BF + 10

Hej!
Vaknade vid 7tiden imorse av att jag hade en skapligt stark sammandragning, men den försvann ju givetvis efter en stund och jag somnade om. Gick upp lite tidigare idag, hade kunnat sova vidare men måste ju sova i skaplig tid ikväll så jag orkar upp imorron, eftersom vi ska vara inne i gävle tidigt imon bitti. Får se vad de säger då, ska bli riktigt spännande. 
Jag fick en kommentar om att det kan hända jag blir igångsatt imorron, jag har också funderat på det, ifall det är så att vattnet försvunnit lite.. så vi får väl se om jag skriver här imorron då, annars är jag nog kvar på förlossningen. ;) Hoppas ju att de säger imorron att de kommer sätta igång mig, vill ha ut han nu! Samtidigt kommer jag bli nervös av det med, att liksom veta att värkarna kommer sätta igång och rädd för smärtan som kommer komma, jag hoppas ju att de ska komma naturligt när man inte är beredd. Men men, det väger iallafall upp mer att han kommer så snart som möjligt så jag blir gärna igångsatt imorron om jag får. :D
Annars är det väl bara att åka hem och vänta igen.. det visar sig.

Fint väder var det idag, får se vad som händer. Får försöka göra nåt så att tiden går iallafall.. :p
En dusch blir det till att börja med!

Btw, ni som kommenterat anonymt de två senaste gångerna får gärna skriva era namn, mycket roligare om man vet vem som kommenterar. ;) Apropå bild så får vi se, kanske hinner någon till innan han kommit. :)

Pusss!


BF + 9

Ojojoj, vilken envis liten rackare jag har i min mage. :p Han verkar då trivas där, det är ett som är säkert. Bra det iallafall, men nu vill VI ha ut dig! :D så det så.
Ringde in och bokade ett ultraljud till onsdag morron iallafall, redan 8.20 ska vi vara där. Så nu har man det att se fram emot också, men hooppas ju självklart på värkar innan ;P Får se om det blir ett litet augusti eller september-barn vi får, jag tror då nästan mer på september just nu. Men helst så tidigt som möjligt i september, isf :p

jahaa, hur ska man få dessa två sega dagar att gå då, om man inte får värkar? Trist väder också :/ :/ Det löser sig nog på nåt sätt :P

Jag å Sofia på Stinas studentfest, juni 09.


BF + 8

Goddagens!
8 dagars övertid idag.. hm. Imorron blir det ringa in och boka ultraljud iallafall! :)
Jag å Viktor drog en sväng in till gävle igår på cruisingen, gick runt där ett tag å kikade på alla snygga bilar. Skönt att komma ut lite, blir knäpp av att gå hemma och vänta :P
Sen åkte vi tillbaka till viken och hämtade upp Sarah å Camilla som skulle ha skjuts in till gävle, så vi skjutsade dem och sen blev det hem och kika film bara.

Söndag idag, får se vad som händer och sker. Blir nog bara chillingtime, en promenad sen kanske.

Have a nice day my friends!

BF + 7

Hej hopp!
Blev en trevlig kväll igår hemma hos Sarah. Jag och Viktor skjutsade dit Camilla för de skulle dricka och gå ut i gävle, Fanny kom dit också. :) Så hade de ingen skjuts till gävle heller, så då kunde vi lika gärna skjutsa dit dem tänkte vi.. hade hoppats på värkar på vägen in till gävle så kunde vi åkt dit på samma gång, men icke ;p Kände så mycket i torsdags, men hela dagen igår, å hittills idag har det varit jättelugnt.. tyvärr. En veckas övertid idag.
Jaja, bara att hålla ut! :)

Får se vad som sker denna lördag då, lutar väl åt lugnt med tv/film/godis eller liknande ;P

Ha en bra dag/kväll! :))


BF + 6

Som ni ser, blev inget åka in igår kväll.. hade lite värkar till å från, men förmodligen var det nog bara starka förvärkar. Den senaste jag hade var inatt.. hoppas på fler idag nudå. Han retas där inne i magen, bråkstaken, nu får han ta å komma ut istället. :D Vi är otåååliga!
Sov lääänge idag.. får se vad som sker annars.
Vad händer för er denna fredag?


