oops..

En vecka och två dagar sen jag skrev! Är det okej? Nej! :p
Men faktiskt, så har jag tappat motivationen helt att blogga, jag gör det emellanåt. Den här gången har jag inget annat att skylla på.. jag försöker och göra så gott jag kan, huvudsaken det ;) hoho.
Men vad har hänt den senaste veckan då?

Jag har varit i skolan mestadels, det har varit lite plugg på hemmaplan med men ändå inte supermycket. Men från och med måndag ska jag ut på VFU (praktik) i 6 veckor, det ska bli kul! Jag skulle ju egentligen ha varit på Västanbyns förskola, där var jag för två år sedan och hade gärna varit där då det är nog den bästa förskola jag varit på, och då har jag jobbat på ganska mycket olika också. :) Men tyvärr, så har min llu:are (lokala lärarutbildare) Susanne börjat jobba på Kungsgårdens förskola istället. Jag fick gärna komma dit och vara där om jag ville, det hade jag gärna gjort på ett vis eftersom Susanne är toppenbra på alla sätt och vis, säkert är förskolan jättebra den med. Men, jag kände att jag helst är på ett dagis i Sandviken så jag har cykelavstånd. Visst, kungsgården är ju inte långt bort, det tar väl ca 10 min med buss, men då skulle jag behöva slösa med pengar på det, samt gå upp tidigare om mornarna och stressa, det känns segt när jag inte behöver. Så jag ska vara på tallbacksgården i norrsätra istället. Jag hoppas det blir bra, det är mycket barn där med olika nationaliteter, det var 8 olika språk på den avdelningen jag ska vara på. Så det blir en utmaning, men det ska bli riktigt intressant och kul! Det ser jag fram emot..
Så nu vet jag vad jag ska göra i 6 veckor framåt, alltså ingen skola förrän i november igen.. men det är ju inte så enkelt att vi bara ska vara där som att jobba, nej jag har ju massa uppgifter jag ska göra också. Bland annat ska jag filma barnen (dvs de barn som det är okej för föräldarna att jag filmar) och sen skriva ett arbete om det, sen ska jag göra lite "teknik-uppgifter" med barnen med. Samt en uteaktivitet.

Annars då? Ja man har ju inte hunnit med sådär supermycket.. massa mys och bus med Alexander som vanligt när jag inte varit i skolan. I helgen så lekte vi med Jullan och Bella, sen i onsdags var vi på Öppna förskolan på Sigridsgården, där vi aldrig varit förut. Det var mindre barn där, och bara ett rum att vara i, så det var mycket lugnare än på Smassens.. vi träffade Julia och Bella, Linda och Malou, samt Emelie och Stella där av de vi kände. :)
Sen idag blev det Öppna på smassens, där träffade vi de ovanstående jag skrev, och även Natta och Lukas. Så Alex hade många av sina kompisar där, som vanligt bryr han sig inte alls om mig. ;) Han fick även skjuts av Lukas i en sån där gåvagn, haha.. skulle man ha knäppt ett kort om man haft kameran med :)

Nu kan jag ju inte gå med han på Öppna på flera veckor bara för jag ska ut på VFU. Men hans mormor ska få gå med han ibland istället.. det är ju bra att han vänjer sig mer och mer innan han börjar dagis. Ja för just det, han har fått dagisplats från å med november! :D Dock inte på något av de dagis jag sökte, det var fullt på dem. Men han ska börja på Solgårdens förskola istället, det blir ju ändå inte superlångt, går fort om man cyklar. Sen har jag hört mycket bra om det dagiset med, så jag känner mig riktigt nöjd ändå. Stor och fin gård, nära skogen också. Blir nog toppen! Känns riktigt spännande att han redan ska skolas in på dagis, min lilla bebis är ingen bebis längre.. eller det kommer han nog alltid vara, men ja. ;D

