Haha :)

Hej!
Klockan är inte lite, så nu ska jag sova sött.
Haft en trevlig kväll iallafall, blev bilbingo med Viktor, Petter och Maria. :) Ingen som vann ett öre dock, lite synd.
Sen blev det hem å glo film med Camilla bara!

Undra om katten längtar lika mycket efter bebis som jag? Vad tror ni? :D
OBS, jag hade spillt tandkräm på linnet om ni undrar vad fläcken är! :p


Cpinternet

Hejsan hoppsan lillebror! (Kommentar från Karlsson på taket!) Hahaha ;D
Inte blivit något bloggande för mig idag, inte känt nån pepp på det på hela dagen. Man blir ju såå less på vädret... åkte till Stefan och lånade Twilight ikväll som jag & Camcie har kollat på.

Sen är internet drygt emellanåt också, å slutar funka..
Har väl inte mycket att tillägga heller. :P
Nu är mina ögon tunga och jag ska sova iallafall!

syrrans kommentar igår när hon skulle handla en korv med bröd i gävle ; Ett fetto med ketchup å senap! :>>

HAHA!
GODNAATT! :)))


shoppaat

Hej å hallå!
Dålig uppdatering från mig, blev inte riktigt tid till det igår.. Åkte in till IKEA å köpis med mamma, Camilla å Viktor. Handlade lite fler saker till lille prins, det jag fick med hem var ett skötbord, en pyjamas, en liten kudde till han & lite fler småsaker som blöjor och dyl. Har det mesta inhandlat nu, känns sköönt. :)

Idag skiner solen, rätt skönt det med för en gångs skull, bara inte värmen som varit kommer tillbaka är jag glad!
Mamma var sugen att åka in på Sommarkväll i gävle, kanske drar dit en sväng och kikar på allt folk och något uppträdande. Får se om det blir en fika med Sofia nu på eftermiddagen, det hoppas jag på! :)

Magen igår.




måndag.

Hejsan!
Blev besök hos barnmorskan idag igen, allt såg bra ut och var som vanligt. :) Hans hjärtslag gick ännu snabbare den här gången, men det var nog också för att han rörde på sig mycket under tiden. Viktor hakade på hem sen, tillbringade eftermiddagen mestadels med att spela nintendo wii. :D Nice nice!
Imorron ska vi och mamma åka till IKEA/köpis.. måste ju som sagt inhandla lite mer saker. :)

Blir en magbild någon dag också, jag lovar!
Men nu ska jag kika film med Camilla!

PUSS Å HEJ! :)

:)

Uuh, helt proppmätt i magen av godis jag slängt i mig! Bläsch! Blev en film nyss, såg på den gamla hederliga "Tillsammans". Funkar alltid med gamla bra filmer.

Var på mcdonalds tidigare ikväll och köpte mat till mig och Camilla. När jag satt där och väntade, och var på väg att resa mig upp så fick jag en jättefin kommentar av en för mig helt okänd kvinna: "Akta så du inte ramlar och slår din stora, fina mage. Det är jättehalt på det här golvet."
Den kommentaren gjorde mig glad, roligt att höra en sådan kommentar helt spontant sådär, av någon man aldrig träffat förut. :)

Nu ska jag ta det chill, så blir det sova om en stund. Blir trött av det här vädret..

Puss natti!


Vecka 37 <3

Hellu! :)
Regnsöndag idag, men inte klagar jag inte. Känns bara skönt.. blev en trevlig dag i köpis igår med Sanna, jag hittade även en "skjort-tröja" till prinsen. :) Blev bara riktigt chill på kvällen..

Idag idag idag, går jag in i vecka 37. Barnmorskebesök imorron, sen på tisdag kommer äntligen pengarna. Då ska jag in till valbo och IKEA och handla lite mer saker, ett skötbord måste inhandlas bland annat. Det jag hade var lite väl stort å fick inte riktigt plats där jag ville ha det..
Igår var det iallafall 4 veckor kvar till beräknad förlossning. <3 <3 <3

Cirka 2,8-3 kg. Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig.
Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor.
Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av.
De flesta kvinnor känner allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.


trevlans

God morron!
Vaknade för en timme sen av sendrag i vaden igen.. ogilla!
Ska ta en snabbdusch och göra mig klar nu iallafall, tänkte åka in till köpis med Sanna (lillsanna ;) ) på eftermiddagen. Har inte träffat henne på några månader heller, nu är det dags! :)) Annars idag vet jag inte vad som händer och sker, antar att det blir en lugn kväll med film eller liknande.

