Flytt!

Hej hopp på er fina!
Då var helgen över och imorron är det flytt på g! Wiihoo, äntligen får vi vårt boende, jag och min lillälskling. Ska bli toppen! Viktor å pappa hjälper till, lilleman får vara hemma med mamma/mormor.. men känns som man har maaassor att göra, såå mycket som ska fixas och donas. Blir väl inte en lugn stund på hela veckan kan jag tänka mig :P Men det är det värt. Så bli inte förvånade om ni inte hör alltför mycket av mig under den kommande veckan.. får se när jag först å främst får internet, har ju ett virus i datorn som måste fixas också. Hatar att vara utan internet, hoppas det inte tar alltför lång tid. 

Annars har helgen varit ganska så lugn, flyttade in lite smågrejer i lyan med Viktor å Paul i lördags, tack tack för hjälpen! :) Var cruising igår, blev inget för mig dock, vi ska gå ut den 11e istället så jag taggar till dess :) Ska bli riktigt skoj, å självklart är det gävle som gäller.
Nu ska jag packa vidare i flyttlådorna, samt duscha! Sen sova!
Hoppas ni får en fin vecka!
Mitt allt, älskar dig mer än allt, vackra du! <3 För dig gör jag allt!

finväder!

Hej hopp!
Torsdag idag, finväder ute, perfeekt :) Närmar sig helgen med, å imorron hämtar jag nycklarna till lägenheten! Perfeeekt.

Lilleman somnade precis sin förmiddagslur, han var såå trött pga att han sovit dåligt inatt.. vaknade runt halv 4-tiden och somnade inte om förrän 1½ timme senare, väldigt grinigt var det också. TJI fick jag för att jag skrev här och på facebook att han sovit så bra de senaste nätterna, utan att ens vakna och vilja ha välling.. jorå, där fick man så man teg ;P tsss..
Somnade ju väldigt sent igår med, inte förrän kl 23. Men tror det berodde på att han sovit 12½ timme natten innan, samt en timme på förmiddagen igår, och sen var han såå himla pigg igår eftermiddag.. somnade inte förrän vid 16.30-tiden och sov då ca 45 min.. jag var inte hemma då heller, utan for till IKEA med mamma och Camilla, så pappa/morfar fick vara barnvakt :) Det hade faktiskt inte gått sådär superbra, han var väldigt grinig och han tycker ju om sin morfar otroligt mycket annars så jag trodde det skulle gå bättre än vad det gjorde. Men det kan ju även vara så att det är några tänder eller något som spökar, eftersom han var grinig inatt med, lika imorse när han vaknade så var han väldigt grinig.. han brukar skina som en sol när han vaknar :) Aja, det har gått bra sen i alla fall, får se hur humöret är sen när han vaknar. 

Som sagt så blev det IKEA igår, inhandlade en del.. det blev en hylla, en spegel, en taklampa, en jääättefin vit kudde med svarta blom-mönster att ha i soffan, samt lite småprylar.. två tröjor inne på gina som var på rea också. Så nu är jag taggad på att flytta dit och göra i ordning lite. ;D 

Nu ska jag göra mig i ordning, när Alex vaknat ska han få mat, sen ska vi bege oss ner på stan och möta upp Julia och lilla Bella. Ska gå å ta en lunch/fika, treevligt :)
Ha en fin dag allihop.

vilken förskola?

Hej idag igen!
Wooho, nu var jag minsann supersnabb på att uppdatera :) Men jag hoppas mitt inlägg som jag skrev inatt syns för er? För mig syns det inte när jag kikar in bloggen, men kan ju bli sådär ibland :S jag uppdaterade i alla fall ett halvlångt inlägg inatt. 

