Vecka 26 <3

HEJS.
Vaknade för ca två timmar sen.. hade en trevlig kväll igår hos Sarah, vi kikade film, åt godis och spelade det där spelet "tjejmiddag". :)
Var hemma runt 00.30, tog det lugnt och kikade lite på Hajen 2 som gick på tv, innan jag somnade.
Söndag idag, ladda för en ny skolvecka då. Går dock bara heldag imorron, å eftermiddag tisdag å eftermiddag onsdag, då vi har redovisningar av grupparbeten. Sen har vi långhelg. :D Ledig ända till tisdagen därpå, när vi ska åka med klassen till Järvsö och besöka Järvzoo, sova över där i stugor också. Ska bli skoj faktiskt, har ju aldrig varit på Järvzoo jag heller.

Får se vad denna dag bjuder på, mamma fyller ju 52 år idag, så grattis till henne. :) Blir att åka dit på lite tårta då iaf.

Men idag går jag in i vecka 26 dessutom. <3

Ca 32 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. Det reagerar sen en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall få plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig. Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0