Hade en trevlig kväll igår hos Sarah på hennes poolparty :) Jag, Viktor, Camilla, Linn & Noa tog bilen dit, och vi var även först. Sen ramla det in fler och fler, till slut blev det en hel drös med roliga och trevliga folk. :) Fick träffa Stina också, och det ville jag ju hinna göra innan hon flyttar iväg. Vid 12tiden tröttnade tjejerna ut så då åkte vi hem. Jag var inte ensam nykter heller, så det var ju niice. :)

Glömde ju tyvärr kameran hemma, så några bilder från mig blir det inte.. Dock knäppte vi ju en del med Sarahs kamera. :)

Nu äre fix, ha en fin dag!


mysregn!

Wee, jag älskar vädret just nu när det spöregnar ute. Veeery nice :)
Imorron får det dock inte regna, då ska ju Sarah ha sitt poolpartaj. Hade ju inte såå tur med vädret förra året, men verkar som det ska bli uppehåll imorron iallfall, får hoppas på det bästa. Tänkte dra dit & umgås iallafall, blir treevligt.

Annars idag då? Ska åka iväg vid 16-tiden och vara barnvakt, innan dess blire chillchill!

Ha en bra dag!

Förra årets poolpartaj





Onsdag

Halloj!
Ska strax ner i tvättstugan igen, håller på att tvätta alla babykläder/lakan/täcken osv, så det är klart å man kan bädda å göra fint, lagom till prinsen kommer. :) En månad kvar idag till beräknad förlossning! Varför är jag inte nervös?! Lite pirrig är jag såklart, men inte ett dugg nervös över smärtan. Men när första värken kommer, ja då blir jag nog lite nervös ;p Det blir som det blir känner jag, å jag får ju världens finaste i gengäld. :)

Ikväll på femman kl 21 så är det "Livet på BB" förresten, ett rätt bra program jag kikade på förra veckan. Känns aktuellt, speciellt nu när det snart är dags.
Får se vad annars som sker idag, blir nog ganska lugnt. Imorron ska jag iväg & vara barnvakt åt tjejerna igen. :)

Have a nice day my friends.

:)

Kom precis hem nu, varit i östanbyn hela dagen och varit hundvakt. Himla go och mysig hund det där! :) Så det har varit en riktigt skön dag.. får se vad som sker ikväll nudå, Camilla behövde skjuts så henne ska jag skjutsa iallafall.

Nu var det mat, så ni får ha en niiice kväll! :)




Tjockis man är ;P

Bitter Ullis

Ingen som behöver ta åt sig, lite allmäna tankar jag har bara.. å vad jag HATAR folk som bara tänker på sig själv, å tycker synd om sig själv för det minsta lilla! NI ÄCKLAR MIG!!!!!!!!!!!!!! Var glad för det ni har istället, fittor!

moonday

Hejsan!
Måndag å ny vecka igen då, yees. Bara hållt mig inomhus hittills idag, slutade precis spela Sims 2 som jag fastnade vid ungefär 2 timmar. Lätt att bli beroende av det spelet. :P Får se vad som sker ikväll, ska nog ut å leta på de sista blommorna som det behövs tas kort på.. åka en sväng till ica å kanske.
Imorron ska jag till östanbyn och vara hundvakt åt Marias labrador Ozzy :) Hon å hennes familj ska till sthlm över dagen, så det ska bli kul att komma dit :) Åker väl vid halv10-snåret och är hemma igen efter 17tiden. 
Nuu, kika beverly hills med Camilla!

Take care!


Vecka 36 <3

God morron!
Halvdåligt väder idag med, jaa tack! Får se vad som sker å händer idag då? En skön promenad kanske, har man ju inte orkat innan direkt.
Hade en treevlans kväll med Sarah, Camilla å Linn igår. Snackade skit, käkade godis och kollade på Brokeback mountain. Sett den filmen förut också, riktigt bra! Så kom Jocke förbi en sväng med, innan han drog till krogen.
Fick skjuts hem av Sarah sedan. :))