Alexander sover sin förmiddagslur just nu, och han har dessutom blivit såå duktig och börjat sova hela nätter! :D Eller han har i alla fall gjort det 3 nätter i rad, stoolt. Förut vaknade han alltid vid 2-3 och fick lite välling för att sen somna om, men nu får jag hoppas det fortsätter såhär. Får se vad vi ska göra idag? Är ju tråkigt väder ute.. :S

Men för tillfället sitter jag och funderar på förskolor.. Har ju inte sökt ännu, pga att jag inte visste vart jag skulle bo, ville ju söka den förskola som ligger närmast. Men nu när vi vet vart vi ska bo, så lutar det ju åt brukets förskola eller takläggaren. Men vilken ska jag välja i första hand? Bruket ligger ju närmare, men jag har inte hört någonting om den förskolan.. är det någon som vet något? Jag tror ju absolut att den är bra, men kan vara bra att höra sig för.. takläggaren däremot har jag bara hört gott om. Nåja, tell me! :) 
Har ju tänkt att Alexander ska börja i januari nästa år, men vi får se, pratade nyss med rektorn för dessa förskolor som berättade att de tar in så gott som hela tiden så fort det är en ny plats. Han blir ju 1 år och 4 månader i januari, så det vore ju lagomt.. december eller januari ska jag nog söka för :) 

Hoppas ni får en fin tisdag!

omg

Det är ju ffs en vecka sen jag skrev! Bloggtorka eller vad? :P Tss..
Har tappat lite av orken med att blogga, vet inte varför. Är väl för att man har fullt upp hela tiden, I guess..

Nåja, vad har hänt sen sist? Ehm.. det har väl varit som vanligt, mestadels. Igår (söndag eftermiddag) kom Viktor å Paul för att hämta Alexander å ta med honom till deras släktingar i Jäderfors. :) Som tur var hade allt gått jättebra, skönt!! För mig och Camilla blev det en sväng till Dollar och Jysk.. handlade lite smått å gott till lägenheten. Förra veckan beställde jag ett paketpris från Tigréns här i Sandviken också, en soffa, ett bord och en matta. :) Sen köpte jag även ett köksbord på jysk i fredags. Soffan får jag till lägenheten nästa måndag, (iiih, jag flyttar om en vecka!), ska hämta nycklarna redan på fredag eftermiddag, alltså tidigare än det var tänkt och börja flytta in lite grejer redan i helgen. Längtar! Ska in till IKEA på onsdag tror jag, å shoppa lite mer. Mycket shopping nu. ;D
Jaa, för övrigt har jag suttit uppe med ett herbarium som ska vara klart när skolan börjar i höst igen (jag pluggar till förskollärare på hig för er som inte visste), å med detta herbarium ska vi ha fotat 50 växter, skrivit vad de heter på svenska å latin, samt skriva vart vi hitta dem, alltså vilken stad, vilket datum å vilket ställe. Det är myckeeet, å jobbigt.. men tror det går framåt! Var på bibblan och lånade böcker idag, så nu jäklar! Vill hinna klart så fort som möjligt så jag får en lugn sommar sen, ska ju jobba också, men när jag är ledig från det så vill jag vara ledig också! Apropå pluggandet, har ju pluggat ett år och har 2½ kvar innan jag är färdig.. spännande i höst, kommer ju hamna i en ny klass också eftersom jag hoppade av ett år när jag blev mammaledig. Men fy, vad nervöst å komma ny till en klass! Aldrig varit med om det å det trodde jag aldrig jag skulle få vara heller :p Men det går nog bra, hoppas jag :) 

Kan ju skriva upp en lite rolig sak som hände på gymmet i lördags, när jag och Camilla var där. Vi satt på en varsin sådan där vibratormaskin, om ni förstår vad jag menar.. det vibrerar och man låter liksom darrig på rösten när man pratar.
Så frågade jag Camilla om vi skulle se titanic sen på kvällen.
Hon sa ja, det kanske vi kan, å fråga hur jag kom att tänka på den filmen helt plötsligt?
Därför att min röst när jag satt på vibratormaskinen lät som Jacks röst när han ligger i vattnet å fryser, i slutet av filmen. Därför kom jag att tänka på den filmen. :D 

HAHAH.. vår sjuka humor :D 

Aja, godnatt på er! Får se när jag uppdaterar igen, håll utkik för plötsligt händer det ;D Kanske snabbare än ni tror :)
Puss!

