Ja det är ju jävligt moget.. DU är en omogen person har jag kommit fram till! Trodde inte det förut men så är det. Du har uppenbarligen inte vuxit upp ordentligt, det är inget mer med det! Tråkigt men sant!! Allt var väl roligt och spännande i början, men är det inte längre? Har jag rätt eller fel? Idiotjävel!!!

Sådär, var tvungen att ventilera mig lite.

Sova var det, men först bjuder jag på tre nytagna bilder av min sötnos :) 


Godnaatt :)

Halloj!
Fredagkväll ännu en gång, sommaren lider mot sitt slut. Måste säga att jag är så fruktansvärt trött på värmen som var både idag och igår. Jag gillar värme annars, men har ju inte riktigt tid att njuta av den fullt ut heller, fan minsta ansträngning jag gör så svettas jag som bara den! :O Blir såå irriterad av denna värme, och det ser ut som det ska bli svalare i helgen, det är sååå välkommet från min sida.

Annars har jag ledig helg nu, jobbat i veckan som var nu istället. Blir bara lugnt, imorron och på söndag ska jag ut och leta lite blommor så jag blir klar med det där jäkla herbariet någon gång, som ska vara klart inför skolan om några veckor. Sen imorron kväll ser det ut som det blir tacos med Camilla och Linn! Mys! :D Tvätta ska jag göra på söndag också, det behövs.. 
Har bara en vecka kvar på worket också. Går korta dagar dessutom, 7-13 måndag och tisdag, ledig onsdag och torsdag, 15-21 fredag och 7-13 lördag och söndag. Sen är jag ledig två veckor, och sen drar skolan igång den 30 augusti. Såå pirrig inför den, jag ska ju börja i ny klass och allt eftersom jag varit hemma ett år och varit mammaledig, känner inte en människa.. fy, aldrig varit med om det förut. :/ Hoppas hoppas det är en bra klass och att jag kommer in bra i den, att de är snälla mot mig. ;) Buhuu, nervööst. 

Annars funderar jag vad det blivit med mitt sötsug?! Fattar inte, förra helgen handlade jag lösgodis, hela påsen åt jag upp fort, likaså idag handlade jag lösgodis och samma visa en gång till! Nog för att jag är en godisråtta, men såhär fort har jag aldrig ätit godis förr, och aldrig känt sånt sug! Ska väl visserligen ha lingonveckan snart, men brukar inte vara såhär sugen för det.. inge sparsam jag eller. :P

Jaja, ikväll har det varit lugnt. En trött kille somnade efter vällingen innan 19.30, han har ju varit hos mormor och morfar lite den här veckan när jag jobbat och han har sån otrolig energi när han är där. Det har han väl alltid, men hemma hos dom är det något extremt. Ofta sover han ju fortfarande två gånger om dagarna, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, men är han där kan han sova en timme om dagen, om ens det ibland, sen är han vaken resten.. precis som att han känner att han inte vet hur länge han får stanna där, så han måste ta vara på tiden ;) Haha. Såå himla livlig och busig där, är väl för att det är större att röra sig på. Förhoppningsvis blir det inga problem att lämna han på dagis sen när han kommit in på det, sån full fart som det är jämt när han är på nya ställen, tycker det är så kul att upptäcka och utforska allt. :D
Innan han somnade kikade vi på Emil i Lönneberga (har förresten fått höra att Alexander är lik Emil, mest för att han är så ljushårig som han, och han är extra lik han när han har sin blåa keps på sig också), sen när han somnat kollade jag lite på 101 dalmatiner, som gick på tv4+. 

Men nu är jag en trött mamma, ska ta och krypa ner jag med.

Hoppas ni har en bra fredagkväll allesammans, drick lugnt om ni är ute och röjjer. :D
Puss å kram, godnatt

Allsååång

Hej hopp!
Nu var det några dagar sen igen som jag skrev, nästan en vecka sen.. Tappat motivationen helt känns det som. Beundransvärt till dom som orkar blogga flera gånger varenda dag, å fixa och dona massa med sin blogg. Men har man en massa läsare blir man lite mer taggad också antar jag. ;D Själv har jag tappat en massa sen jag inte bloggar så ofta mer.. 

Kikar faktiskt på Allsång på Skansen nu men vad himla tråkigt det var idag! Inge roliga folk med... men nu kom ju Johnny Logan dit och sjöng den fina låten Hold me now, den är ju sjuukt vacker.

Men ah, sen jag skrev sist har det inte hänt supermycket, jobbat i helgen, annars umgåtts och myst med Alex. Träffa Julia och lilla Sötis-Bella i söndags eftermiddag. De leker så himla bra ihop dom två, jätteroligt :) Satt i parken och sen var vi här en stund. 
Igår blev det hem till Sarah och chilla på kvällen när Alex åkt till mamma och pappa för att sova där, då jag började 7 imorse.
Jobbar 14-21 imorron, sen 7-14 både torsdag och fredag. Ledig lördag och söndag! Hade faktiskt tänkt på en utgång nu på lördag först, men skjuter fram det till den 27 aug istället, när man fått pengar och allt. Just nu äre ont om pengar, så jag spar mig istället. Sen ser jag fram emot att bara få vara med Alexander i helgen istället, då jag jobbar nästan hela veckan. Alexander som blev 11 månader igår. En månad kvar till hans 1års-dag. Det är helt galet, hur kan det gå så jäkla fort?! Mammas stora fina kille :) 

Nej, ska väl se klart på tv och sen ta mig en dusch.. så får det bli en tidig kväll!

Hihi, Alexander ville också vara med och hjälpa till att sopa, när vi hade farmor/gammelfarmor på besök i fredags :)

Och på bilden under här kommer en glad nybadad kille gående mot mig, igår när han blev 11 månader :)

RSS 2.0