Idag går jag in i vecka 36, love it. Det är verkligen bara 5 veckor kvar till förlossningen nu, kan inte förstå det när jag tänker på det. Skulle kunna vara bara t.ex 3 veckor kvar också, likväl som det kan vara 7 veckor.
Har frågat runt lite när folk tror han kommer komma också, kan vara kul sen att se vem som låg närmast. Tove tror den 18 augusti, Linn tror den 20, Sarah tror den 25, Camilla tror den 27.. själv tippade jag på den 29e. Vad tror ni?? Tiden får utvisa, han kommer när han känner för det. :) Om några veckor har jag han här hos mig iallafall, helt otrolig och overklig känsla! Går inte att föreställa sig.. men vad jag längtar. Har inget emot att vara gravid heller, det är helt underbart det med. Mått hur bra som helst utan smärtor hittills, och underbart att känna hans rörelser i magen varje dag. Men, måste ju erkänna att jag längtar otroligt nu till att få träffa prinsen :) <3

Ungefär 45 cm och mellan 2,5-2,7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. En färdig individ gör sig redo att födas.
Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt djupare ner i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden. Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för det minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid.
Du börjar längta efter att få föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvaret som väntar er.




sämre väder!

Yeees, lite sämre väder idag. Det älskar vi! Ryktas om regn och åska ikväll också? Gärna för mig! ;D
Blir hem till Sarah med Camilla ikväll på lite filmchill. Grejer det.

Idag är det 5 veckor kvar till beräknad förlossning! <3 Jag är fortfarande inte nervös inför smärtan heller, som tur är. Om en månad kanske jag börjar oroa mig lite?
Vi får se..

Ha en bra dag dåå!


good

Helloj!
Väntar på att Camilla ska bli klar nu, segast som vanligt. ;p sen ska vi en sväng till färnebo. Får se vad som sker ikväll? Blir väl film eller nåt bara.
Gick bra med tjejerna igår, kul att träffa dem igen. :) Så hade de fått två varsina hamstrar, hur söta som helst. Värsta nostalgin att hålla i en sån igen, hade ju också det när jag var liten. :p
Klev upp tidigt imorse för att bege mig till tandläkaren.. gick bra idag, ska väl tillbaks dit i höst och röntga tänderna bara. Vill ju som sagt inte göra det när jag är gravid.

Hörde denna låt på radion som hastigast med Bill Lovelady, en låt jag lyssnade mycket på för ungefär 6 år sedan.. så himla skönt när man hittar låtar som man tyckt om förr men lessnat på, så blir man att gilla dem igen. :D
Sen klippet under är det sööötaste youtubeklipp jag sett, ett klipp man kan kika på hur många ggr som helst utan att tröttna. :))


Orkar inte!

klag KLAG å lite mer klag! Orkar inte med värmen mer alltså, jag pallar inte! Den tar kol på mig, å så är det. Humöret sjunker ner på noll :/ vill bara att tiden ska gå fortare nu, att värmen försvinner å det blir svalare ute.. förhoppningsvis lite svalare i slutet av augusti när lillen kommer. :) Till det längtar jag, önskar jag kunde få sova å vakna när det är dags! Har aldrig längtat till att sommaren ska ta slut någon gång, men nu var det verkligen på tiden..
Ska iväg om en timme och vara barnvakt till tjejerna i valbo iallafall. :)) Gör mig nog lite gladare att träffa dem, har ju inte träffat dem på nästan en månad nu. Är väl hemma igen vid halv10-tiden ikväll.. blir inte många knop sen ikväll, ska vara hos tandläkaren kl 8.30 imorron. Sen imorron eftermiddag tänkte jag & Camilla följa med mamma å pappa till österfärnebo en sväng. Min gammelmorbror bor där och min gammelmoster från sthlm är där också, ska bli kul att träffa dem när man inte träffar dem speciellt ofta. Vad sker annars i helgen då??

Eclipse igår var faktiskt bra! :) Bättre än jag trodde den skulle vara, å klart mycket bättre än tvåan.

Ha en bra dag då..


Eclipse

Hejsssaan!
Håller mig inomhus idag igen, väntar tills vi ska på bio ikväll istället innan jag går ut. :) Jag, Camilla, Sarah & Tove tänkte dra på Eclipse som sagt, hoppas den är bra nu.. tvåan var riktigt kass enligt mig, men ettan var bra. :) Tror den här kommer vara bättre än tvåan iallafall. Så tar vi ett besök på Max innan, fan inte varit där sen i höstas. :P

Ska väl börja göra mig i ordning nu, ni får ha en bra dag i solen. :)

Slänger upp dessa bilder idag, först bror Peter på hans 25årsdag, sen Camilla, jag & Viktor hemma hos han när han fyllde. Tv-spelstajm ;p

Ha en bra dag i solen!




dryygt!