tröttis

Ojsan, det går bara sämre å sämre med mina inlägg här. :P Kanske skulle lägga ner? Nej fan, nu tar vi nya tag istället. :D Det är jag bra på att göra!
Hm, de senaste dagarna har väl varit rätt så lugna ändå, vad jag kan minnas. Glömmer bort vad jag gjort, men det är väl som vanligt.. vi slutade trea i lördags i ESC, en bra placering att vara nöjd med även om jag blev besviken då vi ledde innan. Igår var Viktor här, vi tog en promenad med lillen bort till bruket så jag fick visa vart jag kommer bo, å idag har det varit lugnt igen.. regniga tråkiga dagar :S
Imorron ska jag till Sandvikenhus och skriva kontrakt på lägenheten, wiihoo :) Så ska jag kanske gymma, å ev en sväng till Tigréns någon dag å kika lite.
Förresten har jag glömt att skriva det här, men Alexander har börjat säga "Hej" :) hihi, hans första ord! Hörde det strax efter att han blivit 8 månader en morron när han stod upp i sin säng, å jag precis vaknat, så sa jag Hej till han.. då sa han "HE HE HE", flera ggr. Sen har han sagt "Eeeej" flera ggr. Så himla roligt, mysunge. Inte konstigt det blev första ordet, så mycket hej som han får höra jämt ;P
Nytagna bilder på min cooling :)

Weehoo!

Hej allihopa! :)
Sitter hemma nu, lilleman har precis somnat efter vällingen och jag inväntar att ESC ska börja, andra semifinalen! Saade går ut som nummer 8. :D Haha, nörd jag är. Men hoppas verkligen han går vidare nu, men det tror jag! Nu kör vi Sverige! ;D

Annars då? Jo det kanske de flesta av er vet, om ni är vän med mig på facebook å har sett vad jag skrivit där dvs, men jag fick lägenheten på bruket! :D Den jag låg trea på.. så himla glad, ska bli så skönt med eget nu till mig och lilleman.. riktigt efterlängtat! Inflyttningsdatum var egentligen 1 aug, men jag och han som bor där gjorde upp så att jag flyttar in redan 1 juni, eftersom han ändå ska flytta före det. Perfekt. :D Har man hela sommaren framför sig där också, mys! Det är ju inte heller mitt i smeten, utan lite utanför bruket nästan, skulle man kunna säga.. man ser murgårdsskolan från uteplatsen :)
Ja, så nu har jag fullt upp de kommande veckorna.. massa fix hit och dit, handla möbler osv osv.. sålde ju soffan och soffbordet jag hade förut till bror så att.. ska bli kul att shoppa lite nytt ;)
Utöver det har det varit som vanligt, gym och promenader :) Helg nu snart också, blir väl bara lugnt.. ESC IGEN på lördag är väl det enda jag vet ;P
Hoppas ni får en finfin kväll, pussis!

sommar <3

Hej!
Nu var det flera dagar sen jag skrev, igen :P Bloggtorka, joorå ;D
Jag är himla glad och tacksam över det fina väder vi fått, det är ju helt underbart.. älskade sommar! Verkar som det ska hålla i sig ett tag med, nice nice.

En hel helg har gått, dagarna bara springer iväg.. i fredags var det iallafall filmkväll med Camilla å Sarah här hemma, med en massa onyttigheter.. göött :) Sen i lördags var det bara lugnt, Alexander hade lite feber pga tänderna i både fredags å lördags, som tur var inget som märktes på han alltför mycket :) Den första tanden har ju kommit men har ännu inte kommit fram helt, sen är det en till bredvid som börjar kika fram. Det jobbiga med det här är att han inte vill äta, han har ätit dåligt i flera dagar nu.. Välling, gröt och frukt går bra, men just med maten är det värre.. idag fick jag bara i han några tuggor av lunchen, å han blir bara gnällig när jag ska ge han mat. Lite smått frustrerande, men han mår ju bra i övrigt och är jättepigg, huvudsaken. Det ska ju vara vanligt att det blir lite matvägran i samband med tänder, men får ringa bvc annars.
Ja, det är väl promenader och utomhusliv det varit mestadels de senaste dagarna, hehe. Var å gymmade igår eftermiddag också, med Sarah å Camilla. Inte en människa där först, alla var väl ute i solen.. men sen kom det lite fler. Det gick bra, ska väl ta ett pass igen imorron eller onsdag. En sallad på Viking unnade vi oss också efter gympasset, innan vi åkte hem. Godaste salladerna i stan där! :)