BF + 5

5 dagar övertid, men nu tror och hoppas jag att det är på g! Vaknade vid 10 imorse av att jag hade en rätt stark värk, den höll i sig till 11.10 ungefär.. sen blev det lugnt. Tog en dusch, och då blev det en ännu starkare värk, kändes som jag skulle spy... den försvann den med, sen dess har det varit rätt lugnt ändå. Har lite småont nu med, men ingenting motför tidigare.
Men nu håller vi alla tummar å tår för att det är på gång! <3 Hoppas på att det ska bli mer värkar, å att jag får åka in ikväll/inatt.. men man ska inte hoppas för mycket, vi får se helt enkelt.

Sov en stund nu, ifall vi behöver åka in senare.. ska ta och vila lite till nu.
Ha det fint allihop! :)

BF + 4

25 augusti.. Stina å Sarah tippade på att han skulle komma idag, men än har det inte blivit något iaf. :/ suck :P

Vaknade för en stund sen efter en sköön powernap, får se vad som sker resten av dagen? Viktor drog sig iväg till hofors en sväng, kommer tillbaka senare ikväll.. Camilla ska iväg hon med, så jag har ingen aning. Seegt! Tjata med mamma till mcdonalds kanske? ;) Blev så sugen på det av någon anledning!

Ni får väl ha en bra dag alla! :)
Pussis!

BF + 3

Heelloj!
Inte hunnit skriva något idag, så nej tyvärr, fortfarande ingen bebis.
Blev en sväng hos barnmorskan igår, allt såg bra och fint ut som vanligt.. bokade ingen ny tid, utan nu blir det bara en efterkontroll där senare. Nu är det bara att vänta vidare på värkar.. hade en förvärk imorse vid 7tiden, som dock försvann fort :/
Om det inte hänt något innan måndag ska vi iaf ringa och boka in ett ultraljud som kommer vara på onsdag nästa vecka. Men det samtalet hooooppas jag att jag slipper ringa. ;)

Tagit det riktigt lugnt idag, blev ett skönt bad tidigare, sen sov jag två timmar på eftermiddagen. Bra att sova mycket på dagarna nu ifall vi kommer behöva åka in en sen kväll/natt..
Nu ska vi hem till Stefan och kika på hans dator, sen blir det lugnt med fångarna på fortet och film!

Ha en fin kväll!

BF + 2

Mjahaa, ännu en dag utan något som skett.. hade någon svag förvärk igår kväll, samt kände jag huvudet som trycker på bra neråt emellanåt men inte mycket mer än så. Tyvärr.
Blir ett besök hos barnmorskan i eftermiddag iallafall, som sagt. :)
För övrigt var det en niice dag/kväll igår, Sofia kom hit å sällskapade oss på eftermiddagen, mycket trevligt. :) Sen blev det en sväng till viking med Viktor, Sarah, Camilla å Tove. Jag å Camilla åt, de andra kikade på. ;p så blev det hem hit och kika film bara, nice nice.

Fint väder var det idag med, får bli en promenad sen efter barnmorskan så kanske det skyndar på värkarna, haha vem vet. Hoppas hoppas hoppas du kommer i veckan iallafall! Men den som väntar på nåt gott.. :)

Ha en bra dag i solen!



BF + 1

Hej hopp!
Nej, ingen bebis än, å ingen antydan till värkar tyvärr. :/ Blir ett besök hos barnmorskan imorron iallafall, får se vad som sägs där :)
Igår kväll var en sköön kväll, blev en låång promenad med Viktor, tänkte att det kanske sätter fart på värkarna, men icke. :p Sen kikade jag och Camilla en stund på "Alice i underlandet", stängde dock av efter mindre än halva filmen, INTE våran typ av film. :P
Blev en annan komedi på tv istället som vi kikade på..
Idag kommer Sofia hit en sväng på eftermiddagen, det blir trevligt. :) Å ännu senare så kommer Sarah också. :) Verkar bli en inte alltför seg söndag trots allt, det gillas!