Usch, idag har varit en jobbig dag i värmen.. höll mig inomhus hela dagen typ, lade mig och halvsov med fläkten blåsande på mig på eftermiddagen! Pallar inte med skitvärmen, det är ju äckligt!!! Därför blev jag glad ikväll när det började regna! :)
Dock kom det ju lite olägligt istället pga att jag, sis och Linn skulle iväg och bada, men det började blåsa som bara den när vi kom till Hedåsen, så vi åkte till ICA istället, å när vi skulle ut därifrån började det regna. Tänkte ju faktiskt tagit mig mitt första dopp ikväll annars, men det blir fler ggr.
Blev allsången hos Linn istället, men det var bra segt det med.
Hemma nu, ska ner & spela lite nintendo wii med Camilla.

Imorron väntar väl en till skitdag i värmen! Var snack om bio på kvällen iallafall, eclipse med Sarah å Tove. :) Låter som en bra idé tycker jag!

Puss å hej !


Soooft

Hejssan!
Ett sent blogginlägg idag, knappt suttit vid datorn nånting alls.
Haft en trevlig dag iallfall :) Hämtade först upp Viktor och vi åkte till barnmorskan. Alla prover såg bra ut som vanligt, jag hade gått upp 2 kg sen sist jag var där, så väger numera 60 kg. Hjärtljuden var runt 135/minuten den här gången :) Lika mysigt som alltid att höra dem! Jag var även lite nyfiken på hur han låg, så hon tog in en "ultraljudsapparat", dock var det en ganska dålig sådan så man såg inte så jättebra. Sen är det ju svårt att se när han är en bra bit större också än i mars när vi var på ultraljud i gävle. ;P Men huvudet såg jag iallafall tydligt i närbild, huur mysigt som helst att se det igen. :) Sen såg hon att han låg med huvudet nedåt dessutom, men han har ännu inte fixerat sig.. men det står nog inte på det heller. :)
Hade en annan barnmorska idag, hur trevlig som helst var hon. Fick även höra att jag hade en fin mage och såg ut som en nyponros. Haha, bra att man ser frisk å kry ut. Är ju det jag är också. :)

Sen blev det en sväng till ICA för mig å Viktor innan vi drog hem.. blev en sväng till Bror Peter som fyller 25 år idag! Grattis grattis. :D Fikade lite där, träffade farmor också. Sen skjutsade jag & Camilla Viktor till bussen, och vi satte oss på viking och käkade en varsin kycklingsallad. Därefter hämtade vi upp Linn, och for till Hedåsen. De badade, men jag satt mest bara och stekte i solen som fortfarande var kvar.. men kände ju på vattnet såklart, riktigt skönt :) Kvällarna är riktigt sköna å fina tycker jag, dagarna kan vara jobbiga istället i värmen. Spec om man åker bil, fyfan :p
Vi har lånat hem Peters nintendo wii iaf, som han aldrig spelar mera typ.. så det har vi kört lite ikväll, jag & Camcieee.
Nu är jag rätt seg så ska ta och krypa ner och läsa lite strax. Får se vad som sker imorron, om jag orkar leta på några blommor till att fota åtminstone..

Kom en andmamma med sina jääättesöta ungar, som jag fick kort på på stranden :) Sen även på Camilla å Linn :)







Vecka 35 <3

Idag går vi in i vecka 35 också. Bara 6 veckor kvar nu till BF! <3 tiden går såå fort :))
Imorron blir det ett besök hos barnmorskan dessutom, kommer väl gå där varannan vecka nu fram till BF :)

Barnet väger runt 2,5 kg och är 40-45 cm lång. Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet.
Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark.
Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt mellan 25-30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.

Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försöka hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten.
Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma igång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.

Magen igår :)




natti

Heeejj!
Ska strax krypa ner och läsa innan jag somnar. Haft en trevlig kväll iallafall, blev först pizza på american, sen chill på Sarahs balkong med folket innan de skulle vidare. Men jag blev så sjukt trött och seg efter pizzan vi käkade så kände mig bra tråkig ikväll. :p Trevligt var det ändå!
Väl hemma sen satt jag på balkongen ett bra tag.. så himla skönt på sommarkvällarna! Tur de ska bygga ut balkongerna här nu om några veckor också, lite mer utrymme skadar aldrig.
Så kikade jag på Hajen som gick på tv.. men har sett den förut, så orkade inte se mer när den blev lite seg.