Imorron får vi se om det blir Öppna förskolan, isåfall träffa Julia och hennes gobit Bella där :) Sen imorron kväll är det första semifinalen av ESC! Wiiho, spännande. Eric ska vara med på torsdag, tror han kommer gå till final utan problem å sen tror jag det går hyfsat bra i finalen med. Men vi får se.. har inga jättefavoriter annars, men Norge är bra! Och Estland med. Spännande spännande hur det går!
Annars väntar jag på besked om lägenheten på Bruket, bör som sagt få veta här i veckan hur det blir.. hoppas hoppas hoppas att jag får den!
Nu ska jag strax ta en dusch, sen lägga mig lite tidigare för en gångs skull!
Godnatt :)

lägenhetskik

Hejsaaan :)
Nu var det några dagar sen jag skrev igen :P Å vad har hänt sen dess?
I tisdags var det bara lugnt har jag för mig, var å gymmade igen då med Sarah :)
Sen igår kom Linn hit på eftermiddagen och hälsade på.. mycket trevligt, hon har ju bara träffat Alexander en gång förut å han var ju lite större nu än sist hon såg han :) Fika å prata blev det..
Sen igår kväll åkte jag och mamma iväg och kollade in den där lägenheten på bruket, som jag skrev om tidigare :) Ligger visst tvåa på den nu, pratade med sandvikenhus och den som låg etta har tackat nej, men den som ligger före mig har skrivit i ja över nätet.. men när jag pratade med gubben som bor där nu så är jag den enda som hört av mig och kommit och kikat på den.. Så den som ligger före mig borde ju inte vara säker på att den vill ha lägenheten, eftersom den personen inte kikat på den ännu, tycker man :P Jag skulle i alla fall inte tacka ja till något jag inte sett.. Sista svarsdatum var 9 maj, så jag antar att jag får veta nästa vecka, om den är min eller inte ;) Men den var fin faktiskt, lägenheten. Skulle passa mig och Alexander perfekt med en relativt stor uteplats, toppen att ha sån när man har barn tycker jag. Sen är det även en lekpark utanför också, passande även det.. Jag frågade honom om hur pass lugnt det är i området och han lät väldigt övertygande när han sa att det är lugnt där :) Så jag känner mig väldigt intresserad av den, å håller alla tummar och tår nu för att den ska bli våran! Annars är det bara att leta vidare, inget mer med det. :P 

Sen idag på eftermiddagen tog jag och Alexander en promenad till stan och hem till Julia och hennes lilla Bella :) Jättesöt liten tjej, hon är ca 3½ månader yngre än Alexander. Alex var blyg i början, men sen satte vi han och Bella framför varann och då sken han upp, hihi. Var där en stund, sen tog de oss sällskap en bit när vi skulle tillbaka hem. Nu ikväll blev det gym igen med Sarah :) Gick fint, tänkte köra igen på söndag.. får man träna bort om man stoppat i sig några onyttigheter i helgen ;)
För imorron är det fredag och helg, jag har dock inget planerat förutom gym. Blir väl en lugn och skön helg, film eller liknande bara! :)
Nu ska jag faktiskt kika film med sis, men först lägger jag upp dessa bilder på Alexander, från ikväll :)




svar på kommentar

Fick en kommentar av en anonym som skrev: vill du verkligen bo på bruket med barn då? 
tänkte på att det är så stökigt där nu och i stort sett blivit "nya bj" :(

Har funderat på det, tänkte faktiskt ta och fråga om det här i bloggen med men glömde bort, så var ju passande någon ställde frågan ;) Jag har hört mycket både positivt och negativt om bruket, vissa säger det är stökigt där medan vissa inte verkar förstå vad folk pratar om när de hör det? Å då kan de som säger det även bo där.. antar att det beror väl på vart på bruket man bor, kanske är stökigare på vissa ställen? 