Nuu ska jag ta mig en dusch å fixa lite.
Ha en fin dag! :)

BF <3

Jaha, då var det magiska datumet här. 21 augusti. Ingen bebis än dock, och inga värkar. :/ Hmf. Jag tror inte att det blir idag, men hoppas går ju alltid. ;p Nej, jag tror att när det väl är dags så kommer värkarna komma en sen kväll eller en natt, har en känsla av det.. men hursomhelst känns det ändå bra att passera det här datumet, då vet man att det är ääännu närmare, och faktiskt kan bli närsomhelst.
Det jag hoppas på är att jag slipper bli igångsatt pga att det gått för lång tid eller något annat, kejsarsnitt är heller inget önskemål jag har. Jag hoppas helt enkelt på att det blir naturliga värkar, och en inte alltför jobbig förlossning.

Nååväl, får se vad denna lördag har att bjuda på annars? Tacos ska vi äta senare iallafall, en promenad ska jag ta också!


1 dag

Otåååålig är jag! Allt känns segt, tiden går långsamt och jag vill bara ha ut bebis nu. Vore coolt om han ville komma imorron när det är bf, det är inte så vanligt alls att man får barnet precis på dagen, därför vore det så bra om han kom imorn. Värkarna kan få komma ikväll, sen imorron bitti är du ute om jag får bestämma. :) hihi.

Spelade nyss nintendo wii med Viktor, får se vad dagen har att erbjuda.. trist väder å!

tröktröktrök!





hihi

Tjohej!
Sitter bara här och tar det väldans chill.. Blir nog att jag och Viktor skjutsar in Sarah, Camilla å Stina till gävle senare, de ska ut ikväll.
Kom nyss in i rummet här, så ser man Betty ligga i spjälsängen. Det får hon inte göra, men hon är svår att bli arg på för hon är så söt, å förstår hon tycker sängen ser väldigt mysig ut. Var ju tvungen att ta kort på henne, men sen fick hon inte vara kvar där mer! :P







2 dagar

Hej!
Inte blivit nåt bloggande idag heller, får försöka skärpa mig :P
Tillbringat kvällen hemma hos Sarah iallafall, med henne, Camilla, Viktor å Baggen. Sjukt trevligt! Spelade spel och kikade tv.
Nu var det sleeptime :))

Eftersom kl är efter 12 så betyder det bara 2 dagar kvar till bf. <3 Kom ut nu snart, vi längtar efter dig!

Godnatt!

tröök

Sitter här och letar efter trökblommorna i boken men det går inge vidare idag.. usch, hatar å leta. Jag hatar å leta efter saker annars med, som man tappat bort eller liknande, vilket betyder att jag avskyr detta lika mycket. Bläsch! Var sugen på en promenad å men det ösregnar ju ute.. får se vad det blir resten av kvällen då, någon film eller liknande. Blommorna lägger jag ner nu iallafall..
Får väl glo på sista avsnittet av allsång på skansen eller nåt. :P

Hoppas ni mår bra!
Tjiiingeling

sleeptime

Hejssan!
Inte blivit något bloggande idag, inte haft tiden riktigt till. Så nej, jag är inte inne i gävle och föder barn, om det var någon som trodde det. Tyvärr måste jag säga. :)
Blev först stan en sväng med Camilla idag, hittade en sån där söt skylt på Fru Nilsson, "här bor en prins". Känns som ett måste. Blev en glass för oss på stadstrappan också.
Därefter åkte vi hem en sväng, sen gick vi ut och käkade på napoleon med Sarah. :) gooottis!
Viktor kom dit sen med, han är här hemma hos oss nu också. Ska vara här nu fram till förlossningen.. :)

Får se vad morrondagen bjuder på då?

NU är det sleeptime iallafall, godnatt på er! :)

magen idag.

Linnet som satt bra på mig för tre-fyra veckor sen, går knappt att ha längre :O Haha. Men inom kort sitter det förhoppningsvis riktigt bra igen :P



underbara vecka 40 <3

Ja ni läsare, idag går jag in i vecka 40 som sagt. Shit, fattar inte att det gått 40 veckor! Jävlar inamma, vad fort det gått.. men inte klagar jag! ;D
Beräknad födelse om 6 dagar, får se om jag fått innan dess.. många som verkar tro att jag kommer få före, runt den 17e-19e. Hoppas ni har rätt mina vänner, vore fantastiskt att få åka in och föda så snart som möjligt :) Jag däremot tror ju tyvärr inte det, jag tror att jag kommer gå över en vecka-10 dagar någonting. Vi får se, vi får se.. Jag som inte varit nervös inför förlossningen är det fortfarande inte heller, men liite pirrig måste jag ju säga att jag är ändå. Hoppas hoppas hoppas att jag får en åtminstone hyfsat lätt förlossning.. Har ingen aning om vilken smärtlindring jag kommer använda mig utav heller, men det är som barnmorskan sa, det vet man inte förrän man väl är i situationen.

