plugg :/

Sitter hemma, har massa plugg framför mig att göra. Läsa, läsa å läsa blir det! Inge vidare.. Men det måste göras!

Igår blev det melodifestivalen först med Camilla å Sarah, helt rätt att Ola gick till final. Men jag fattar inte hur den där tjejen som sjöng "hot-låten" kunde åka ut?! Svenska folket har ju så sjuk smak så det finns inte.. istället skickar dom det där bandet till andra chansen. :O Jaja, blir skoj nästa vecka att se det live. :)
Efter det igår så skjutsade jag Sarah å Camilla till en förfest nere vid systembolaget.. stod å snackade med Stina en stund, sen åkte jag hem. Blev strax därefter upphämtad av Tove och vi var ute och cruisade hela kvällen :) En sväng till gävle blev det också.
Hämtade tjejerna sen efter lobby, åkte till donken och sen lite mer bil. Så blev det hem och sova. Sarah sov på min soffa, skönt med sällskap. :)

Gick in i vecka 14 igår också, som sagt :) Så vill ju som vanligt skriva vad som händer just nu.

Ca 8-8,5 cm. Det går att se olika individuella ansiktsuttryck. Nu kan man se barnets kön.
Matsmältningsprocessen har börjat komma igång och barnet sväljer fostervatten och kissar. Barnet ligger och "simmar" i fostervatten. Fostervattnet bildas genom vätskepassage från mamman via moderkakan och framför allt genom att barnet kissar. Barnet sväljer vatten och man kan säga att fostervattnet på så vis "cirkulerar" genom barnet redan från 12:e veckan. Det betyder också att det under hela graviditeten nybildas. När barnet sväljer fostervatten händer det att det får hicka. Den vattenmängd som omger barnet ökar gradvis fram till sista månaden och avtar därefter något.
Barnet är inne i en intensiv tillväxtfas som sträcker sig fram till vecka 22. Den blir allt starkare och dess rörelser allt mer målmedvetna. Barnet orkar hålla sitt huvud uppe en liten stund. Dess hand kan gripa, om än lite fumligt och foten kan sparka. Benen är längre än armarna och en del barn har hår på huvudet.

Du är förhoppningsvis inte lika trött och illamåendet har troligen släppt helt. Din livmoder når en bit ovanför blygdbenet. Din kropp fortsätter att förändras. Magen blir allt större, du blir lättare andfådd och din puls slår fortare än den annars brukar göra. De flesta kvinnor upplever trots det att de börjar må riktigt bra nu när de vant sig vid graviditeten och alla nya hormoner.

Underbart :) <3

Plugga var det! :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0