Annars idag åkte jag och Alex in till valbo med mamma och pappa. Jag handlade en del till både mig och Alexander, en tjockare mössa och tjock tröja till honom, plus ett par byxor och en till tröja, och ett fem-pack strumpor. Till mig själv blev det jeansleggings från Cubus, två tröjor från Gina plus leggings och en sjal, bh och trosor från Lindex. Hade sån där rabattkupong.
Så det blev lite fynd.. Alex hade ju såå roligt där med, iaf så länge han slapp sitta i vagnen. Ojoj vilken fart det är på han, han älskar verkligen att vara ute sådär i nya miljöer. Springer överallt, springer fram och tar på folk, ställer sig i vägen för dem och drar i deras kassar, så träffade han en liten flicka (kanske något år äldre än honom) som han nästan skulle krama om, och sprang efter henne osv osv .. hihi. Sen på det där "lek-golvet" så ville han vara med de stora pojkarna när de "spelade fotboll" där, skulle springa med och vara med han också.. så otroligt stolt över min duktiga lilla prins. <3 Mitt allt, vad jag älskar denna lilla människa.

Återstår att se vad som händer annars i helgen. Ska till ÖB en sväng imorron, sen ska jag fixa lite inför VFUn. MEn annars är det lugnt, är det någon som har tråkigt får ni väl höra av er ;)

Försöker fortfarande ladda upp bilder här men det går inte.. kanske har något med datorn att göra?! Konstigt är det i alla fall.

Nej ska väl lägga mig och läsa lite Veckorevyn, sen sova sött.
Godnatt på er. :)

onsdagkväll...

... och jag ska strax gå och sussa sött. :)
Lilleman sover redan han, men det var inte alls länge sen han somnade. För ca en timme sen ungefär.. Han har varit hos mamma och pappa idag när jag var i skolan ända till 16, och sen tvättade jag efter det, så då fick han stanna där en liten stund till. Då hade han somnat vid 16.30 tiden, så där har vi anledningen. Men han har ju fått feber också, stackarn. :( 39 grader visade temperaturen ikväll när han kommit hem. Han fick ju ettårs-vaccinet i förmiddags, vi var på bvc med han då, så det är ju därför han fått feber. Gav han lite alvedon och sen verkade han bra mycket piggare, får se om han är feberfri imorgon eller inte då.. Han får vara här hemma hela dagen i alla fall, så kommer mamma hit och är med han här istället. Jag går i skolan till kl 15 imorgon, men är ledig på fredag. :)

Förresten så vägde Alexander nu 10.520 gram och är 79,5 cm lång. Han har ökat på bra som vanligt i längden, men med vikten var det lite sämre denna gång, så sköterskan sa att han får gärna äta lite mer. Det är absolut inget som är konstigt just nu med hans vikt, men han har inte följt sin egen kurva så ordentligt som han gjort innan. Vi ska tillbaka med han igen när han är 15 månader och väga, så får vi se hur det ser ut då.. Men han har faktiskt ätit bra för det mesta, men han rör sig ju så mycket hela tiden med.. Sitter ju nästan aldrig still. ;) Så det är ju därför.. Sen är ju varken jag eller Viktor känd för att vara direkt överviktiga heller, haha så han har ju att brås på. :)

Ja, annars då? Det har varit skola hela veckan lång, men det har gått fort.. dagarna bara flyger fram! Än har inte det här ordentliga storpluggandet kommit igång, men det är på ingång.. vad roligt man har att vänta sig. ;P Njae. Men, det är bara att bita ihop och ligga i, så ska det nog rulla på! Sirpa var här i måndags också, och uppvaktade Alexander lite i efterskott. Han fick fina bilar och ett par mjukisbyxor av henne. Själv fick jag en fin ljuslykta, fast jag inte ens fyllde år nyligen. Hihi. Tusen tack!!