Cirka 50-52 cm och 3,5-4 kg. Barnet fyller ut hela din mage. Allt är klart.
Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar livmoderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av alla kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen.

När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det kan vara nästan som ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift. Du har något stort och överväldigande att se fram emot. Att föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa! Lycka till!





sova?

Jahaapp, sitter man här i den fuktiga jävla värmen igen.. ska snart lägga mig och sova med fläkten hårt blåsande på mig!
Blev en sväng till farmor idag med pappa å Camilla, hon var hundvakt så var en riktigt mysig labrador där. :) Hur söt som helst! Sen hem å käka å chilla. Därefter gjorde jag och Camilla sällskap med Christofer som skulle käka på monroes.. sen blev det en sväng till Högfors som satt å drack öl, de drog vidare sen. Jag å Camilla kikade på film, den där flight 93 eller vad den heter gick ikväll.. rätt bra, men inge vidare rolig film. :/

Söndag imorron, tröökdag. Men jag går ju in i vecka 40, det känns stort! :)

Godnatt då!

rastlös!

Sitter här hemma och chillar, bror Stefan är här och spelar lite rockabillymusik och dricker, så umgås lite med honom.
Sjukt rastlös annars, fyfan.. Camilla är inte hemma och har ingen balkong att gå ut på heller, de har tagit bort den nu å ska göra större. Bra att de ska bygga större, men mindre kul att ha hela helgen utan balkong. Hoppas den är klar på måndag! :)
Blir fredagen den 13e sen på tv, tänkte kika på den i brist på annat. Passar ju bra just idag också. ;D

Blev en kort promenad tidigare, hade tänkt ta en längre men lillen i magen tröck på så mycket med huvudet nedåt så det blev för obehagligt att gå.. blev att sätta sig på en bänk med mp3n istället, funkar det med. ;D

Imorron är det en vecka kvar till bf, bör tilläggas :)) <3

Puss på er!

varmt!

Åh, sitter här å svettas, så sjukt varmt i detta rum! Vill inte ha fönstret öppet nu på kvällen heller för alla insektsjävlar som kommer in...  man har ju varit dum och glömt det öppet någon gång, sen har man haft taket fullt med massa äckliga kryp! Tur jag har en fläkt iallafall, den är min bästa vän! ;D
Haft en bra dag, eller kvällen var trevlig iallafall med Sarah som kom förbi. :) Hon hade med sig en jääättesöt nalle med en svart å vit-randig tröja som det stod "älskling" på, sen en svart å vitrandig mössa som det stod "gullunge" på. Ja, de var till barnet alltså. Så himla söta saker, tusen tack älskade du! :)
Annars idag har det varit en rätt seg dag, har inte varit på nå humör alls.. mina graviditetshormoner är som de är emellanåt, kan bli så arg och känslig för ingenting emellanåt. Började ju i princip grina när jag brände fingret lite på kokande vatten idag.. AJ! Sen är det såååå skönt med en powernap på eftermiddagar, men ojoj vad arg jag blir när jag vaknar. Aldrig haft spec dåligt morronhumör som vissa har, men just det där att vakna på eftermiddagen efter att bara sovit någon timme.. mooorr! ;p
Så går jag bara och längtar mer och mer efter att få åka in och föda, vill ha ut dig nu, älskade lilla barn! :) Men ska försöka att inte vara alltför otålig.
Imorron SKA jag iallafall börja sätta mig ner och leta efter blommorna i böckerna till skolarbetet, får ju tiden att gå lite om inte annat. ;p Får se hur det går med det, är ju iofs fredagen den 13e imorron... ;)

Någon med planer för helgen annars?