Imorron då, får se vad som händer. Vm-finalen på kvällen iallfall, klart spanien tar det! Blir väl sola på dagen förstår jag. :)

Godnatt! :)

freedagkväll

Hej!
Strax tänkte jag & Camilla bege oss hem till broder Peter och kika på nån film. En liten promenix innan, älskar sommarkvällar!
Tidigare idag blev det en sväng på stan med mamma, var även till mormor och morfars grav i Järbo och planterade en blomma på graven. Mormor skulle ju ha fyllt år idag. <3
Lite dåligt med långa inlägg för mig nu, men så är det när det är sommar. Man sitter helt enkelt inte lika ofta vid datorn mera. No no.
Imorron ska Sarah, Camilla å co ut på Steel iallafall, joinar dem innan å käkar pizza tänkte jag. :D

Ha en fin kväll då, vänner!


fotat

Hejsaan!
Ska snart kika någon romantisk komedi med Camilla, som hon fixat hem. Blir väl sova sen, börjar redan bli lite trött. :p
Tagit det rätt chill annars idag, varit ute & fotat lite blommor.. känns bra att man kommit igång med herbariumet iallafall, men är en del kvar än. :s bläsch..
Fredag imorron. :) Får se vad som sker !
Puss å natti later!

(Y)

Yeah, Spanien vann. För övrigt var det en himla tråkig match, mer spänning tack!
Annars sitter jag bara här och är riktigt uttråkad just nu. Camilla är inte hemma heller så jag kan umgås med henne, hon är på Kharma hon.
Därför går å går tankarna istället, på andra saker.. mycket saker jag inte vet, men som jag skulle vilja veta, saker som inte är på ett visst men som jag kanske skulle vilja att dom var? Det är iallafall skönt att få rensa tankarna! Sen önskar man ju att svaren kom också...
Ska nog ta och lägga mig nu, få se vad morrondagen bjuder på! Visar sig om jag drömmer nåt roligt inatt igen. :p

Denna låt är mycket bättre än originalet :))
GOOODNATT!



fotbooll

Hejs!
Kom hem för en liten stund sen. Varit ute i Hofors hela eftermiddagen, Viktor fyller 23 år så blev lite fika hemma hos hans pappa. Riktigt riktigt god tårta, så fick jag jordgubbar med mig hem också :) Tack tack!
Nuu ska jag väl bara kika lite fotboll med pappa, heja heja spanien!

Blev inte mycket mer skrivet än såhär idag. Ha en nice kväll! Hörs imorn ;D

Hudvård

Hejssssan!
Lite sämre väder idag, å inte gör det mig något.. tyckte det var sjukt jobbigt i förrgår när det var skitvarmt, samt gick jag och hade ont i vaden efter sendraget också. Somnade som en stock då, för värmen tar verkligen energi ifrån mig. Så lite halvkasst väder emellanåt, är ett stort plus för min del. :D
Om någon timme ska jag möta upp Emelie och Maria, vi ska hem till Emelies vfu-handläggare och få prova på lite hudvårdsprodukter. Ska bli intressant, men speciellt roligt att träffa tjejerna igen som jag inte träffat på över en månad nu, sen vi slutade skolan.
Sen ikväll ska jag och Camilla hem till Sarah, vi tänkte se på allsången och sen även fotbollen. Har blivit lite inne i fotbollen nu sen den spännande matchen i lördags. Men ser nog mer fram emot morrondagens match isf, bättre lag som spelar då ;P
Ska lägga mig och läsa nåt kapitel ur Carolina Gynnings självbiografi EGO GIRL nu, en helt otrolig kanonbok enligt mig! Sen ska jag bege mig iväg, ni får ha en fin dag :)

PUSS!

monday

God morron!
Precis kikat på Våra bästa år, sååklart. Nu blir det en dusch.
Får se vad denna dag har att erbjuda, tror det blir en sväng in till valbo med Camilla som ville shoppa lite. Annars visar det sig!

Have a niiiiiiiice day!


Vecka 34 <3

Hej!
Söndag dåå, får se vad som händer idag! Precis varit å handlat med pappa, ska strax äta nu. Blir väl ut i solen sen.