Får se vad som sker i helgen då? Plugga lite antar jag, och bara mysa och vara med Alexander. På fredag ska jag och Sarah ha fredagsmys förresten!! <3
Och Camilla och Björn, de jäklarna, har dragit till Turkiet. Planet gick idag vid 18tiden tror jag, så de är nog framme nu. Fasen vad skönt att komma iväg från det här vädret. Men å andra sidan är jag inge sugen på att åka med Alexander när han är så liten, det känns som det skulle bli stressigt och jobbigt att vara med han utomlands när han är så liten, man kanske inte skulle få njuta så mycket själv. Vet att många åker med deras barn när de är såhär små och det är upp till var och en, men jag personligen väntar hellre till Alexander är 5-6 år och kommer ihåg resan och har mer nytta utav den än vad han skulle ha nu. :)

Försöker läga upp bilder nu med men det går inte?! Förstår inte varför.. Så det blev inge bilder den här gången heller. :P

Ska sova nu i alla fall, så man orkar upp imöra..

Natti natti :)

sunday evening

Tjenixen! :)
Söndag kväll då, å helgen har flygit förbi fort. Det har varit en lugn och skön helg, har inte blivit så mycket gjort.. bara myst och busat med Alexander hela helgen. Igår hämtade mamma upp oss så for vi ner på stan en sväng där det var en liten marknad, tog en lott och vann ett gosdjur format som ett hjärta, som det stod "Kiss me" på, den fick ju Alexander såklart. :D Annars var det lugnt, idag har vi varit hos farmor och hälsat på, passade även på att intervjua henne om tekniken genom åren (en uppgift vi har fått från skolan att vi ska intervjua en person över 70 år).
Ja nu väntas det skola hela veckan lång.. ledig på fredag är jag, då ska jag nog ta med mig Alexander till Öppna förskolan. Var ju över två veckor sedan nu, och han har ju så roligt där. Så ska vi träffa Jullan och Bella någon dag med, det är ett måste för nu saknar nog de två skruttarna varandra tror jag. ;D

För övrigt har jag fått sjuuukt ont i tandköttet, tror jag har fått en ordentlig inflammation där! Måste ringa tandläkaren imorron.. ja för det behöver jag ju verkligen göra av med pengar på nu, när det blivit så mycket utgifter ändå! SUCK! Men kan inte gå och ha såhär ont heller :/

Vad kan jag skriva mer då? Det går i alla fall jättefort med Alexander, lillkillen blir såå stor.. han går ju sen snart två månader tillbaka, men det har jag ju skrivit förut. Han har blivit himla himla mammig för den delen också, jag kommer alltid i första hand och verkar vara den som duger till 100 %.. hihi. Men det blir ju lätt så när vi bor själva tillsammans. När jag är hemma hos mamma och pappa, så går jag upp på övervåningen och han är kvar nere, då ställer han sig vid grinden och grinar och ropar "mammaaa", hihi.. gobit! Det är lika här hemma med, visst kan han sitta och leka själv men han vill oftast att jag är i närheten. Går jag iväg så följer han gärna efter.

Nej nu ska jag snart sova så jag orkar upp imöra.
Tänkte bjuda på några bilder från Alex 1års-kalas men bilderna vill inte laddas upp när jag provar, så jag får prova igen en annan dag..

Godnatt :)


BACK!

Heeeej alla. :)
Jag vet att det var sjukt länge sen jag skrev, typ två veckor sedan. Men nu har jag verkligen haft en bra anledning till det med!