PUSSIS, godnatt!

mjaha

Hej!
Vaknade precis efter en powernap, hur skönt som helst. Ska strax ner och äta med Camilla på monroes, vi kände vi inte orkade göra mat ikväll, och mamma är å jobbar. ;p Haha.
För övrigt har jag inte mycket att komma med.. 10 dagar kvar idag till BF, helt otroligt att du snart är här. Går verkligen inte att föreställa sig, jag är så nyfiken på dig, hur du ser ut och din personlighet. <3 Jag älskar att vara gravid, har haft en så bra graviditet som varit smärtfri, och har varit så mysigt med den växande magen och att känna dina rörelser. MEN, nu vill jag ha ut dig och träffa och ta hand om dig, älskade du. Men som sagt är det du som avgör när du vill göra det, visar sig om du vill komma tidigare eller om du trivs i min mage, och väljer att stanna en stund till.

Jag hoppas i varje fall på att du väljer det tidigare alternativet. ;)
Hihi.
Ha en bra kväll alla!

PUSSSSIS!

städdag

Heey!
Sitter här rätt utpustad, städat hela dagen och fixat å donat.
Nuu ska jag och Camilla strax ta en promenad tänkte vi. Får se vad som händer annars, lånade ju en annan bok på bibblan när jag var där också, som jag blivit helt fast i. :p Går typ inte att sluta läsa! :)

Här en trailer på babysittern jag beställde igår. :)



måndag

Tjabba!
Blev en sväng hos barnmorskan idag igen som sagt, allt såg bra ut som vanligt. :) Fick tid igen den 23 aug, bara hoppas att jag slipper det och redan har lillen här då. :) Annars är det som det är.
Efter det åkte jag & Viktor till monroes och åt, därefter hem hit och spelade nintendo wii. Jag, han och Camilla åkte till bibblan sen för jag var tvungen att låna växt/blom-böcker, tänkte jag ska försöka bli klar med herbariumet så snart som möjligt. Redan imorron ska jag börja sätta mig och kika på växterna, så skiten är gjord sen.
Beställde även en babysitter idag över nätet, den ska komma inom några dagar så kort kommer på den då. Rätt dyr, men riktigt praktisk! Går att ha från de är nyfödd till de blir 1½-2 år, hur bra som helst. Går att göra om den till mer stolliknande sen typ.. ja, kort kommer som sagt.
Nu ska strax jag och Camilla hem till bror och kika film! Ha en fin kväll! :)

Den här låten giillar jag verkligen! Kanonbra!!


Vecka 39 <3

Heeej :)
Söndag idag, å det innebär en ny graviditetsvecka. Vecka 39 idag, loove it.
Ett besök hos barnmorskan blir det imorron också, kanske det sista eller näst sista åtminstone? ;P

Vid den här tiden brukar det vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi "boar" och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.




Updaate

Hej där!
Dålig uppdatering från min sida, hade ingen riktig ork igår, soorry!
Blev bara chill igår på dagen iallafall, på kvällen kom Viktor hit och kikade film. När han dragit så tog jag och mamma en skön kvällspromenad! :) Nice att jag kan gå i princip lika fort som innan fast jag är i nionde månaden. ;)

Idag blev det en tripp in till köpis för en fika med Linda! :) Inte träffat henne på ett år ungefär, så kul med lite snack och skvaller. ;D Me like!
Får se vad som sker ikväll.. Camilla är seg som festade igår, så blir väl bara en film eller nåt med henne.
Idag är det bara två veckor kvar till beräknad förlossning, wee. :)) Såå spännande nu!

Snyggingen idag! :D




<3

Blev en rätt soft kväll/dag ändå. Promenix med Camilla ner till stenbryggan, sköna ljuva sommarkväll! Där efter hem och kika på Black Jack. Haha, gammal bra film!
Nuu ska jag sova sött, godnatt på er! :)

Jag älskar dig så <3




Idag då?

Nu har jag sett Sex and the city 2 också, jag å Camilla gjorde det igår. Den var väl helt okej, men ettan är bra mycket bättre! Hände lite för lite i den här filmen tycker jag.. men ni får se å avgöra själva :))

Vad händer idag då? Någon med några roliga planer till mig, pleease? Solen skiner ju också, vill hitta på nåt!