Vecka 34 idag, hihi :)

Vikten är runt 2,2 kg och längden runt 40-45 cm. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut istället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrad, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt.
För många kvinnor känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Samlag kan aldrig skada barnet och det är inte heller farligt om du efter en orgasm får sammandragningar, eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.





trööött

Hej!
Ingen uppdatering under dagen som varit, men bättre sent än aldrig. Blev en sväng till marknaden idag iallafall, åkte in med mamma, pappa å Camilla. Jag å Camilla gick mest runt själva där i värmen, fyfaan vad varmt å jobbigt det blev emellanåt. Var väl som det brukar vara där, jag köpte iaf en sån där "body" till bebis, så fick man välja tryck själv vad det skulle stå på den. Blev en "världens finaste kille". :)) Riktigt söt!
Hemma sen så blev det monroes för mig och Camilla, gooott gott. Sen drog vi direkt hem till bror Peter å kikade fotbollen. Har kommit fram till att spanien bööör vinna skiten ;p Blev lite rysare där i straffkaoset också, späännande.

Mjaa, nu kikar dom på någon film som jag inte känner jag har någon ork att se på .. för trött för det. Så Camilla ser nog klart den, men jag tänkte kila hem och sova nu istället.
Får se vad morrondagen har att erbjuda.. trist söndag? bläsch.. visar sig.

Godnatt dåå!

vääärme

God eftermiddag!
Varmt varmt idag, å ännu lite mer sol har jag fått på mig. Hade svårt att sova inatt till en början, var såå fruktansvärt varmt i det här rummet! Som tur var hade Camilla en fläkt på sitt rum, å det blev mycket bättre när jag lät den blåsa på mig.. en eloge till den som uppfann fläkten!
Sen imorse när jag vaknade tidigt för att sjukanmäla mig så hade jag också svårt att somna om sen.. kände mig inte riktigt hemma kanske :P haha, är ju ett bra tag sen jag sov här. Somnade till slut, vaknade igen vid 10 av jooordens jävla sendrag i vaden. SATAN vad ont det gör när jag får det! Men som tidigare nämnt, vanligare att få det när man är gravid. Råkade iallafall väcka stackars Camilla med mitt skrikande pga smärtan. Först hade hon drömt om någon som skrek, sen vaknade hon av att det var jag. :p hahaha. SORRY ;)

Om någon timme ska jag bege mig till stan och gå ut och äta med Sarah. Hon ville bjuda mig idag för att jag fyllt år. Tack gumman! :) <3 Camilla ska käka hemma, men hon kommer sen också så ska jag skjutsa dem in till gävle sen.
Åker väl bara hem sen, såg att the grudge skulle bli på tv, så kikar nog på den.
Får se om det blir en tripp in till marknaden i ockelbo imorron, vore kul att kika lite, men ska ju bli 30 grader varmt eller nåt så är nog inte så himla skönt att gå där med magen i värmen och trängseln heller?
Får se hur jag gör, får väl gå och sätta mig i skuggan i värsta fall..

Magen idag :)) Vecka 33 (32+5). Går in i vecka 34 på söndag <3 Linnet är lite vått som ni ser, så går det när man står vid diskbänken/handfatet numera ;p





Så avslutar vi med en bild på lillstumpan :)


flytt

Hej där i natten!
Dålig update på mig idag, tiden har inte räckt till alls. Har hållt på å flyttat HELA dagen. Nu sitter jag här i rummet hemma, har fått hyfsad ordning på det iallafall. :) Ska sova nu tänkte jag, rätt trött efter denna dag.. Skulle jobbat 7-13 imorron, men jag känner att jag orkar inte det, så tänker sjukskriva mig. Får alltid dåligt samvete om jag sjukskriver mig när jag kan jobba egentligen, men nu känner jag att jag inte behöver ha det när jag är gravid i åttonde månaden, och inte har sån stor lust att jobba i värmen med magen. Spec efter all flytt å städ osv osv .. nu behöver jag ta det lite lugnt och bara vara. Stressa och hålla på är ingen höjdare att göra som gravid.

Känns helt okej att vara "hemma" igen iallafall, skönt att Camilla också bor här, så blir allt mycket roligare. :D Har fått in spjälsängen här i rummet också, som en viss kisse vid namn Betty tyckte om att hålla till i dessutom. ;P Men det får hon inte, den är bara till för en liten prins som ska sova där sen. Hon är kanske lite avis på att hennes "mamma" ska få en egen liten en. Haha ;D Svårt att bli arg på henne med, det är hon för söt för.

Fredag imorron.. blir väl bara chill å solning på dagen, på kvällen ska jag ut & äta med Sarah å Camilla. Mys! Sen ska de gå ut, så jag antar att jag blir att skjutsa dem till gävle om de ska dit :))

Godnatt på er !

RSS 2.0