Vad säger ni andra som bor/har bott på bruket? Tycker ni att det har varit stökigt eller lugnt där ni bott?
Nu blir det sova, nattinatti :)

sommarjobb

Hejsvejs!
Idag är jag glad! Monika på ängsbacken ringde mig idag om sommarjobb! :) Jobbade ju aldrig förra sommaren men 08-09 var jag där, å ska förmodligen vara på samma avdelning igen, perfekt. Ska jobba mellan vecka 26-31 och det blir 75 %.. sa att jag helst inte ville ha heltid pga att jag har barn, som tur var fick jag 75 då. Niiice. Lite extra klirr i kassan, det behöver jag.. hade ju annars tänkt ta ut alla föräldradagarna över sommaren, men nu kan jag istället ta dem de dagar jag är ledig, sen kan jag spara resten till i jul ev :) 

Letar lägenhet som en tok också.. ligger trea på en på Bruket, sen har jag satt upp mig på en till på bruket samt en på baldersplan. Håller alla tummar och tår för att ettan och tvåan på den på bruket ska tacka nej, så ska jag dit å kika på den :) Skulle iofs kunna kika på den redan nu, men känns onödigt när man inte vet om man kommer få den.. får se om jag hör något snart, annars ska jag ringa han som bor där någon dag här i veckan igen, och höra om han hört någonting.

Annars idag har det varit rätt så lugnt, har ju blivit så kallt :/ Vart tog vårvärmen vägen?? Blev iallafall en promenix på eftermiddagen. Nu ska jag snart skjutsa Camilla till Björn, sen ska jag in på Ica och småhandla.

Bilderna från i lördags, yees. Ser sjukt blek ut på vissa haha, men det är blixten.. är inte sådär blek irl! :P Lägger inte upp exakt alla, orkar inte ;D Men de finns på facebook som sagt! :)


partyy

Hej hopp.
Är såå himla trött så orkar egentligen inte skriva, men känner att jag måste när jag inte skrivit på heela helgen.. hoppas ni haft en bra helg och en bra valborg! Själv har jag haft det kanonbra :) I fredags var det väl bara lugnt, hände inte alltför mycket vad jag kan minnas just nu..

Men igår var det ju fest :) Alexander fick vara med sin mormor och morfar under tiden, å det hade gått jättebra.. han hade inte gråtit efter mig eller så, men nu är ju han väldigt nära både sin mormor å morfar också så det hade jag väl inte trott heller, men lite oroligt var det ju. Tur det gick bra i alla fall! Jag for hem till Sarah vid 17, så gick hon och jag direkt till Napoleon och åt god mat. Jättemysigt å trevligt.
Gick sen hem till henne där vi började dricka lite smått, i väntan på de andra.. Camilla dök upp någon timme senare, å sen kom även Sirpa lite tidigare också som skulle skjutsa in oss till gävle :) Därefter kom Fanny och vi fortsatte dricka, prata, knäppa kort å ha kul helt enkelt. Ännu senare kom även Sofia och Frida förbi, trevligt :) Runt 22.45 sa vi hejdå till Sofia och Frida å for in till gävle. Var inte så jättemycket folk till en början men vi var ju tidiga också. Det kom fler och fler, å till slut blev det bra mycket folk! :) Hade jättekul hela kvällen, drack och dansade.. Saknade min lilla älskling också samtidigt som jag hade så himla kul och verkligen behövde den där kvällen.

Idag blir han dessutom 8 månader! Helt otroligt :) Häromdagen blev jag lite rädd förresten, jag gick ut i hallen en snabbis medan han var ensam i vardagsrummet, så kommer jag tillbaka och då har han ställt sig upp med hjälp av fåtöljen som han brukar göra, bara det att han hade släppt taget om den så han stod helt själv flera sekunder utan stöd på lite vingliga ben.. rusade dit ifall han skulle ha ramlat, men blev sååå stolt :) Stora killen, det går fort med mycket nu.

Nej nu ska jag sova. Finns bilder från gårdagen, men de kan jag slänga upp imorron.. de ligger redan ute på facebook så om ni är vän med mig så kan ni ju kika där.

Godnatt, puss!

RSS 2.0