Yesbooox!
Men vi får väl se vad det blir.
Ha en fin dag då :)


Home again

Hej hopp!
Kom hem nyss nu, blev en svängom på stan och fika med Camilla, Sarah, Christofer å Linn. :) Jag fick även fler babykläder och en höstoverall till lillprinsen av Linn. Tusen taaack! :) <3

Jag och Camilla var ner på Dollar store sen innan vi for hem, hittade en söt skylt som det stod "Prins" på, den ska sättas upp så fort som möjligt.
Vad sker och händer ikväll då? Blir väl film som vanligt förstår jag, det är det kvällarna är till för nästan :p

Have a niiiice kväll :)

Nollningen, ett år sedan. :D


Nice :)

God kväll!
Kom precis hem, blev en tripp till köpis och IKEA med mamma idag. Hittade lite fler saker till "Alexander". :) Två handdukar, mer påslakan, två gosedjur, en sån där skallra att ha när han blivit lite större, en sån där grej man hänger ovanför spjälsängen som dessutom spelade musik.. skitmysigt. :) BB-väskan är packad å så gott som klar också, gäller att vara ute i god tid.
Börjar få fler förvärkar nu också, vaknade inatt av att jag hade det i 3-4 min.. men sen lugnade det ner sig. :) Det står verkligen inte på nu, jag är så nyfiken på om jag kommer få tidigare eller om jag går över.. :)

Knäpper väl säkert kort någon dag på allt. :)
Nuu ska jag gå ner och umgås med Camilla!

Pussis!


:))




monday

Hej!
Kom precis in, var ut en sväng och solade lite.. skönt när det inte är sådär äckligt varmt, jag älskar ju solen annars. :) Fick även några fler kort på blommor, måste ju försöka bli klar med det där herbariet snart.. Nu har jag de flesta blommor iallafall, nu återstår att hitta på alla 50 i böcker och skriva ner dem och skicka in. Kan ju vara bra att göra det så fort som möjligt, i å med att bebben kan kika fram i princip närsomhelst, det vet man aldrig. :) Sen kommer jag varken orka eller ha tid med några skolarbeten.. skulle iofs kunna spara det till nästa sommar annars, eftersom jag ändå ska börja i en ny klass. Men känner det vore skönt att ha det gjort, nästa sommar tänkte jag jobba lite dessutom och när jag är ledig tänker jag tillbringa tid med min son! :)
Sen är ju jag som jag är med att skjuta upp saker också. ;P som typ skolarbeten.. men nej, måste försöka göra ett ryck med det där!

Vad sker ikväll då? Jag var sugen på att dra in till valbo idag och kolla på IKEA efter lite mer saker till lillen, småsaker som alltid är bra att ha. Men mamma är och jobbar så finns ingen bil här hemma.. får se vad jag hittar på ikväll istället. Får bli valbo nån annan dag i veckan istället, imorron kanske?

Ni får väl ha en bra dag, hör av er om det händer något! :D

PUSS!

Vecka 38 <3

God morgon!
Vaknade vid 10 av att jag var såå kissnödig.. trycka på min blåsa är han duktig på att göra. ;p så käkade jag frukost, sen somnade jag om en sväng å vaknade nu.
Blev käk på viking igår med Camilla å Sarah, sen hem till Sarah å kika film. Linn kom förbi en sväng också med lite babykläder till mig, som hon hade från sina småsyskon. En vinteroverall fick jag också som jag var i behov av till honom, och en rolig leksak. Tusen tack gumman! Sarah & Camilla skulle till 8an senare, jag drog hem då istället, pratade och umgicks med mamma. Ikväll jobbar pappa natt, så det blir chill bara.. jag, mamma å Camilla tänkte laga iordning lite tacos. ;)

Söndag idag, å jag går in i vecka 38 :) <3 Nu är augusti här också, månaden jag aldrig brukar längta till annars, men nu har jag längtat efter den länge. Får ju dock se om det blir ett augustibarn, man vet aldrig om han väljer att kika fram i september.. jag hoppas dock på att det blir redan innan den 21 när jag har tid, hihi. Men det är han som bestämmer!
Det sitter ju i generna det där också har jag hört, å när mamma väntade första så gick hon över 14 dagar t.ex .. hoppas jag slipper det bara. :P
Hur som helst, är du såå välkommen mitt hjärta, jag längtar så efter dig! :)

Vikten är oftast mer än 3 kg. Barnet räknas alltså som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall.
Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.

Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen.
Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Fråga alltid din barnmorska om du undrar över något eller om det är något som oroar dig.


RSS 2.0