De flesta av er vet det nog redan, men jag har haft inbrott i lägenheten... Det var efter vi varit ut i gävle lördagen för två veckor sedan, så kom jag hem runt 03.30 på natten och märkte först att datorn var borta, å att altandörren var uppbruten. Märkte sen att en massa mer saker var borta med, t ex kläder, skor, mp3-spelare, laddare till mobilen, och det konstiga var att de även tagit allrengöringsmedel, tvättmedel, sköljmedel, duschcreme och parfym..:S varför tar man såna saker?? Aja, det är anmält i alla fall, får se då om något händer eller ej. Sakerna lär jag väl aldrig se igen! Suck.. så fruktansvärt förbannad å besviken, bara tanken på att nå idioter har varit här och tagit mina saker.. fyfan. Det jobbiga var att jag tyvärr INTE hade hunnit skaffa någon hemförsäkring heller! Flyttade ju hit i slutet av maj och sen har det varit så mycket i sommar med jobb och allting, så jag har ju haft tankarna på det, men sen har det inte blivit av.. såå typiskt!! Men nu har jag skaffat iallafall.
Så det är alltså därför jag inte har bloggat heller, pga att jag inte haft någon dator.. Men nu har jag fått en dator av min vän Baggen! TUSEN TACK!! Så himla snällt.. Skärmen är det dock värre med, har en gammal ful skärm som stått å skräpat hemma hos mamma och pappa, den får duga så länge men jag vill ha en ny snart. Så om det är någon som har en dataskärm ni vill bli av med, hojta till så köper jag den till rimligt pris! :)

Nej fy sjutton, sen efter det där inbrottet har det varit en jobbig period för mig. Känns som allt bara gått emot mig, smågrejer osv.. t ex köpte jag en ny mobilladdare, var säker på att det var rätt laddare också så jag tänkte ju inge mer på det. Men sen ska jag ladda den, då märker jag att det inte alls funkar! Plus att kvittot är borta.. såå less. Betalade ju 300 för laddaren, så måste jag köpa en ny!! Lånar syrrans så länge, men det kan jag ju inte göra hur länge som helst. :P Och det är bara en av grejerna som gått emot mig.. Nej helt ärligt har jag inte mått hundra den senaste tiden, känns som jag kommit in i en riktigt tung och mörk period. Men det börjar kännas bättre, å jag hoppas det fortsätter så och går åt rätt håll!

Förresten för er som inte vet det, så fyllde ju min lilla kille 1 år förra torsdagen! :) Den 1 september.. hihi, han blir så stor. Som tur var så var jag ledig den dagen med och det blev kalas på eftermiddagen såklart. Mamma, pappa, Camilla, Peter, Stefan, Farmor, Viktor, Paul, Petter, Maria och Hailey kom hit och firade honom då. :) Han fick jättemycket fina presenter, såå roligt. Tårta fick han också, och det gillade han verkligen.. när han ätit upp sin egen bit var han inte sen med att greppa åt sig sin morbrors tårtbit med, hihi.
Sen på lördagen hade vi ett litet barnkalas istället, och alla vi hade bjudit kom hit också! :) Det var Julia och Bella, Linda och Malou, Emma och Alvin, Nathalie och Lukas, samt Helena som hade med sig både lilla Filip och även hans storasyster Linnea. :) Fikade och pratade, och barnen lekte såklart.. han fick även en massa fina presenter av dem, tusen tack!
Blev tyvärr inga bilder från barnkalaset för jag hade inga batterier i kameran då, men det blev från då när han fyllde år.. de kommer en annan dag, orkar inte lägga upp dom nu. ;)

Annars då? Skolan har ju börjat också.. den som jag var så nervös över, men jag hann knappt bli det heller bara för inbrottet var precis innan så man fick så mycket annat att tänka på. Men nervös var jag allt! Men det har gått bra, det verkar vara en bra klass. :) Stor är den också, vi är nog 40 st ungefär. I måndags-tisdags var vi i Smörnäs också, vi går ju en teknik-kurs så vi åkte dit genom den. Fick laga mat utomhus, hade lite tävlingar på kvällen och fick sova i tält. Helt okej ändå, dagen efter när man skulle åka hem så var det segt, då ville man bara hem. Men det gick bra, var inte nå kallt att sova i tält heller, som jag trodde det skulle vara.
Vi läser alltså två kurser nu, en teknikkurs och kulturmöten 2, snart blir det även vfu i 6 veckor framåt.. spännande! Bara hoppas att det går bra nu att plugga och att jag har orken till att fortsätta.. ska göra så gott jag kan!

Nej det var väl allt för mig, jag uppdaterar snart igen. :) Nu blir det sova! Sköönt.

Puss på er, godnatt.

RSS 2.0