Hemma igen.

Hej allihopa! :D
Nu har ni inte hört från mig på nästan en vecka, men nu är vi äntligen hemma igen! Vår älskade Alexander kom till världen den 1 september kl 19.47 :) Kan skriva mer om själva förlossningen sen, men det var iallafall så att vi åkte in på ultraljudet tidigt på morronen den 1 sep, dom märkte då att fostervattnet hade börjat minska liite.. inte alls så att det var farligt, men de beslutade sig för att sätta igång mig i och med att det börjat försvinna lite grann. Sen på kvällen kom han och jag känner mig som världens lyckligaste. <3 Går inte att beskriva känslan, det är helt otroligt vad jag älskar min lilla kille. En ganska rejäl kille är det också, han var 54 cm lång och vägde 3900 gram när han kom ut. Sen minskade han lite det första dygnet, men sen har det gått uppåt igen. Igår morse vägde han 3950, och idag ett dygn senare, vägde han 4104.

Vi blev ju dock kvar ända till idag, kom hem nu sent på eftermiddagen. Det är såhär att alla födda bebisar får fostervatten i lungorna i och med födseln, detta är fullt normalt men från fall till fall så kan de få sin avföring i fostervattnet. Det råkade då bli så att lite av denna avföring hamnade i hans lunga, vilket gjorde att det blev en infektion på den. Detta är vanligare än man tror, det händer varje dag. Han fick antibiotika mot detta, i form av pencillin som tog bort denna infektion. Vi trodde först att det skulle ta en vecka-10 dagar innan pencillinet hade brytit ner infektionen, men våran lille grabb är en kämpe så han klarade av det på hälften av tiden, dvs fem dagar. Så detta är inget allvarligt som skett, utan infektionen är helt borta nu pga pencillin och stark pojke. ;D Våran grabb det!
Jag och Viktor bodde alltså på BB de första två dagarna, medan Alexander bodde på barnavdelningen. De senaste dagarna fick vi istället flytta ner till en föräldravåning, medan han var kvar på barnavdelningen. Men nu de senaste två nätterna vi varit där så har han sovit med oss. :) Har bara gått upp och gett han antibiotikan när det behövts..
Iallafall, från och med nu kommer det mer uppdates här än vad det gjort de senaste dagarna.
För övrigt är det en riktigt snäll kille vi fått, han är så lugn och gosig. Har kommit igång jättebra med amningen, mycket mjölk finns det åt han :P Han äter som en häst, vår lille prins. När han inte gör det så älskar han att ha napp :)



De två första bilderna är ifrån när han precis kommit ut :)




















Kommentarer
Postat av: Linn Sundin

han är ju helt bedårande! :D <3

2010-09-06 @ 22:08:39
Postat av: sirpa

grattis igen, vilken otroligt söt liten kille

2010-09-06 @ 22:10:41
URL: http://hhannadror.blogg.se/
Postat av: Nicklas

JAA! Haha! Mina största gratulationer till er!

Galet söt liten grabb det där!

Skönt att allt gick bra!



2010-09-07 @ 06:08:43
Postat av: LillSanna

Ååå vilken liten sötnooos! Så otroligt gullig att man riktigt smälter :)!! Grattis igen gumman :)!<3

2010-09-07 @ 15:03:14
URL: http://sannawelen.blogg.se/
Postat av: Karolina,mamma till Liam bus

Grattis : ) Han är ur söt ! Man blir ju helt bebissjuk : )

2010-09-08 @ 21:39:39
URL: http://karroh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0